Τα είπαν Μεσίνα και ΜΜΕ - Η κύρια αλλαγή στη διατησία με τον αρχηγό

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας Ντομένικο Μεσσίνα για την επεξήγηση των κανονισμών διαιτησίας και σημαντικών αλλαγών στους κανονισμούς που θα ισχύσουν από τη νέα αγωνιστική χρονιά είχαν τα ΜΜΕ.

H κύρια αλλαγή που έγινε είναι σχετικά με τους αρχηγούς των ομάδων. Οι διαιτητές θα δίνουν εξήγηση για σημαντικές αποφάσεις του αγώνα και αυτό θα γίνεται μόνο προς τον αρχηγό της ομάδας, που θα πρέπει να προσεγγίζει τον διαιτητή με ήρεμο τρόπο και χωρίς διαμαρτυρίες. Ο αρχηγός θα είναι υπεύθυνος και για τους συμπαίκτες του σε θέματα συμπεριφοράς. Σε περίπτωση που ο αρχηγός είναι ο τερματοφύλακας θα πρέπει η ομάδα να δώσει αυτό το ρόλο σε άλλο παίκτη, ειδικά για φάσεις που θα γίνονται μακριά του.

Απαγορεύεται να μαζεύονται παίκτες γύρω από το διαιτητή για διαμαρτυρίες. Σε μία τέτοια περίπτωση μετά από την πρώτη παρατήρηση, αν συνεχιστεί το φαινόμενο, θα ακολουθεί έστω μία κίτρινη κάρτα.

Το τι μετάφερε ο Μεσίνα στους προπονητές των ομάδων είναι ότι καταλαβαίνει την πίεση που υπάρχει γι’ αυτό ζήτησε από τους διαιτητές όταν οι προπονητές δεν κάνουν κάτι εξεζητημένο να είναι λίγο πιο διαλλακτικοί. Όμως για άλλα μέλη στον πάγκο που διαμαρτύρονται έντονα, θα δίνεται άμεσα κίτρινη κάρτα.

Η κύρια προτεραιότητα του διαιτητή είναι να προστατεύσει την υγεία των ποδοσφαιριστών και όταν υπάρχει ένα επικίνδυνο μαρκάρισμα που θέτει σε κίνδυνο την υγεία του ποδοσφαιριστή θα δίνεται αυστηρά κόκκινη.

Έγινε αναφορά και ανάλυση για την αντικανονική χρήση των χεριών και για κρατήματα εντός περιοχής. Κάτι πολύ σημαντικό που χρίζει σημαντικής βελτίωσης είναι το γεγονός ότι η Κύπρος είναι από τις χώρες με τον λιγότερο καθαρό χρόνο παιχνιδιού με μόλις 48 λεπτά από τα 90.

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Αυγούστου 2024 - 15:09

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.