Τεράστιος Πετρούνιας, χάλκινο μετάλλιο στο Παρίσι (βίντεο)

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έγραψε ιστορία κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, το τρίτο στην καριέρα του.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας συνεχίζει να γράφει ιστορία, ο θρύλος της γυμναστικής έδωσε και τη ψυχή του, όπως είχε υποσχεθεί πριν από 24 ώρες, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ο «άρχοντας των κρίκων» έτυχε ένα νέο μοναδικό επίτευγμα, έγινε ο πρώτος σπεσιαλίστας των κρίκων που έφθασε στα τρία μετάλλια στην ιστορία του αγωνίσματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Χρυσό στο Ρίο ντε Τζανέιρο, χάλκινο στο Τόκιο και τώρα στο Παρίσι.

Τι κι αν μπήκε στον τελικό με την 6η επίδοση, ο επτάκις πρωταθλητής Ευρώπης έδειξε την τεράστια κλάση του και στη σάλα «Μπερσί» έφθασε σε μια ακόμη τεράστια επιτυχία στην καριέρα του. Παρουσίασε πρόγραμμα με βαθμό δυσκολίας 6,3, πήρε 8.800 για την εκτέλεση και με 15,100 εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο, δοξάζοντας ξανά την Ελλάδα.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας αγωνίστηκε 3ος κατά σειρά και μετά το πανίσχυρο δίδυμο των Κινέζων και πέρασε στιγμές αγωνίας μέχρι να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους και οι υπόλοιποι πέντε αθλητές, για να «σφραγίσει» τη θέση του στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τον τελικό άνοιξε ο Τζινγκιουάν Ζόου, με τον Κινέζο να είναι ένα από τα φαβορί για το χρυσό μετά τα 15,300 στον προκριματικό. Ο «ασημένιος» στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2022, παρουσίασε πρόγραμμα με βαθμό δυσκολίας 6,400 και πήρε 8.833 για την εκτέλεση, συγκεντρώνοντας 15,000, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο.

Ακολούθησε ο συμπατριώτης του Γιανγκ Λιού, ο ολυμπιoνίκης στο Τόκιο είχε στο δικό του πρόγραμμα βαθμό δυσκολίας 6,400 και παίρνοντας 8,900 για την εκτέλεση πήρε 15,300, διατηρώντας τον τίτλο του.

Gazzetta.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Αυγούστου 2024 - 21:25

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.