Εκτός δεκάδας στην παγκόσμια κατάταξη ο Τσιτσιπάς μετά από 5 χρόνια

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπεσε από την πρώτη 10αδα της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν 5 χρόνια και βρίσκεται στο Νο11.

Οι προκρίσεις των Άλεξ ντε Μινόρ και Τέιλορ Φριτς στα ημιτελικά σε Ρότερνταμ και Ντελρέι αντίστοιχα την περασμένη Παρασκευή έριξαν τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Νο11 της παγκόσμιας κατάταξης, κάτι που σημαίνει ότι ο Έλληνας τενίστας από την ερχόμενη Δευτέρα θα βρεθεί εκτός Top-10 λίγες ημέρες πριν συμπληρωθεί ο 5ος χρόνος σερί παραμονής.

Η πρώτη φορά που ο Τσιτσιπάς μπήκε επίσημα στο Top-10 ήταν την Δευτέρα στις 4 Μαρτίου 2019, ωστόσο ουσιαστικά είχε εξασφαλίζει το Νο10 λίγες ημέρες νωρίτερα στον ημιτελικό του Ντουμπάι απέναντι στον Γκαέλ Μονφίς.

Τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν και χειρότερα σε περίπτωση που ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ κέρδιζε στον ημιτελικό του Σαββάτου τον ντε Μινόρ, καθώς τότε ο Τσιτσιπάς θα βρισκόταν στο Νο12. Θυμίζουμε ότι ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ξεκίνησε ως Νο7 τη φετινή σεζόν ωστόσο από το Australian Open και μετά έχασε συνολικά 4 θέσεις μένοντας εκτός Top-10.

Αναλυτικά η πρώτη 15αδα:

  1. Νόβακ Τζόκοβιτς
    2. Κάρλος Αλκαράθ
    3. Ντανίλ Μεντβέντεβ
    4. Γιανίκ Σίνερ
    5. Άντρει Ρούμπλεβ
    6. Αλεξάντερ Ζβέρεβ
    7. Χόλγκερ Ρούνε
    8. Χούμπερτ Χουρκάζ
    9. Άλεξ Ντε Μινόρ
    10. Τέιλορ Φριτζ
    11. Στέφανος Τσιτσιπάς
    12. Κάσπερ Ρουντ
    13. Γκριγκόρ Ντιμιτρόβ
    14. Τόμι Πολ
    15. Φράνσις Ταιφό

Συντάκτης: Στέφανος Αδάμου

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Φεβρουαρίου 2024 - 15:27

Πηγή: ΡΙΚ

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.