Νικητής με νέο ρεκόρ στην Πορτογαλία ο Οζιέ

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ με Toyota GR Yaris έγινε σήμερα (12/5) ο πρώτος οδηγός που πετυχαίνει έξι νίκες στο Ράλι Πορτογαλίας, όντας ταχύτερος κατά 7,9 δευτερόλεπτα από το βασικό του αντίπαλό, Οτ Τάνακ (Hyundai Motorsport).

Ο Γάλλος είναι πλέον ο πιο επιτυχημένος οδηγός στην 56χρονη ιστορία της διοργάνωσης, η οποία αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA το 1973.

Ο Οζιέ μέχρι και σήμερα μοιραζόταν το ρεκόρ με τον Φινλανδό θρύλο του WRC, Μάρκου Αλεν, ωστόσο, είναι πια ο απόλυτος κάτοχός του.

Τρίτος κατετάγη ο Τιερί Νεβίλ με Hyndai.

O νικητής ξέφυγε ακόμη και με διαφορά 11,9 δευτερολέπτων του Τάνακ, διατηρώντας το προβάδισμα που είχε αποκτήσει από τον Εσθονό και ολοκληρώνοντας τον αγώνα χωρίς κάποιο απρόοπτο.

Τελευταία Ενημέρωση: 13 Μαΐου 2024 - 14:06

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.