Γκούλα: «Τιμή μου η πρόσληψη - Να ανεβάσω επίπεδο τον Απόλλωνα»

Ο Απόλλωνας παρουσίασε τον νέο του προπονητή, Άντριαν Γκούλα.

Αναλυτικά όσα λέχθηκαν στη συνέντευξη Τύπου:

ΝΙΚΟΣ ΚΙΡΖΗΣ: «Καλωσορίζω τον κ. Γκούλα στη μεγάλη οικογένεια του Απόλλωνα και στη Λεμεσό. Είχαμε κάνει και πιο παλιά επαφές, δυστυχώς όμως, τότε δεν προέκυψε συμφωνία γιατί ο ίδιος θέλησε να μείνει να γεμίσει τις μπαταρίες του για τον επόμενό του ποδοσφαιρικό σταθμό. Το πρώτο όνομα που μας ήρθε στο μυαλό μετά που πήραμε την απόφαση να μην συνεχίσουμε με τον κ. Ματσίν, ήταν του κ. Γκούλα.

Δεν μας πήρε πολύ καιρό να προσάψουμε συμφωνία. Συναντηθήκαμε το Πάσχα στο Λονδίνο, μιλήσαμε πολλές ώρες και είχαμε ταύτιση απόψεων. Είναι ένας προπονητής που… κτίζει ομάδες. Έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε ομάδα. Παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και είναι στελεχωμένος με μία δυνατή ομάδα, η οποία είναι σημαντική για την επίτευξη των στόχων μας. Έχουμε εμπιστοσύνη στον κ. Γκούλα ως διοίκηση και θα τον στηρίξουμε. Θέλω να ζητήσω από τον κόσμο να κάνει υπομονή και να στηρίξει την προσπάθεια. Κτίζουμε μία ομάδα όχι για το σήμερα αλλά και για το αύριο. Όλοι μαζί θα επαναφέρουμε τον Απόλλωνα εκεί που τον έχουμε συνηθίσει τα τελευταία 10 χρόνια».

Για τις μετεγγραφές και το μπάτζετ: «Δεν μπορώ να μιλήσω για τις άλλες ομάδες γιατί δεν ξέρω τι γίνεται με τα ποσά τους. Ως Απόλλων δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε τέτοια νούμερα, ούτως ή άλλως δεν μπορούσαμε να τα ακολουθήσουμε την… καλή εποχή. Όσα ακούγονται βέβαια, γιατί δεν ξέρω. Θα είναι μειωμένο το μπάτζετ μας, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν θα είναι καλό το ρόστερ. Θέλουμε να φέρουμε ποδοσφαιριστές που αξίζουν αυτά που παίρνουν και το δείχνουν στο γήπεδο. Πιστεύω ότι λάθη θα διορθωθούν πιο γρήγορα γιατί υπάρχει ένα πλάνο κι ένας προπονητής που ταιριάζει σε αυτό».

Για τα όσα λέγονται από πρώην παίκτες (Μπακενγκά) και γράφονται για τα οικονομικά του Απόλλωνα. Ποια είναι η κατάσταση; «Όπως κάναμε κάθε φορά έτσι θα κάνουμε και φέτος και θα τα φέρουμε εις πέρας. Δεν είναι η πρώτη φορά που δεν είχαμε κέρδος από την Ευρώπη. Άρα, δεν είναι μόνο αυτές οι χρονιές. Επειδή πέρσι ήμασταν εκτός των στόχων μας ήταν και η αποζημίωση των παικτών. Κάναμε κι εμείς τα λάθη μας, αλλά οι παίκτες του Απόλλωνα είναι… κακομαθημένοι. Δεν είναι συνηθισμένοι να μένουν ένα με ενάμιση μήνα απλήρωτοι. Ο Μπακενγκά έχει στείλει επιστολή στη ΦΙΦΑ κι όχι προσφυγή. Μιλήσαμε με τον δικηγόρο του ποδοσφαιριστή και θα βρούμε λύση και γι’ αυτό το πράγμα».

