Όπεν Αυστραλίας: Πρώτος τίτλος γκραν σλαμ για τον Σίνερ με επική ανατροπή

Ο Γιανίκ Σίνερ Νο.4 στην παγκόσμια κατάταξη, είναι ο νέος πρωταθλητής στο όπεν Αυστραλίας. Και για να φτάσει στην κατάκτηση του επίζηλου τίτλου, στο πρώτο χρονικά γκραν σλαμ της σεζόν, χρειάστηκε να κάνει τη σούπερ ανατροπή απέναντι στον Ντανιήλ Μεντβέντεφ, τον οποίο νίκησε με 3-2 σετ.

Ο Ρώσος, Νο.3 του κοσμου, είχε προηγηθεί με 2-0 σετ στον τελικό, κατακτώντας και τα δύο πρώτα σετ με το ίδιο σκορ, 6-3.

Ο 22χρονος Ιταλός από την άλλη, σε κανένα σημείο δεν έδειξε διατεθημένος να παραδωθεί. Επιμένοντας να παίζει επιθετικά, απέτρεπε από εκεί κι έπειτα το σπάσιμο στο σέρβις του και αφού έσωσε μπρέικ-πόιντ, βρήκε το μπρέικ στο καθοριστικό τελευταίο γκέιμ, τόσο στο τρίτο όσο και στο τέταρτο σετ, στα οποία επικράτησε με 6-4, φέρνοντας τον τελικό στην ισοπαλία.

Και ενώ ο Μεντβέντεφ είχε επιστρέψει αρκετές φορές από το εις βάρος του σκορ, στους προηγούμενους αγώνες, αυτή τη φορά τα πράγματα λειτούργησαν ακριβώς αντίθετα. Με τον Σίνερ να φτάνει στο μπρέικ για το 4-2 στο 5ο σετ, όλα συνηγορούσαν στο ότι τίποτα δεν θα μπορούσε πλέον να τον σταματήσει. Έκλεισε το καθοριστικό σετ στο 6-3 και ήταν πια δικός του ο πρώτος τίτλος γκραν σλαμ στην καριέρα του και μάλιστα στην πρώτη παρουσία του σε τελικό.

Ο Σίνερ έγινε ο πρώτος Ιταλός που κατακτά το Όπεν Αυστραλίας και ο τρίτος τενίστας που επέστρεψε από το εις βάρος του 2-0. Προηγουμένως το είχε πετύχει το 1960, ο θρυλικός Ροντ Λέιβερ, που σήμερα χειροκρορούσε από την κερκίδα, στο κορτ που φέρει το όνομά του και πιο πρόσφατα ο Ραφαέλ Ναδάλ στον προ διετίας τελικό, όπου χαμένος του τελικού ήταν και πάλι ο Μεντβέντεφ.

Τελευταίος Ιταλός που είχε κατακτήσει τίτλο σε τουρνουά γκραν σλαμ ήταν ο Αντριάνο Πανάττα, το 1976 στο Ρολάν Γκαρός.

Ο φετινός ήταν ο τρίτος χαμένος τελικός στη Μελβούρνη για τον Μεντβέντεφ. Έχει άλλους δύο χαμένους τελικούς στο Όπεν των ΗΠΑ, όπου κατέκτησε τον μοναδικό μέχρι σήμερα τίτλο του, το 2021

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Απριλίου 2024 - 11:55

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.