Μελισσανίδης: «Με τον Μάριο αισθάνομαι σίγουρος ότι η ΑΕΚ θα έχει συνέχεια»

Ο συγκινημένος Δημήτρης Μελισσανίδης παρουσίασε τον Μάριο Ηλιόπουλο ως τον νέο ιδιοκτήτη της ΑΕΚ. Αναφέρθηκε στους λόγους που τον επέλεξε για τη διαδοχή, τόνισε ότι θα είναι δίπλα του στα πρώτα του βήματα, ενώ αποκάλυψε ότι ο κ. Ηλιόπουλος είχε συνάντηση και με τον Ματίας Αλμέιδα.

Τον Μάριο Ηλιόπουλο παρουσίασε ο Δημήτρης Μελισσανίδης ως τον νέο ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΚ μετά την απόφαση που πήρε ο «Τίγρης» για την παραχώρηση του κλαμπ στον 54χρονο εφοπλιστή. Μιλώντας συγκινημένος από την Αίθουσα Τύπου της OPAP Arena, ο Δημήτρης Μελισσανίδης τόνισε αρχικά τους λόγους που κατέληξε στον κ. Ηλιόπουλο, υπογραμμίζοντας πως σκεφτόταν την επόμενη μέρα της ομάδας τον τελευταίο ένα με ενάμιση χρόνο:

«Το ταξίδι έφτασε στο τέλος. Ήρθαμε να σας παρουσιάσω τον κύριο Ηλιόπουλο. Είναι ένας νέος άνθρωπος, ένας νέος προστάτης της ομάδας μας. Το σκέφτηκα πολύ, το δουλεύω ένα με ενάμιση χρόνο στο μυαλό μου. Κατέληξα στον Μάριο γιατί ξέρω τον χαρακτήρα του, ξέρω τις φιλοδοξίες του. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει. Θα είμαι δίπλα του μέχρι να βρει τον βηματισμό του. Είναι αυτοδημιούργητος, έχει πολλά χρήματα και αισθάνομαι σιγουριά ότι η ΑΕΚ θα έχει συνέχεια», υπογράμμισε, προσθέτοντας στη συνέχεια τι παραλαμβάνει ο νέος ιδιοκτήτης της ΑΕΚ:

«Το ποδόσφαιρο είναι η βάση της κοινωνίας. Κι εγώ πρέπει να είμαι προσεκτικός στη διαδοχή. Θα κριθώ κι εγώ κάποια στιγμή. Είμαι και συγκινημένος. Πρέπει να πω όμως ότι η απόφαση που έχω πάρει είναι η σωστή. Ο κ. Μάριος Ηλιόπουλος είναι ο νέος ιδιοκτήτης. Παραλαμβάνει ένα κλαμπ με πολλή υγεία και ικανά στελέχη. Ένα αθλητικό κέντρο, τα δύο Μουσεία και για 49 χρόνια την εκμετάλλευση του γηπέδου μας γιατί το γήπεδο ανήκει στον Ερασιτέχνη και από τα έσοδά του συντηρείται ο Ερασιτέχνης και τα τμήματά του».

Στη συνέχεια ο Μελισσανίδης αποκάλυψε ότι ενδιαφέρον υπήρξε και από ένα αμερικανικό fund, προσθέτοντας πως υπάρχει δέσμευση του Ηλιόπουλου να ολοκληρώσει το προπονητικό κέντρο της ομάδας: «Μέσα στην όλη συμφωνία, είχα να σας πω ότι είχα προτάσεις από fund της Αμερικής με μεγάλα ποσά. Αλλά δεν ήθελα να βάλω την ΑΕΚ σε περιπέτειες με ανθρώπους που δεν ξέρω γιατί είχαμε και τις παλιότερες εμπειρίες. Μέσα στη συμφωνία είναι δέσμευση του κ. Ηλιόπουλου να τελειώσει το αθλητικό μας κέντρο με το ξενοδοχείο και έτσι η ΑΕΚ πλέον θα κάνει αυτά που είχαμε δεσμευτεί», επαναλαμβάνοντας στη συνέχεια ότι θα είναι μαζί στα πρώτα του βήματα:

«Αγαπάω το ποδόσφαιρο, αλλά ας μην κρυβόμαστε και η ηλικία και η υγεία... Στο ποδόσφαιρο αισθάνομαι καλύτερος από πολλούς αλλά όχι από όλους. Θα είμαι δίπλα στον Μάριο. Όλα τα στελέχη είναι ταλιμπάν, θα είναι δίπλα του για να έχει συνέχεια η προσπάθεια. Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς όλα αυτά τα χρόνια, αυτήν την προσπάθεια που κάναμε όλοι μαζί. Είχα πει και παλιότερα ότι κάποια στιγμή το ταξίδι θα τελειώσει για μένα. Πιστεύω πως ότι δεσμεύτηκα το 2011 τα έκανα πράξη. Αλλά μεγαλώνουμε, έχω περάσει και ένα σοβαρό θέμα με την υγεία. Ήρθε η στιγμή να αποχωρήσω. Κρατάω τη σουίτα μου, θα είμαι εδώ, θα σας βλέπω, θα είμαι σε επαφή με τον Μάριο, που τον ξέρω αρκετά χρόνια».

Μάλιστα ο Δημήτρης Μελισσανίδης έκανε γνωστό ότι ο Μάριος Ηλιόπουλος έχει ήδη συναντηθεί και με τον Ματίας Αλμέιδα: «Δεν θα έκανα τίποτα αν δεν είχα ενημερώσει τον προπονητή μας. Είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο, του εξήγησα, του είπα, δεν θα τολμούσα να κάνω κάτι. Ο προπονητής έχει γνωρίσει και τον κύριο Ηλιόπουλο».

