Ακόμη μια επιτυχία για την Πελενδρίτου, αργυρή στο Βερολίνο

Με ένα αργυρό μετάλλιο στις αποσκευές και τρεις πρωτιές στις κατηγορίες της, επιστρέφει από το Βερολίνο η Καρολίνα Πελενδρίτου.

Τρεις μήνες πριν τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, η Καρολίνα δήλωσε παρούσα στο IDM Berlin, το σπουδαιότερο μίτινγκ παρακολύμβησης παγκοσμίως. Το αργυρό ήρθε στα 50μ ελεύθερο, με την πολύ καλή επίδοση 30.28. Στο αγώνισμα μετείχαν πάνω από εκατό αθλήτριες. Στα 50μ πρόσθιο ήταν πέμπτη γενικής με 37.13.

Στο Βερολίνο η συμμετοχή ήταν τεράστια λόγω του ότι είναι ο τελευταίος μεγάλος αγώνας πριν το «Παρίσι 2024» έτσι εκπροσωπήθηκαν 55 χώρες, με εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες.

Σημειώνεται ότι στο Βερολίνο, λόγω της μεγάλης συμμετοχής, δεν υπάρχουν μετάλλια ανά κατηγορία όπως συμβαίνει στα Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Παραολυμπιακούς Αγώνες, αλλά βάσει ενός point system οι αθλήτριες όλων των κατηγοριών κατατάσσονται σε μια γενική κατάταξη. Η Καρολίνα ήταν πρώτη στην κατηγορία της τόσο στα 50μ ελεύθερο (S11) όσο και στα 50μ πρόσθιο (SB11). Πρώτη στην κατηγορία της ήταν και στα 100μ πρόσθιο (SB11) που αγωνίστηκε μόνο στον προκριματικό της Πέμπτης (30/5) – αν και προκρίθηκε στον τελικό αποσύρθηκε- όπου κατετάγη πέμπτη συνολικά με 1.23.39. Στα 100μ συμμετείχε για προπονητικούς λόγους.

«Στόχος της παρουσίας φέτος στο Βερολίνο δεν ήταν τα μετάλλια αλλά να δούμε κάποια πράγματα ενόψει των Παραολυμπιακών Αγώνων που είναι σε τρεις μήνες. Έτσι, προσεγγίσαμε και τις δύο αγωνιστικές ημέρες ως γερές προπονήσεις, όπου θέλουμε να δοκιμάσουμε και να βελτιώσουμε κάποια θέματα τακτικής και τεχνικής» αναφέρει η Καρολίνα λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο της επιστροφής και προσθέτει: «σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένη κυρίως από την επίδοση στο ελεύθερο αλλά και από θέμα τεχνικής στο πρόσθιο που είναι ένα πιο τεχνικό αγώνισμα. Στόχος είναι να είμαστε έτοιμοι στα τέλη του Αυγούστου».

Το Σάββατο (01/6) η Καρολίνα έκανε τέσσερις κούρσες αφού κολύμπησε στα 50αρια τόσο στα προκριματικά όσο και τους τελικούς.

Επιστρέφοντας στην Αθήνα η Καρολίνα μπαίνει από Δευτέρα στην τελική ευθεία της προετοιμασίας για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, καθώς ο αγώνας του Βερολίνο ήταν ο τελευταίος πριν το μεγάλο ραντεβού της 4ετίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΚΟΣ

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Ιουνίου 2024 - 15:22

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.