WRC: Νικητής ο Ροβάνπερα

Ο Κάλε Ροβάνπερα τερμάτισε πρώτος στο Ράλι Πολωνίας, ο οποίος ήταν ο 7ος αγώνας της χρονιάς στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αυτοκινήτου (WRC). Ο Φινλανδός πιλότος της Toyota, δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και κάτοχος του τίτλου, νίκησε στις οκτώ από τις 19 συνολικά ειδικές διαδρομές του αγώνα και κατέκτησε την πρωτιά. 

Αυτή είναι η 13η συνολικά νίκη στην καριέρα του 23χρονου οδηγού, που άφησε στη δεύτερη θέση τον Αγγλο Ελφιν Εβανς, κάνοντας το 1-2 για την Toyota, και στην τρίτη θέση του βάθρου τον Γάλλο Αντριάν Φουρμό (Puma HYBRID). Το Ράλι Πολωνίας ήταν ο 7ος αγώνας της χρονιάς στο WRC και επέστρεψε για πρώτη φορά στο καλαντάρι μετά το 2017. 

Να σημειωθεί πως ο οκτώ φορές πρωταθλητής, Σεμπαστιάν Οζιέ, και ο συνοδηγός του, Βενσάν Λαντέ, δεν έλαβαν μέρος, καθώς οι δύο Γάλλοι ενεπλάκησαν σε ατύχημα στη διάρκεια αναγνωρίσεων για τον αγώνα και αποσύρθηκαν.

Στη βαθμολογία των οδηγών ο Νεβίλ προηγείται με 136 βαθμούς, ο Εβανς πέρασε δεύτερος με 121, ενώ τρίτος είναι ο Τάνακ με 115.

Η πρώτη δεκάδα στο Ράλι Πολωνίας έχει ως εξής:

 1. Κάλε Ροβάνπερα     (Φινλανδία/Toyota)       2 ώρες 33:07.6

 2. Ελφιν Έβανς        (Μ. Βρετανία/Toyota)             + 28.3

 3. Αντριάν Φουρμό     (Γαλλία/Puma HYBRID)             + 42.7

 4. Τιερί Νεβίλ        (Βέλγιο/Hyundai)              + 1:10.08

 5. Μάρτιν Σεσκς       (Λετονία/Puma HYBRID)         + 1:47.00

 6. Αντρέας Μίκελσεν   (Νορβηγία/Hyundai)            + 2:16.60

 7. Γκρεγκουάρ Μίνστερ (Λουξεμβούργο/Ford)           + 2:18.00

 8. Τακαμότο Κατσούτα  (Ιαπωνία/Toyota)              + 2:26.70

 9. Σάμι Παγιάρι       (Φινλανδία/Toyota)            + 7:50.70

10. Ολιβερ Σόλμπεργκ   (Σουηδία/Fabia RS)            + 8:12.70

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Ιουνίου 2024 - 17:24

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.