Βαλκανικό Πρωτάθλημα Στίβου: Χρυσά από Φωτοπούλου και Χριστοφή, χάλκινο από Σάββα

Τρία μετάλλια είναι έως τώρα η σημερινή συγκομιδή της Κύπρου στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Στίβου, που διεξάγεται στην Τουρκία. Από ένα χρυσό για τις Ολίβια Φωτοπούλου και Ναταλία Χριστοφή, καθώς και ένα χάλκινο για τη Βαλεντίνα Σάββα:

Το 8ο της μετάλλιο σε Βαλκανικά Πρωταθλήματα ανοικτού στίβου πανηγύρισε πριν από λίγο η Ολίβια Φωτοπούλου. Όπως και πέρσι στο Κράλιεβο, έτσι και φέτος στη Σμύρνη, η αθλήτρια του Κώστα Βογιατζάκη ήταν η γρηγορότερη των Βαλκανίων στα 200μ., παρά το ότι οι καιρικές συνθήκες δεν της επέτρεψαν να κάνει καλύτερο χρόνο από το 23.60 (-0,3 μ/δ ο άνεμος), όπως θα επιθυμούσε, λίγες ημέρες πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης. Νωρίτερα σήμερα, έγινε και η απονομή του αργυρού μεταλλίου που κέρδισε χθες στα 100μ. Με το σημερινό χρυσό μετάλλιο στα 200μ., τα μετάλλια της Ολίβιας Φωτοπούλου σε Βαλκανικά Πρωταθλήματα είναι δύο (2) χρυσά, τέσσερα (4) αργυρά και δύο (2) χάλκινα.

Από εκεί και πέρα, τον τίτλο της πρωταθλήτριας Βαλκανίων στα 100μ. με εμπόδια, υπερασπίστηκε επιτυχώς πριν από λίγο (26/5/24) η Ναταλία Χριστοφή. Η αθλήτρια του Αλέξανδρου Σταυρίδη είχε αρκετά γρήγορα τελευταία μέτρα στη δεύτερη σειρά της Σμύρνης, τερματίζοντας στην 1η θέση με 13.13 (-0,2 μ/δ), κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο, που είναι το πρώτο για την Κύπρο στο φετινό 77ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα.

Εν τω μεταξύ, ζευγάρωσε τα χάλκινα μετάλλιά της στα Βαλκανικά Πρωταθλήματα η Βαλεντίνα Σάββα, η οποία πριν από λίγο κατέκτησε την 3η θέση στη σφυροβολία στη Σμύρνη, με 66,64μ. Κατά σειρά οι βολές της αθλήτριας του Γιάννη Μπαρλή ήταν: άκυρη, 66,64μ., άκυρη, 64,96μ., 65,84μ., 66,52μ. Θυμίζουμε ότι η Βαλεντίνα Σάββα παραμένει η κορυφαία νεάνιδα στον κόσμο στο 2024 με 67,87μ.

Τώρα, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε και την κατάταξή στον «δρόμο για τη Ρώμη», αφού στη Σμύρνη μάζεψε 1109 βαθμούς (1039 + 70). Αν ληφθούν υπόψη και τα δύο Βαλκανικά Πρωταθλήματα (2023 και 2024), που είναι και τα δύο στην περίοδο που ισχύουν τα όρια, τότε μπαίνει στην πολυπόθητη 30άδα. Αν όχι θα περιμένει να δει τις τελικές λίστες συμμετοχής για το Ευρωπαϊκό της Ρώμης.

Δελτίο Τύπου ΚΟΕΑΣ

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μαΐου 2024 - 17:53

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.