Κουγιάλης: "Δικαιώνεται ο Πρόδρομος Πετρίδης για το όνειρο του νέου γηπέδου"

Ο αντιπρόεδρος του ΑΠΟΕΛ μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για όλους και για όλα, εξηγώντας πως έχει και η κατάσταση με την ανανέωση συμβολαίου του Ρικάρντο Σα Πίντο.

Καλεσμένος στον Super Sport FM 104.0 ήταν ο αντιπρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Νίκος Κουγιάλης, ο οποίος αναφέρθηκε σε όλα τα «καυτά» ζητήματα του συλλόγου, τόσο αγωνιστικά όσο και μη.

Μάλιστα, ο κ. Κουγιάλης αποκάλυψε πως έχουν υπάρξει συζητήσεις με τον Ρικάρντο Σα Πίντο για ανανέωση της συνεργασίας, ωστόσο ο Πορτογάλος κόουτς εξήγησε πως προέχει το αγωνιστικό και η κατάκτηση του τίτλου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το ΑΠΟΕΛ και τη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ:

«Μας ήρθαν τα αποτελέσματα βολικά, αφού πρώτα εμείς πήραμε τη νίκη κόντρα σε έναν αξιόμαχο αντίπαλο όπως είναι η ΑΕΚ που κάνει εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα. Δώσαμε μία καλή προσπάθεια, με τον δεύτερο μέσα στο γήπεδο του. Σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα, έχουμε ένα μικρό προβάδισμα».

Για τα αποτελέσματα του ΑΠΟΕΛ – Είναι στα καλύτερα του;

«Ναι, στο αγωνιστικό κομμάτι είμαστε πρώτοι, πηγαίνουμε καλά, είμαστε κοντά στην κατάκτηση του τίτλου αφού απομένουν πέντε δύσκολα παιχνίδια, ενώ ταυτόχρονα ήρθαν αυτές οι εξαγγελίες που γέμισαν με αισιοδοξία την οικογένεια του ΑΠΟΕΛ. Είναι όνειρο κάθε ΑΠΟΕΛίστα να έχει η ομάδα το δικό της «σπίτι». Μας γέμισαν με χαρά αυτά τα νέα».

Για την απόδοση και ότι οι φίλαθλοι δεν πείθονται με την εικόνα του συνόλου:

«Το πρωτάθλημα είναι δύσκολο, δίχως καμία αμφιβολία οι βαθμοί χάνονται και κερδίζονται από όλους σε όλα τα γήπεδα. Τη δεδομένη στιγμή, η ομάδα βρίσκεται σε άριστη κατάσταση. Δεν έχει σημασία η εικόνα του συνόλου στους αγώνες, αλλά τα αποτελέσματα. Η συγκομιδή των βαθμών έχει σημασία, διότι η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι ο στόχος. Είναι δύσκολο το πρωτάθλημα με καλές ομάδες. Οι ομάδες είναι περίπου ισοδύναμες. Αυτή η εξάδα είναι αρκετά δυνατή. Η Ανόρθωση πήρε βαθμούς από εμάς και τον Άρη. Οι «μάχες» θα γίνουν μέχρι τέλους».

Για την δοκιμασία με την Ανόρθωση μέσα στο ΓΣΠ:

«Είναι θετικό που θα γνωρίζουμε τα αποτελέσματα. Βέβαια, σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι και αρνητικό αυτό. Υπάρχουν 15 διαθέσιμοι βαθμοί προς διεκδίκηση, όλες οι ομάδες θέλουν να κερδίσουν βαθμούς. Εμείς πρέπει να κερδίσουμε τα παιχνίδια που απομένουν. Ο στόχος μας είναι η νίκη για να διατηρήσουμε το προβάδισμα μας, δεν έχει κριθεί τίποτε στο πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα θα κριθεί στις τελευταίες δύο αγωνιστικές».

Για τα επόμενα τρία εντός έδρας παιχνίδια και την παρουσία του κόσμου:

«Σημαντικό στοιχείο αυτό για τον ΑΠΟΕΛ. Θετικό το γεγονός ότι έχουμε τρία παιχνίδια μέσα στο ΓΣΠ. Ο κόσμος της ομάδας είναι η μεγάλη δυναμή του. Προσωπικά, καλώ τον κόσμο να είναι κοντά στους παίκτες. Στα παιχνίδια που απομένουν χρειαζόμαστε τη δύναμη του κόσμου, είμαι βέβαιος ότι θα μας στηρίξουν, όπως έκαναν και στα προηγούμενα παιχνίδια. Η προπώληση των εισιτηρίων πηγαίνει αρκετά καλά, είμαστε κοντά στις 13.000 στην προπώληση, απομένουν δύο-τρεις μέρες, θεωρώ ότι θα γεμίσουμε το γήπεδο και ο κόσμος θα μας βοηθήσει για να πάρουμε τη νίκη με την Ανόρθωση».

