Ανακοίνωση Ολυμπιάδας: "Στο φως όσα απαράδεκτα και προκλητικά συμβαίνουν με την κρατική βοήθεια προς τα προσφυγικά σωματεία"

Μετά από πολλή σκέψη και έρευνα, και έχοντας ως γνώμονα την ανάγκη της ορθής και δίκαιης διαχείρισης του δημόσιου χρήματος, όπως και το καλώς νοούμενο συμφέρον του σωματείου, η Ολυμπιάδα Νεαπόλεως φέρνει στο φως τα απαράδεκτα και προκλητικά που συμβαίνουν με την κρατική χορηγία προς τα προσφυγικά σωματεία.

Πρόκειται για μια κατάσταση που εμπεδώθηκε στο βάθος του χρόνου συνεπεία σιωπηλών και αδιαφανών διακανονισμών με την εμπλοκή, μάλιστα, και κομμάτων ή βουλευτών τους. Αυτό, ως απότοκο της απάντησης που επανειλημμένα πήραμε σε παραστάσεις μας, πως «είναι η Βουλή που αποφασίζει, πέστε το στα κόμματα».

Ειδικότερα, η κυβέρνηση, όπως κάθε χρόνο, διέθεσε πρόσφατα προς τον ΚΟΑ το ποσό του 1.540.000 ευρώ ως βοήθεια προς τα προσφυγικά σωματεία.

  • Από το ποσό αυτό, το 1.000.000 ευρώ διαμοιράστηκε σε εννέα σωματεία του ποδοσφαίρου που μετέχουν στις διάφορες κατηγορίες της ΚΟΠ.
  • Περαιτέρω, ένα άλλο ποσό 340.000 ευρώ διατέθηκε για πληρωμή δανείων σωματείων ποδοσφαίρου.
  • Και ένα μικρότερο ποσό, που θα πρέπει και αυτό να συνυπολογίζεται, σε άλλα σωματεία ποδοσφαίρου που μετέχουν στο αγροτικό πρωτάθλημα της ΣΤΟΚ. Συγκεκριμένα, 16.000 ευρώ σε τέσσερα σωματεία της ΣΤΟΚ.
  • Και αυτά όλα, ενώ προς τα προσφυγικά σωματεία της πετόσφαιρας, πέντε τον αριθμό, διατέθηκε συνολικά μόνο το ποσό των 15.000 ευρώ. Το ίδιο ποσό και προς τα τρία προσφυγικά σωματεία της καλαθόσφαιρας.

Βάση αυτών η Ολυμπιάδα Νεαπόλεως «ευνοήθηκε» με την παραχώρηση ενός ποσού 3.852,22 ευρώ (!) που αντιστοιχεί σε ποσοστό στο 0,25% της συνολικής βοήθειας του 1.540.000 του κράτους. Για την συμπλήρωση της εικόνας, αναφέρουμε πως ένα άλλο ποσό (συνολικά 54.000 ευρώ) διατέθηκε σε Γυμναστικούς Συλλόγους (24.000), σε Ναυτικούς Ομίλους (24.000), σε σωματείο σκοπευτικών αγώνων (3.000) και σε σωματείο τένις (3.000).

Να σημειώσουμε ακόμα, ότι:

  • Από τα πέντε σωματεία της πετόσφαιρας, μόνο η Ολυμπιάδα και δύο άλλα σωματεία δεν ευνοούνται από την μεγάλη μερίδα της βοήθειας προς τα σωματεία ποδοσφαίρου. Τα άλλα δυο σωματεία της πετόσφαιρας, όπως και τα τρία της καλαθόσφαιρας, παίρνουν παράλληλα σημαντικό μερίδιο της βοήθειας και ως σωματεία ποδοσφαίρου.

Διευκρινίζουμε, και τονίζουμε, ότι η αντίδραση μας αυτή, δεν δημοσιοποιείται ως ενέργεια εις βάρος της παραχωρούμενης κρατικής βοήθειας προς τα προσφυγικά σωματεία ποδοσφαίρου. Αντιθέτως, θεωρούμε ότι η στήριξη των προσφυγικών σωματείων αποτελεί αδήριτη ανάγκη, καθώς η δράση τους παραπέμπει στον αγώνα εναντίον της κατοχής και στην διατήρηση ζωντανής της μνήμης για τους τόπους καταγωγής μας.

Εκείνο που πιστεύουμε, και επιβάλλεται να γίνει, είναι ότι η κρατική βοήθεια θα πρέπει να παρέχεται δικαιότερα, να είναι ανάλογη και να αναγνωρίζει, επιπρόσθετα, μάλιστα, και τις επιτυχίες ενός σωματείου, όπως της Ολυμπιάδας Νεαπόλεως, της οποίας η γυναικεία ομάδα ψηφίστηκε για τη χρονιά 2022-23 ως η κορυφαία γυναικεία ομάδα του τόπου μετά την κατάληψη του πρωταθλήματος, του κυπέλλου και του Supercup. Επιτεύγματα που επανέλαβε πανηγυρικά και κατά την χρονιά 2023-24, καταδεικνύοντας πως ως προσφυγικό σωματείο επιτυγχάνουμε να παίρνουμε διακρίσεις που θα μείνουν εσαεί αξιομνημόνευτες.

Καταλήγοντας, ζητούμε από τους αρμόδιους να εγκύψουν σοβαρά στο θέμα, να αξιολογήσουν τα δεδομένα και να κρίνουν αν ορθά και δίκαια παρέχεται στην Ολυμπιάδα μόνο το 0,25% της παρεχόμενης από το κράτος βοήθειας προς τα προσφυγικά σωματεία.

Τελευταία Ενημέρωση: 29 Μαΐου 2024 - 14:03

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.