«Αέρας» στα ημιτελικά της Μελβούρνης η Σαμπαλένκα

Η Αρίνα Σαμπαλένκα συνεχίζει ακάθεκτη στη Μελβούρνη με στόχο την υπεράσπιση του τίτλου της στο Australian Open. 

Η Λευκορωσίδα προκρίθηκε στον ημιτελικό της διοργάνωσης νικώντας την Τσέχα Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα με άνεση στα δύο σετ (6-2, 6-3) και θα παίξει για τη συμμετοχή της στην καταληκτική αναμέτρηση με την Αμερικανίδα πρωταθλήτρια του U.S. Open, Κόκο Γκοφ. 

Οι δύο πρώτοι προημιτελικοί στη Rod Laver Arena διήρκεσαν συνολικά επτά ώρες αλλά η Σαμπαλένκα ξεκίνησε τον αγώνα της καταιγιστικά, σαν να ήθελε να διασφαλίσει ότι το πρόγραμμα του γηπέδου θα επανέλθει στο φυσιολογικό ωράριο πριν από την τελευταία σύγκρουση της ημέρας.

Το Νο2 στον κόσμο είχε καταπληκτικό σερβίς και χτυπήματα, τα οποία συνόδευε με τις κραυγές σήμα κατατεθέν της, κάνοντας μπρέικ στην Τσέχα (Νο9) τρεις φορές και κλείνοντας το πρώτο σετ σε κάτι περισσότερο από 30 λεπτά.

Η ατμόσφαιρα στο κεντρικό γήπεδο ήταν υποτονική καθώς ο μονόπλευρος αγώνας συνεχίστηκε, με την Κρεϊτσίκοβα να κάνει ό,τι μπορεί για να αλλάξει την εξέλιξη της συνάντησης του αγώνα.

Στο έκτο γκέιμ η Κρεϊτσίκοβα κατάφερε το δεύτερο μπρέικ απέναντι στην Σαμπαλένκα, ούσα μόλις η δεύτερη που το έκανε στο Melbourne Park φέτος, ενώ στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της για να μειώσει σε 4-3.

Η Τσέχα είχε χάσει το εναρκτήριο σετ σε τρεις από τους τέσσερις αγώνες της στο δρόμο για τα προημιτελικά, αλλά δεν επρόκειτο να υπάρξει επιστροφή απέναντι στη Λευκορωσίδα.

Η Σαμπαλένκα έκανε το 5-3 με μερικά τεράστια σερβίς και στη συνέχεια «έσπασε» το σερβίς της αντιπάλου της γι΄ άλλη μια φορά και καθόρισε τον ημιτελικό με την Γκοφ, η οποία αρνήθηκε στην Σαμπαλένκα το δεύτερο στέμμα της Grand Slam στον τελικό στο Flushing Meadows, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Με τις κορυφαίες τενίστριες να έχουν ήδη αποχωρήσει, συμπεριλαμβανομένης της Νο1 του κόσμου Ίγκα Σφιόντεκ, η συνάντηση μεταξύ Σαμπαλένκα και Γκοφ θα μπορούσε να ξεκαθαρίσει αρκετά την κατάσταση ως προς την εφετινή νικήτρια του τροπαίου Daphne Akhurst Memorial Trophy.

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Απριλίου 2024 - 11:55

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.