Με τρεις αγώνες συνεχίζεται σήμερα το EURO2024

Στις 4 το απόγευμα, Γεωργία-Τσεχία, στις 7 Τουρκία-Πορτογαλία και στις 10 το βράδυ Βέλγιο-Ρουμανία. Όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν απευθείας από το ΡΙΚ 1 και ΡΙΚ HD.

Η πρωτιά του 6ου ομίλου κρίνεται σήμερα, με την αναμέτρηση Τουρκίας και Πορτογαλίας στο Ντόρτμουντ στις 19:00.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νικηφόρα την πορεία τους και έχουν από τρεις βαθμούς, με τον νικητή, αν υπάρξει, να ανεβαίνει στους έξι και να αγκαλιάζει την κορυφή, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την πρόκριση για τους «16» του θεσμού.
Οι Τούρκοι έκαναν εντυπωσιακή πρεμιέρα, επικρατώντας με 3-1 της Γεωργίας πανηγυρίζοντας την πρώτη τους νίκη σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης μετά από οκτώ χρόνια.

Από την άλλη, η Πορτογαλία αν και ξεπέρασε το εμπόδιο της Τσεχίας εντούτοις το έκανε με την ψυχή στο στόμα με το γκολ του Κονσεϊσάο, στις καθυστερήσεις, να διαμορφώνει το τελικό 2-1.
Η παράδοση πάντως είναι συντριπτικά υπέρ των Ιβήρων, οι οποίοι σε εννέα αγώνες με τους Τούρκους μετρούν επτά νίκες και μόλις δύο ήττες με την τελευταία αναμέτρηση που έγινε για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, να βρίσκει νικήτρια την ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλτο, με 3-1.


Βέλγιο και Ρουμανία στις 22:00 απόψε για τη 2η αγωνιστική του 5ου ομίλου
Από τη μία οι Βέλγοι, ξεκίνησαν Αρνητικά την πορεία τους στη διοργάνωση, γνωρίζοντας απρόσμενη ήττα με 1-0 από τη Σλοβακία. Πολύ καλή ομάδα το Βέλγιο αλλά πλήρωσαν την αστοχία τους, παρόλο ότι δημιούργησαν πάρα πολλές ευκαιρίες. Παίζουν σήμερα με την πλάτη στον τοίχο και θέλουν τη νίκη για να ξαναμπούν στο κυνήγι της πρόκρισης. Εκ διαμέτρου αντίθετη η κατάσταση στις τάξεις της Ρουμανίας, η οποία στην πρώτη αγωνιστική εξέπληξε τους πάντες με την επιβλητική της εμφάνιση κόντρα στην Ουκρανία και το 3-0. Αν αουτσάιντερ στον 5ο όμιλο, η πρεμιέρα έδειξε ότι αποτελεί υπολογίσιμη δύναμη.
Βέλγιο και Ρουμανία αναμετρήθηκαν 12 φορές στο παρελθόν, με τις δύο ομάδες να έχουν από 5 νίκες και 2 ισόπαλες.
Κρίσιμη για την συνεχεια των δύο ομάδων και η πρώτη σημερινή αναμέτρηση για τη 2η αγωνιστική του έκτου ομίλου στις 16:00. Σε ένα αγώνα δίχως αύριο Γεωργία και Τσεχία βλέπουν μονο νικη αν θελουν να ελπίζουν για πρόκριση. Οι ομάδες ηττήθηκαν στην πρεμιέρα παρά τις καλές τους εμφανίσεις με Τουρκία και Πορτογαλία.

Θεωρητικά η Τσεχία είναι το φαβορί για πρόκριση τα πάντα όμως θα κριθούν στο γήπεδο.

Όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν απευθείας από το ΡΙΚ 1 και ΡΙΚ HD.

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιουνίου 2024 - 11:08

Πηγή: Τηλεόραση ΡΙΚ

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.