Το όγδοο ολυμπιακό μετάλλιο της Ελλάδας κέρδισε ο Κουρουγκλίεφ στην πάλη 86 κ.

Το όγδοο μετάλλιό της συνολικά και το έκτο χάλκινο πανηγυρίζει η ελληνική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», καθώς ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ νίκησε στον αγώνα του χάλκινου μεταλλίου των 86 κιλών ελευθέρας ανδρών του Ολυμπιακού τουρνουά πάλης, τον Μάιλς Ναζέμ Αμινέ από το Σαν Μαρίνο, με 5-4.

Ο Κουρουγκλίεφ χάρισε στην ελληνική πάλη το δωδέκατο μετάλλιό της σε Ολυμπιακούς Αγώνες (όγδοο χάλκινο) και το πρώτο μετά το 2004, όταν στους Αγώνες «Αθήνα 2004» ο Αρτιόμ Κιουρεγκιάν είχε κατακτήσει το χάλκινο στα 55 κ. ελληνορωμαϊκής.

Μετά το «αναγνωριστικό» πρώτο λεπτό, ο Κουρουγκλίεφ πήρε τους δύο πρώτους πόντους του στο 4:23 πριν το τέλος (2-0), παίρνοντας ψυχολογία για το δεύτερο μέρος, όπου έφερε ολοκληρωτικά τον αγώνα στα... μέτρα του με άλλους δύο πόντους ένα λεπτό πριν το φινάλε.

Η τελική επίθεση του Αμινέ (χάλκινου Ολυμπιονίκη στους Αγώνες του Τόκιο), μείωσε τη διαφορά σε 4-2 και λίγο έλειψε να φέρει και την ισοφάριση στην τελευταία λαβή του 3’’ πριν το τέλος. Η ελληνική πλευρά έκανε challenge το οποίο κέρδισε, παίρνοντας κι έναν πόντο που διαμόρφωσε το τελικό 5-4 και χάρισε το χάλκινο στον Κουρουγκλίεφ.

Τελευταία Ενημέρωση: 09 Αυγούστου 2024 - 22:34

Πηγή: ΚΥΠΕ

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.