EURO 2024:Πρόκριση για τους «τρικολόρ» στα πέναλτι και ημιτελικός με Ισπανία - Ο Μερίνο στο 120΄έστειλε τη «Ρόχα» στους «4»

Πλούσιες συγκινήσεις και σασπένς στους χθεσινοβραδυνούς αγώνες του ΓΙΟΥΡΟ, όπου έγινε γνωστό το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών της διοργάνωσης. Η Ισπανία απέκλεισε τη διοργανώτρια Γερμανία 2-1 παρ. (1-1 κ.δ) με γκολ - λύτρωση του Μερίνο στο 120'και με τη σειρά της η Γαλλία πήρε την πρόκριση κόντρα στους Πορτογάλους, στη διαδικασία των πέναλτι με 5-3 (0-0 κ.δ).

Οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν στις 9 Ιουλίου, στην «Allianz Arena» του Μονάχου. Η σέντρα είναι προγραμματισμένη για τις 22:00(ΡΙΚ1/ΡΙΚHD).

Η Ρόχα στους «4», απαντώντας με το ίδιο... νόμισμα στο buzzer - beater της Γερμανίας που έστειλε το ματς στην παράταση, με τον Βιρτς στο 89’. Και με υπογραφή Μερίνο στο 120΄προκρίθηκε εν μέσω αποθέωσης. Νωρίς στο β΄μέρος, είχε βάλει την Ισπανία σε θέση οδηγού ο Όλμο. Πνέουν τα μένεα οι Γερμανοί, για το μή καταλογισμό πέναλτι στην παράταση για χέρι του Μαρκ Κουκουρέγια, μετά από σουτ του Μουσιάλα, με το σκορ στο 1-1. Ρεφ και ΒΑΡ συμφώνησαν πως δεν υπήρχε παράβαση(κάθετα με το χορτάρι).

spain merino.webp

Ισπανία (Λούις Ντε Λα Φουέντε): Σιμόν, Καρβαχάλ, Λε Νορμάν (46΄Νάτσο), Λαπόρτ, Κουκουρέγια, Ρόδρι, Φαμπιάν Ρουίθ, Γουίλιαμς (80΄Μερίνο), Γιαμάλ, Πέδρι (8΄Όλμο), Μοράτα (80΄Ογιαρθάμπαλ)

Γερμανία (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Κίμιχ, Ρούντιγκερ, Τα (80΄Μίλερ), Ράουμ (57΄Μίτελσταντ), Τσαν (46΄Άντριχ), Κρόος, Μουσιάλα, Σανέ (46΄Βιρτζ), Γκουντογκάν (57΄Φίλκρουγκ), Χάβερτς (91΄Άντον)

Πρόκριση στους “4” για τους «τρικολόρ», στη “ρώσικη ρουλέτα”, με 5-3. Μοιραίος για την Πορτογαλία ο Ζοάο Φέλιξ, χάνοντας το μοναδικό πέναλτι στην ψυχοφθόρα διαδικασία.

Η διαδικασία των πέναλτι:

  • 0-1 η Γαλλία με τον Ντεμπελέ να ευστοχεί.
  • 1-1 Ισοφαρίζει η Πορτογαλία με τον Ρονάλντο να ευστοχεί.
  • 1-2 Ξανά μπροστά η Γαλλία με τον Φοφανά να ευστοχεί.
  • 2-2 Ισοφαρίζει η Πορτογαλία με τον Μπερνάρντο Σίλβα.
  • 2-3 η Γαλλία με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κουντέ στο δεξί γάμα.
  • 2-3 Άστοχος ο Ζοάο Φέλιξ
  • 2-4 Εύστοχος ο Μπαρκολά.
  • 3-4 Ο Μέντες με άπιαστη εκτέλεση μείωσε για τους Πορτογάλους
  • 3-5 Ο Ερναντέζ ευστόχησε και έδωσε τη νίκη-πρόκριση στους Γάλλους

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ντιόγκο Κόστα, Πέπε, Ντίας, Παλίνια (90+2' Ρούμπεν Νέβες), Κανσέλο (75' Σεμέντο), Μέντες, Βιτίνια (119' Νούνες), Σίλβα, Φερνάντες (75' Κονσεϊσάο), Λεάο (106' Ζοάο Φέλιξ), Ρονάλντο.

ΓΑΛΛΙΑ: Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Καμαβινγκά (91' Φοφανά), Σαλιμπά, Ερναντές, Καντέ, Τσουαμενί, Γκριεζμάν (67' Ντεμπελέ), Εμπαπέ (106' Μπαρκολά), Κολό Μουανί (86' Τουράμ).

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Ιουλίου 2024 - 23:37

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.