«Όρθια» στο «Ολίμπικο» η Αθλέτικ - «Τεσσάρες» για Αγιαξ και Στεάουα

Επίδειξη δύναμης απέναντι στη Μπεσκίκτας έκανε ο Άγιαξ με το εμφατικό 4-0 στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» επί της Μπεσίκτας (το πιο ευρύ σκορ τη πρεμιέρας) της League Phase του Europa League, ενώ εξίσου άνετη ταν και η επικράτηση της Στεάουα Βουκουρεστίου (προσεχής αντίπαλος του ΠΑΟΚ) επί της RFSε 4-1.

Η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης παρότι προηγήθηκε 3-1 στην έδρα της επί της Βικτόρια Πλζεν και μέχρι το 86΄ κρατούσε στα χέρια της το πρώτο «τρίποντο», οι Τσέχοι αντέδρασαν και με δύο γκολ στο τέλος έκαναν μία τεράστια επιστροφή (3-3).

Στο μεγάλο ματς του δεύτερου «πιάτου» της 2ης ημέρας, που έγινε στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, Ρόμα και Αθλέτικ Μπιλμπάο αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ, 1-1.

Η Ρόμα με τον Ιβάν Τζούριτς στον πάγκο της έφτασε κοντά στο 2Χ2 (είχε νικήσει και στο πρωτάθλημα) από τότε που ανέλαβε ο Σέρβος τεχνικός, αλλά στο 85' οι Βάσκοι «έκλεψαν» το βαθμό με τον Παρέδες. 

Με ήρωα τον Μπρουμά η Μπράγκα, στο ματς νούμερο 800 του Κάρλος Καρβαλιάλ στην καριέρα του στους πάγκους, έφερε τα πάνω κάτω στα τελευταία λεπτά μετατρέποντας το εις βάρος της 0-1 σε 2-1 με δύο γκολ του 29χρονου Πορτογάλου επιθετικού. 

Παρά το γεγονός ότι έμεινε με 10 παίκτες από το 7΄ (κόκκινη ο Ντραγκούσιν), η Τότεναμ δεν... αγχώθηκε απέναντι στη φιλοξενούμενη Καραμπάγκ, συντρίβοντας τη με 3-0 και μπαίνοντας με το δεξί στη νεοσύστατη League Phase. 

Συνοπτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:

 

Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) - Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ (Βέλγιο) 2-1
(26' Σογιουντσού, 82' αυτ. Μπούργκες - 90'+4 Σάικς)

Μάλμε (Σουηδία) - Ρέιντζερς (Σκωτία)                  0-2
(1' Μπαϊράμι, 76' ΜακΚόσλαντ)

Άγιαξ (Ολλανδία) - Μπεσίκτας (Τουρκία)                4-0
(31' Φιτς-Γιμ, 51',73' Γκοτς, 55' Τέιλορ)

Ρόμα (Ιταλία) - Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία)            1-1
(32' Ντόβμπικ - 85' Παρέδες)

Αϊντραχτ Φρ. (Γερμανία) - Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)     3-3
(38' Εκιτικέ, 62' Ντίνα Εμπίμπε, 67' Κρίστενσεν - 41' Σουλκ, 87' Αντου, 90'+3 Γεμέλκα)

Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία) - RFS (Λετονία)      4-1
(8' Μπιρλιγκέα, 32' Στεφανέσκου, 58',69' Ολάρου - 23' Λίπουστσεκ)

Λιόν (Γαλλία) - Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)                   2-0
(65' Σερκί, 71' Μπενράχμα)

Μπράγκα (Πορτογαλία) - Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)      2-1
(88', 90'+5 πέν. Μπρουμά - 30' πέν. Νταβίντα)

Τότεναμ (Αγγλία) - Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν)           3-0
(12΄ Τζόνσον, 52΄ Ματάρ Σαρ, 68΄ Σολάνκε)

Τελευταία Ενημέρωση: 27 Σεπτεμβρίου 2024 - 08:50

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.