Τέλος, περιγράφοντας τον Ηλιόπουλο, ο Μελισσανίδης είπε: «Ισχυρά οικονομικός, πετυχημένος, φιλόδοξος, εγωιστής. Έτσι νομίζω, έτσι έκρινα, αλλά κακά τα ψέματα η νεκροψία θα δείξει. Ο Μάριος έχει όλα τα προσόντα να συνεχίσει αυτό που αφήνουμε σήμερα στα χέρια του. Θα είμαι δίπλα του μέχρι να βρει τον βηματισμό του για να έχει συνέχεια αυτό το κλαμπ που όλοι αγαπάμε».

Ο Μάριος Ηλιόπουλος στις πρώτες του δηλώσεις ως ουσιαστικά νέος ιδιοκτήτης της ΑΕΚ, ανέφερε πως θα δώσει και την ψυχή του για να μπορέσει η Ένωση να κατακτά τίτλους.

Μετά τον Δημήτρη Μελισσανίδη τον λόγο σε αυτή την σημαντική ημέρα για την ΑΕΚ πήρε ο Μάριος Ηλιόπουλος, ο άνθρωπος που ουσιαστικά είναι ο νέος ιδιοκτήτης της Ένωσης. Ο κύριος Ηλιόπουλος αρχικά ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις:

«Είναι μεγάλη τιμή, μεγάλη μέρα σήμερα, στον ναό της ΑΕΚ, σε αυτό το απίστευτο γήπεδο, την Αγια-Σοφιά, που όσοι με γνωρίζουν ξέρουν πως δεν κάνω κολακείες, αυτό το ναό, το ναό της ΑΕΚ, μόνο ο Μελισσανίδης μπορούσε να τελειώσει, με όσες δυσκολίες και τρικλοποδιές πήγαν να μπουν. Γνωρίζετε ότι δεν γλείφω, από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το επαναστατικό προφίλ και ο τρόπος που σκέφτομαι, δεν μου επιτρέπουν να μασάω τα λόγια μου.

Ο Μελισσανίδης είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας που πέρασε από το ποδόσφαιρο τα τελευταία 30 χρόνια, ένας χαρισματικός άνθρωπος, ένας κολοσσός που θα μείνει στην ιστορία ως ευεργέτης της ΑΕΚ. Η τιμή που μου έκανε να μου παραδώσει τα ηνία της ΑΕΚ, θυμίζοντας πως είναι η μεγάλη του αγάπη και το παιδί του, έβαλε τον πήχη πολύ ψηλά. Η παράδοση των ηνίων έχει μεγάλη ευθύνη.

Η παιδεία και η υγεία είναι αλληλένδετα πράγματα που έχει ανάγκη κάθε σύγχρονη χώρα. Χωρίς παιδεία δεν μπορεί να προχωρήσει. Ο αθλητισμός είναι αναπόστατο κομμάτι της παιδείας. Μέχρι σήμερα δεν δόθηκε η απαραίτητη σημασία από την Ελλάδα, παροδικά θυμήθηκαν ότι υπάρχει και ο αθλητισμός. Δυστυχώς είμαστε μια χώρα χωρίς υποδομές και εκεί που έγιναν υποδομές στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δυστυχώς παραμένουν αναξιοποίητα πολλά ολυμπιακά κέντρα και σκουριάζουν. Έχω δεσμευτεί στον κ. Μελισσανίδη πως έχω όραμα στις ακαδημίες, είναι το κομμάτι που θέλουμε να επενδύσουμε, που δεν είναι σύνηθες εκτός εξαιρέσεων στην Ελλάδα.

Ο αθλητισμός, η ταχύτητα, η αδρεναλίνη είναι στοιχεία της ζωής μου. Με τη βοήθεια του Θεού και του σύμπαντος έχω πετύχει αυτά που επεδ'ίωξα στη ζωή μου και που οραματίστηκα. Στους αγώνες στίβου ως μαθητής και εν συνεχεία για 14 φορές πρωταθλητής στον μηχανοκίνητο. Η SeaJets ξεκίνησε ως μικρή εταιρεία, αλλά τώρα είναι κεφάλαιο για τη ναυτιλία, είναι πυλώντας του ελληνικού τουρισμού και έχει σχεδόν μηδενικό δανεισμό. Εκεί βασίζεται η ελληνική οικονομία για τον εισερχόμενο τουρισμό.

Η SeaJets έχει προσφέρει πολλά στον αθλητισμό, στο Ράλι Ακρόπολις, σε ομάδες δωρεές, μετακινήσεις σε σωματεία, δωρεές σε υποδομές... Θα γίνουν δράσεις και στη μνήμη του πατέρα μου που έχασα πριν ενάμιση χρόνο. Δεν με ενδιαφέρει η καρέκλα, με ενδιαφέρει να είμαι αρχιστράτηγος στη μάχη σε ένα δύσκολο πεδίο, όπως το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε τις ρίζες μας, όπως το έκανε ο κ. Μελισσανίδης. Η ΑΕΚ είναι η ομάδα με την πιο ένδοξη ιστορία, γιατί μετά από καταστροφές, διωγμό και προσφυγιά κατάφερε να ενωθεί και να ενώσει. Η ΑΕΚ είναι δεμένη με την ψυχή όλων των Ελλήνων. Θα δώσω το μυαλό ,την ψυχή, το είναι μου, για να κατακτώ τίτλους γιατί η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ιδέα, που πρέπει να κρατάμε φυλακτό και να μείνει στους αιώνες των αιώνων. Ζήτω η ΑΕΚ».

Πηγή: Gazzetta

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιουνίου 2024 - 17:16

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.