Φυλάκιση με αναστολή σε οπαδό της Μαγιόρκα για ρατσιστική συμπεριφορά - Τρία χρόνια εκτός γηπέδων!

Οπαδός που έκανε ρατσιστική επίθεση στον επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης, Βινίσιους Τζούνιορ και τον παίκτη της Βιγιαρεάλ, Σάμουελ Τσουκβουέζε σε δύο παιχνίδια στη Μαγιόρκα πέρυσι, κρίθηκε ένοχος και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης με αναστολή, ανακοίνωσε σήμερα (26/9) η Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο οπαδός έλαβε αναστολή της ποινής 12 μηνών αφού ζήτησε συγγνώμη με επιστολή του στον Βινίσιους, ενώ επίσης αποκλείστηκε από τα γήπεδα για τρία χρόνια.

«Αυτή είναι η τρίτη ποινική καταδίκη που εκδόθηκε τους τελευταίους μήνες για ρατσιστικές προσβολές που δέχτηκαν παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης», ανέφερε  η Ρεάλ Μαδρίτης. 

«Η Ρεάλ Μαδρίτης θα συνεχίσει να εργάζεται για να προστατεύσει τις αξίες του συλλόγου και να εξαλείψει κάθε ρατσιστική συμπεριφορά στον κόσμο του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού» πρόσθεσε.

Η ρατσιστική επίθεση  κατά των Βινίσιους και Τσουκβουέζε  έγινε στο στάδιο «Son Moix» στην πρωτεύουσα της Μαγιόρκα, Πάλμα, με διαφορά δύο εβδομάδων.

Στον αγώνα Μαγιόρκα - Ρεάλ Μαδρίτης, οπαδοί ακούγονταν σε βίντεο να αποκαλούν τον Βραζιλιάνο «μαϊμού».

Ένας ανήλικος που προσέβαλε ρατσιστικά τον μέσο της Ρεάλ Ορελιέν Τσουαμενί τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους ζήτησε επίσης συγγνώμη, δήλωσε ο σύλλογος. 

Ο νεαρός έχει αποκλειστεί από τα γήπεδα για έναν χρόνο, θα λάβει μέρος σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες που προτείνει η εισαγγελία και θα πληρώσει πρόστιμο.

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Σεπτεμβρίου 2024 - 20:44

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.