Η Ουρουγουάη κατέκτησε την τρίτη θέση στο Κόπα Αμέρικα

Η Ουρουγουάη κατέκτησε την τρίτη θέση στο Κόπα Αμέρικα, καθώς νίκησε στα πέναλτι τον Καναδά στον «μικρό τελικό» της διοργάνωσης. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης που διεξήχθη στο "Bank of America Stadium" της Σάρλοτ, στη Βόρεια Καρολίνα, με αποτέλεσμα ο αγώνας για την τρίτη θέση να οδηγηθεί στα πέναλτι.

Εκεί η «τσελέστε» ήταν... αλάνθαστη και επικράτησε με 4-3, καθώς οι εκτελέσεις των Βαλβέρδε, Μπετανκούρ, Αρασκαέτα και Λουίς Σουάρες βρήκαν στόχο, την ώρα που ο Ροσέτ απέκρουσε το σουτ του Κονέ και στη συνέχεια ο Αλφόνσο Ντέιβις «σημάδεψε» το δοκάρι, για να κατακτήσει η Ουρουγουάη την τρίτη θέση. 

Ο Μπετανκούρ είχε «ανοίξει το σκορ» για την Ουρουγουάη στο 8ο λεπτό, αλλά ο Κονέ έφερε το παιχνίδια στα ίσα στο 22΄. Μάλιστα, ο Καναδάς πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 80ό λεπτό της αναμέτρησης με το γκολ του Τζόναθαν Ντέιβιντ, ωστόσο το σύνολο του Μαρσέλο Μπιέλσα ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του αγώνα (90+2΄) με τον -πρώτο σκόρερ στην ιστορία της εθνικής ομάδας της Ουρουγουάης- Λουίς Σουάρες, ο οποίος σημείωσε το 69ο γκολ της καριέρας του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και έστειλε το ματς στα πέναλτι.

Υπενθυμίζεται ότι το 48ο Κόπα Αμέρικα ολοκληρώνεται τα ξημερώματα της Δευτέρας (15/7) στο "Hard Rock Stadium" του Μαϊάμι, όπου η -κάτοχος του τροπαίου- Αργεντινή αντιμετωπίζει στον τελικό την Κολομβία.

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιουλίου 2024 - 09:55

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.