"Κιτρινοπράσινη" απόδραση από το Λευκόθεο

Ένα συναρπαστικό παιχνίδι έγινε στο Λευκόθεο ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ Περεστρόικα και στην Πετρολίνα ΑΕΚ που ήταν το δεύτερο για την ημιτελική φάση των πλέι-οφ για το πρωτάθλημα της ΟΠΑΠ Basket League και για το ζευγάρι των θέσεων 1 & 4.

Τελικά η ΑΕΚ κέρδισε με 86-85 και έφθασε στη δεύτερη νίκη, έναντι καμιάς του ΑΠΟΕΛ και πλέον, χρειάζεται μιαν ακόμη, για να προκριθεί στην τελική φάση.

Κορυφαίος για τη νικήτρια ήταν ο Brown (31 πόντοι, 10/10 βολές, 6/9 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 2 ριμπάουντ).

Ημίχρονο δυο όψεων ήταν το σκηνικό της αναμέτρησης κατά το πρώτο της μισό. Αργό τέμπο στο πρώτο του κομμάτι και γρήγορο στο δεύτερο, με την ΑΕΚ να προηγείται στο 10` με 15-11 και στο ημίχρονο με 45-37.

Ο Blackmon ήταν ο παίκτης από πλευράς ΑΠΟΕΛ, που ουσιαστικά κράτησε την ομάδα του κοντά στο σκορ καθώς είχε σημειώσει τους μισούς περίπου πόντους για την ομάδα του, τη στιγμή που η ΑΕΚ είχε περισσότερες λύσεις στο σκοράρισμα, κυρίως με τους Σιμιτζή, Brown.

Κατά την 1η περίοδο, δεν σημειώθηκαν αξιοσημείωτες διακυμάνσεις, ενώ κατά τη 2η, η ΑΕΚ είχε το προβάδισμα σε όλο το χρονικό της διάστημα, προβάδισμα που κυμαινόταν από τους τρεις ως τους 8 πόντους και όλα αυτά, είχαν σαν αποτέλεσμα, το προβάδισμα για τους φιλοξενούμενους με 45-37.

Στο +13 ανέβηκε η διαφορά, πάντα για την ΑΕΚ στις αρχές της 3ης περιόδου, όταν το σκορ πήγε στο 50-37. Ωστόσο στη συνέχεια ο ΑΠΟΕΛ, βρίσκοντας λύσεις, κυρίως μέσα από την άμυνα, έριξε τη διαφορά στο -7 και ενώ στο 25` το σκορ είχε πάει στο 54-47.

Ο χρόνος κυλούσε, με την ΑΕΚ να συντηρεί ένα συνεχόμενο προβάδισμα, με τον ΑΠΟΕΛ να μειώνει σε 61-55 λίγο πριν το 28` (Ο McKinnis, έδινε λύσεις στο σκοράρισμα), ενώ στο 30`, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 63-59.

Με τη διαφορά στους 4 πόντους, η 4η περίοδος, αναμενόταν με αρκετό ενδιαφέρον και ενώ στις αρχές της ο ΑΠΟΕΛ ισοφάρισε σε 66-66 και λίγο μετά, προηγήθηκε με 68-66 και για πρώτη φορά, μετά το 9-8 στις αρχές.

Οδεύοντας προς τα τελικά χρονικά της σημεία η αναμέτρηση, ταυτόχρονα και η αγωνία ανέβαινε στο κατακόρυφο και ενώ στα επόμενα χρονικά σημεία ο ΑΠΟΕΛ κρατούσε ένα προβάδισμα γύρω στο +4, αλλά λίγο μετά το 37`, η ΑΕΚ προσπέρασε με 75-74, με τον Brown, να δίνει αρκετές λύσεις για την ομάδα της Λάρνακας.

Στο 39`39’’ με καλάθι του Bishop η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα με 82-78 και ήταν κοντά στη νίκη, αλλά στο 39`45’’ ο ΑΠΟΕΛ μείωσε σε 82-81 με τρίποντο του Παπαμιχαήλ.

Τελικά η ΑΕΚ πήρε τη νίκη με 86-85, καθώς στα τελικά χρονικά σημεία το παιχνίδι πήγαινε συνεχώς στη γραμμή των βολών, αλλά με την ΑΕΚ να κρατάει ένα ελαφρύ προβάδισμα και τελικά να φθάνει στη νίκη.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-15, 37-45, 59-63, 85-86.

ΑΠΟΕΛ Περεστρόικα (Νικόλας Παπαδόπουλος): Blackmon 31 (3), Κοιλαράς 3 (1), Γεωργακούδης, McKinnis 19, Nottage 7 (2), Γιανναράς 10 (1), Παπαμιχαήλ 8 (2), Σολωμού, Πυρίλλης, Galloway 7,

Πετρολίνα ΑΕΚ (Χριστόφορος Λειβαδιώτης): Hollingsworth 12, Brown 31 (3), Patton 4, Παντελή, Μαντοβάνης, Bishop 14, Σιμιτζής 18 (4), Σιζόπουλος 7 (1).

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Μαΐου 2024 - 07:47

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.