Eκτός ημιτελικών ο Αλκαράθ από τον Σβέρεφ!

Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ αιφνιδίασε το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, Κάρλος Αλκαράθ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Australian Open, καθώς το υπέροχο σερβίς του τον οδήγησε στη νίκη με 6-1, 6-3, 6-7(2), 6-4.

Ο Γερμανός έκανε ονειρεμένη εκκίνηση στη Rod Laver Arena, χάνοντας μόλις δύο πόντους στο σερβίς του καθώς «πετούσε» στο εναρκτήριο σετ το οποίο και κατάκτησε με το εκκωφαντικό 6-1. 

Το Νο6 στην κατάταξη της ATP ήταν σταθερός, κράτησε εύκολα απέναντι σε έναν ασυνήθιστα υποτονικό Αλκαράθ κι έσπασε το σερβίς τού Ισπανού δύο φορές στο δεύτερο σετ (6-3), εκμεταλλευόμενος στο έπακρο τα λάθη του νεαρού Ίβηρα.

Το μοτίβο συνεχίστηκε και στο τρίτο σετ καθώς ο Ζβέρεφ διατήρησε ένα απίστευτα υψηλό επίπεδο, αλλά το έχασε για πρώτη φορά όταν σέρβιρε για το ματς και ο Αλκαράθ έπαιξε ένα εκπληκτικό τάι μπρέικ, μειώνοντας και δίνοντας παράταση στον αγώνα.

Ο νεαρός Ισπανός φαινόταν να έχει το μομέντουμ στο τέταρτο σετ, αλλά ο κουρασμένος Ζβέρεφ επιστράτευσε κάθε ικμάδα της δύναμής του για να παραμείνει στο σετ, έσπασε το σερβίς του Αλκαράθ στο 4-4 και σημείωσε την πρώτη νίκη του εναντίον ενός αντιπάλου στην πρώτη πεντάδα, σε Grand Slam. 

Στα ημιτελικά της Παρασκευής (26/1) ο Γερμανός τενίστας θα αντιμετωπίσει τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ.

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Απριλίου 2024 - 11:55

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.