Για το προφίλ του Σα Πίντο:

«Είναι εξαιρετικός άνθρωπος και επαγγελματίας, στην ουσία είναι δουλευταράς, εκείνος και το υπόλοιπο επιτελείο. Οι άνθρωποι αυτοί δουλεύουν αρκετές ώρες και δεν αφήνουν τίποτα στη τύχη, άλλωστε αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα. Μάλιστα, είναι ωραίος άνθρωπος και έχουμε εξαιρετική σχέση με εκείνον ως συμβούλιο και εκείνος με τους ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ. Αυτό φαίνεται στα αποδυτήρια. Είναι ευχάριστος τύπος και ποδοσφαιράνθρωπος. Η αλήθεια είναι πως έχει αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο, ενώ διαθέτει γνώσεις για το ποδόσφαιρο».

Για τις σκέψεις της ανανέωσης με εκείνον και μερικούς ποδοσφαιριστές:

«Έχουμε ξεκινήσει κάποιες συζητήσεις με τους εκπροσώπους του προπονητή, αλλά ο ίδιος σημειώνει ότι προέχει η ομάδα να παίρνει νίκες στον αγωνιστικό χώρο, έτσι ώστε να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όλα θα έρθουν στη συνέχεια. Ο ίδιος δεν επιθυμεί να μπούμε σε εντατικές κουβέντες, διότι προέχει η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αυτό θέλει τώρα να πετύχει με τον ΑΠΟΕΛ. Για το υλικό που διαθέτει η ομάδα υπάρχει μέριμνα. Ο προπονητής θα έχει βαρύνοντα λόγο για τους ποδοσφαιριστές που θα παραμείνουν, αλλά και στις μεταγραφές. Έχουμε ξεκινήσει μία προσπάθεια ανανεώσων με διάφορους ποδοσφαιριστές σύμφωνα με τις υποδείξεις του προπονητή. Θα μιλήσουμε με όλους γιατί θέλουμε να παραμείνουν. Η συνταγή είναι επιτυχημένη, άρα δεν χρειάζεται να γίνουν μεγάλες διαφοροποιήσεις στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ. Επαναλαμβάνω όμως, προέχουν οι αγώνες, η ομάδα καλείται να μείνει συγκεντρωμένη και σοβαρή και τα υπόλοιπα έρχονται στην ώρα τους».

Για τη χημεία που υπάρχει με τον Σα Πίντο, η οποία θυμίζει τη χημεία με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς:

«Η αλήθεια είναι πως υπάρχει χημεία με τον προπονητή. Ο Ρικάρντο Σα Πίντο είναι από τους καλύτερους που έχουν κοουτσάρει την ομάδα μας. Είναι εξαιρετικός προπονητής, υπάρχει απεριόριστη εκτίμηση και σεβασμός προς το πρόσωπο του».

Σε περίπτωση που κατακτηθεί το πρωτάθλημα, οι πανηγυρισμοί θα γίνουν στο οίκημα; Σε τι κατάσταση βρίσκεται;

«Αγαπητοί φίλοι, αυτή τη στιγμή δεν σκεφτόμαστε που θα γίνουν οι πανηγυρισμοί της ομάδας. Ο στόχος είναι να παίρνουμε τις νίκες κάθε Κυριακή και εάν κατακτηθεί το πρωτάθλημα, είμαι βέβαιος ότι θα γίνουν οι κατάλληλες διευθετήσεις για να πανηγυρίσουμε μαζί στο οίκημα μας».

Για τη δυσπιστία του κόσμου προς τη διοίκηση και το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ: «Πραγματικά, νιώθουμε πολύ χαρούμενοι και πολυ συγκινημένοι ως διοίκηση για τη συγκεκριμένη συγκυρία. Σίγουρα, δικαιώνεται και ο Πρόεδρος ας μην κρυβόμαστε καθόλου. Ο Πρόδρομος Πετρίδης ξεκίνησε το έργο αυτό, εκείνος το ωρίμασε αυτό το έργο για να μπορούμε να μιλάμε για επενδυτές και εξελίξεις. Εμείς, οφείλουμε να τον συγχαρούμε για την προσπάθεια. Ο κ. Πετρίδης είναι από τους λίγους που πίστεψε ότι ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να αποκτήσει το δικό του γήπεδο».

Για όσα «άκουσε» ο Πρόδρομος Πετρίδης: «Πολλές φορές ο Πρόεδρος έχει μιλήσει για το όραμα του γηπέδου στον ΑΠΟΕΛ. Αρκετοί θεώρησαν ότι κάνει αυτές τις δηλώσεις για άλλους λόγους, αρκετοί τον έχουν χλευάσει στο παρελθόν. Πλέον αποδεικνύεται ότι όσα έλεγαν ήταν λάθος. Ο Πρόδρομος Πετρίδης έχει όραμα για την ομάδα του ΑΠΟΕΛ. Το μεγάλο του όνειρο είναι αυτό το γήπεδο και σήμερα δικαιώνεται πλήρως. Με την επιμονή του, έχει καταφέρει πολλά».

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Απριλίου 2024 - 18:03

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.