Η Βενεζουέλα στους «16» του Κόπα Αμέρικα, ο Πινέδα έχασε πέναλτι

Η Βενεζουέλα προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κόπα Αμέρικα, επικρατώντας με 1-0 του Μεξικού, ενώ η Τζαμάικα αποκλείσθηκε, μετά την ήττα με 3-1 που γνώρισε από τον Iσημερινό.

Ενα πέναλτι, που κατελόγισε ο διαιτητής μετά το δυνατό μαρκάρισμα του Χουλιάν Κινόνες στον Τζον Αραμπούρου, έκρινε την αναμέτρηση, καθώς ο αρχηγός της εθνικής Βενεζουέλας, Σάλομον Ροντόν ευστόχησε από την «άσπρη βούλα» στο 57ο λεπτό. Με αυτήν την νίκη, η Βενεζουέλα εξασφάλισε την πρώτη θέση στον Β` όμιλο, ανεξάρτητα απο τα αποτελέσματα στην τρίτη και τελευταία αγωνιστική.
Ο Αργεντινός προπονητής της Βενεζουέλας, Φερνάντο Μπατίστα, εξήρε την απόδοση του τερματοφύλακα Ραφαέλ Ρόμο, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχία της ομάδας του, κυρίως με την απόκρουση του πέναλτι που εκτέλεσε ο άσος της ΑΕΚ, Ορμπελίν Πινέδα στο 87ο λεπτό.

    «Εάν ο Ράφα πρέπει να είναι ο παίκτης του αγώνα στους επόμενους αγώνες και νικήσουμε, ας είναι ο παίκτης του αγώνα» σχολίασε ο Μπατίστα, ενώ ο Ρόμο ήταν εξαιρετικός και στην νίκη με 2-1 επί του Ισημερινού στον εναρκτήριο αγώνα του τουρνουά για την Βενεζουέλα.

    Νωρίτερα, ο Ισημερινός επικράτησε με 3-1 της Τζαμάϊκας, χάρη στα τέρματα των Πλάμερ (13` αυτογκόλ),  Πάεζ (45` πέναλτι) και Μίντα (90`), ενώ οι ηττημένοι μείωσαν με τον Μάικλ Αντόνιο (54`).

    Την ερχόμενη Κυριακή, το Μεξικό και ο Ισημερινός θ΄αναμετρηθούν στον τελικό πρόκρισης για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, καθώς ο νικητής θα εξασφαλίσει μία θέση τα προημιτελικά (σ.σ. ο Ισημερινός έχει καλύτερο συντελεστή τερμάτων).

Τελευταία Ενημέρωση: 27 Ιουνίου 2024 - 11:19

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.