«Άγγιξε» το θαύμα

Η αργοπορημένη αφύπνιση του Παναθηναϊκού, δεν του επέτρεψε την ολική επαναφορά από το -18 (57-39 στο 24΄) και πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο (1-2 στη σειρά), όσον αφορά την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Βερολίνου. Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν 85-83 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο Game 3 επί σερβικού εδάφους, με τους Ισραηλινούς να απέχουν μία νίκη από την επιστροφή τους στην καταληκτική φάση της Euroleague. Πλέον το Game 4 (2/5) και πάλι στην ουδέτερη Aleksandar Nikolic Hall αποκτά χαρακτήρα «τελικού» και για τις δύο ομάδες.

Η φροντ λάιν, η κυκλοφορία της μπάλας και η άμυνα ζώνης των Ισραηλινών οδηγούσαν για 36 λεπτά τη Μακάμπι Τελ Αβίβ σε μία άνετη νίκη, αλλά η επιμονή των Ιωάννη Παπαπέτρου και Κέντρικ Ναν έφερε τον Παναθηναϊκό μία... ανάσα από το να φέρει τα πάνω-κάτω. Οι «πράσινοι» ισοφάρισαν σε 83-83 στα 42΄΄ για τη λήξη, με 1/2 βολές του Λεσόρ, αλλά η ευστοχία του Μπράουν από τη γραμμή της... φιλανθρωπίας (85-83) και η αστοχία του Ναν στο κρισιμότερο σουτ από τα 6,75, χάρισαν στους Ισραηλινούς το 2-1 στη σειρά των πλέι οφ. 

Τεράστια εμφάνιση από τον Ιωάννη Παπαπέτρου με 17 πόντους και 3/3 τρίποντα, όπως και από τον Ματίας Λεσόρ με 14 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1 μπλοκ, ενώ ο παίκτης που σάλπισε την αντεπίθεση του «τριφυλλιού», Κέντρικ Ναν, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ των «πράσινων» με 22 πόντους, σε μία βραδιά που... έλειψε ο Κώστας Σλούκας (έμεινε στο 0 στην επίθεση), η συγκέντρωση (11 λάθη) και η ευστοχία από τη γραμμή των ελευθέρων βολών (12/20). 

Από τη Μακάμπι έλαμψε ο Τζος Νίμπο με 22 πόντους, 9 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα, ενώ στους 16 (με 8 ασίστ) σταμάτησε ο Λορέντζο Μπράουν.

Στην «Aleksandar Nikolic Hall» βρέθηκε ο «ισχυρός άνδρας» της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ενώ περίπου 1.000 οπαδοί των Ισραηλινών έδωσαν ώθηση στην ομάδα τους. 

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Μαΐου 2024 - 09:13

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.