Για τη φορολογία και το χρέος του Απόλλωνα: «Υπήρχαν οφειλές από την πρώτη Ιανουαρίου 2007. Σε αυτά ο Απόλλων είναι συνεπέστατος. Είμαστε σε διαβουλεύσεις με το κράτος για να ξεπληρώσουμε πιο γρήγορα αυτές τις υποχρεώσεις μέσω του στοιχήματος. Όχι μόνο εμείς αλλά όλες οι ομάδες. Είναι κρίμα να δίνονται στο ποδόσφαιρο 1.7 εκατ. ευρώ τον χρόνο και τώρα μπήκε το νέο… φρούτο η Επιτροπή Δεοντολογία που πληρώνεται από την κάθε έρευνα που κάνει και στο τέλος μένει ένα μικρό ποσό για τις ομάδες».

ΑΝΤΡΙΑΝ ΓΚΟΥΛΑ: «Είναι τιμή μου που έρχομαι σε αυτή την ομάδα. Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για αυτή την ομάδα και τον κόσμο της».

Εάν έχει στο πλάνο του την ανάδειξη νεαρών ποδοσφαιριστών: «Πρέπει να κοιτάξουμε την ποιότητά τους, τη δυναμική τους, θα δώσω ευκαιρίες και θα ανοίξω πόρτες σε νεαρούς ποδοσφαιριστές. Μου αρέσει να βγάζω νεαρούς ποδοσφαιριστές».

Για τα στατιστικά που συνοδεύουν την καριέρα του: «Τα στατιστικά είναι σημαντικά, αλλά κάθε ομάδα είναι διαφορετική. Στόχος μου είναι να φτάσω τον Απόλλωνα στο πιο ψηλό επίπεδο μέσω της σκληρής δουλειάς».

Για το μετεγγραφικό πλάνο και τις θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση: «Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα και να βρούμε καλούς παίκτες. Συζητάμε καθημερινά με τη διοίκηση σε ποιες θέσεις θα ενισχυθούμε. Χρειάζεται πρώτα να τσεκάρουμε το υπάρχον ρόστερ καις την πορεία να βρούμε τους παίκτες που χρειαζόμαστε».

Για το μέλλον των Πέρετζ και Κρμέντσικ: «Θα απαντήσει ο πρόεδρος για τους δύο αυτούς ποδοσφαιριστές».

ΝΙΚΟΣ ΚΙΡΖΗΣ: «Προς το παρόν έχουν και οι δύο συμβόλαια με τον Απόλλωνα, μέχρι νεοτέρας. Αν υπάρξει κάτι το ανακοινώσιμο τότε θα ενημερώσουμε».

ΑΝΤΡΙΑΝ ΓΚΟΥΛΑ

Τι έμαθε για τον Απόλλωνα πριν έρθει: «Πάντα με αρέσει να ακούω το όραμα και τους στόχους της ομάδας. Αυτά που μου είπε ο Πρόεδρος με ικανοποίησαν. Είδα βίντεο και πληροφοριακά για την ομάδα. Ήταν ένα πολύ καλό βήμα για μένα, ήρθα σε πολύ μεγάλη ομάδα».

Για την φιλοσοφία του: «Μου αρέσει το επιθετικό και κυρίαρχο ποδόσφαιρο. Κρατώντας τις ισορροπίες».

Ποιος είναι ο στόχος του Απόλλωνα: «Οι στόχοι μας είναι να υπάρχει καθημερινή πρόοδος. Να επιστρέψει ο Απόλλων στην Ευρώπη».

Αν ξεχώρισε κάποιους ποδοσφαιριστές: «Είναι μια ασταμάτητη διαδικασία και βλέπουμε μέρα με την μέρα, ποιος έχει ηγετικές ικανότητες στην ομάδα. Ένιωσα ότι υπάρχουν ηγέτες στην ομάδα και είναι σημαντικό. Χρειάζεται να πάρουμε αυτά τα στοιχεία, ωστόσο το σημαντικό είναι ότι είμαστε ομάδα».

Για τις μετεγγραφές που έγιναν: «Χτίζουμε μια νέα ομάδα. Είναι πολύ σημαντική η δυναμική τον παικτών, ο Ζμέρχαλ έχει μεγάλη ποιότητα. Είναι σημαντικό που μπορεί να αγωνιστεί σε αρκετές θέσεις. Έχουμε ως στόχο να κατεβεί ο μέσος όρος ηλικίας στην ομάδα. Θέλουμε να ενσωματώσουμε νεαρούς στην πρώτη ομάδα. Χρειαζόμαστε ακόμα τέσσερις με πέντε μετεγγραφές».

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιουλίου 2024 - 20:24

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.