«Έμφραγμα» σε νεκρό χρόνο...

Με ένα... αμφιλεγόμενο φάουλ του Φιλίπ Πετρούσεβ στον Τζαμπάρι Πάρκερ σε προσπάθεια για τρεις στην εκπνοή της παράτασης, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 82-80 από την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ, μετά από 2/3 βολές του Αμερικανού και είδε τους Καταλανούς να παίρνουν πίσω το πλεονέκτημα έδρας και να προηγούνται με 2-1. Ένας αγώνας... θρίλερ, με δύο πανάξιους και ισοδύναμους αντίπαλους, κρίθηκε υπέρ των Καταλανών στο έξτρα πεντάλεπτο κι ενώ ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία να «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη στην κανονική διάρκεια, αφού είχε προηγηθεί με 69-63, αλλά δέχτηκε άμεσα δύο σερί τρίποντα από τον Άλεξ Αμπρίνες (71-71). Ουίλιαμς-Γκος και Ουόκαπ αστόχησαν σε τρίποντα για να πάει το ματς στην παράταση και στο τέλος αυτής, ο Ουίλιαμς-Γκος αστόχησε σε κρίσιμο τρίποντο στα 9΄΄ και ο ίδιος έκανε φάουλ στον Σατοράνσκι στα 3΄΄ για ν’ ακολουθήσει το χειρότερο και καταδικαστικό -όπως αποδείχτηκε- φινάλε, για την ομάδα του Πειραιά. 

Πλέον, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θέλει νίκη πάση θυσία τη Μεγάλη Πέμπτη (2/5, 19:45) στον 4ο αγώνα της σειράς, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για να ισοφαρίσει σε 2-2 και να ξαναταξιδέψει στη Βαρκελώνη. 

Ο Φιλίπ Πετρούσεβ που ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού με 18 πόντους και 5 ριμπάουντ... έγινε εν τέλει ο... μοιραίος λόγω του φάουλ στον Τζαμπάρι Πάρκερ στο τέλος. Ο Μόουζες Ράιτ τον ακολούθησε σε απόδοση, με 16 πόντους και 8 ριμπάουντ. Ο Ουόκαπ είχε 10 πόντους, 6 ασίστ και 5 ριμπάουντ, ενώ στο μηδέν, με 0/5 τρίποντα έμεινε ο Κέινααν. Δεν αγωνίστηκε ο αρχηγός του Ολυμπιακού για τρίτο διαδοχικό ματς, Κώστας Παπανικολάου.

Η μαχητική Μπαρτσελόνα πήρε 16 πόντους από τον Τσέχο σέντερ Γιαν Βέσελι, ο παίκτης που έκρινε τον νικητή, Τζαμπάρι Πάρκερ είχε 13 πόντους και 9 ριμπάουντ. Από 13 πόντους πρόσθεσαν για τους Καταλανούς οι Ουίλι Ερνανγκόμεθ και Τόμας Σατοράνσκι.

Στο ΣΕΦ, ήταν απόψε και ο προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Τα δεκάλεπτα:  13-13, 37-32, 51-57, 71-71 (κ.α.), 80-82 (παρ.)

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Μαΐου 2024 - 09:10

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.