Ο ημιτελικός 20...αστέρων και οι οιωνοί στο δρόμο για το Λονδίνο

Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν, Ντόρτμουντ και Παρί Σεν Ζερμέν, οι τέσσερις ομάδες  που κατάφεραν να επιβιώσουν της μακράς και δύσκολης διαδρομής του Champions League...επιστρέφουν για τα δύο τελευταία τους βήματα, πριν από τον τελικό του Γουέμπλεϊ το πρώτο βράδυ του Ιουνίου.

Ημιτελικός...20 αστέρων
 Μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας, η Μπάγερν Μονάχου επιστρέφει στους «τέσσερις» του Champions League με έναν ημιτελικό «20 αστέρων» (όσα και τα Κύπελλα Πρωταθλητριών/Champions League που έχουν οι δύο ομάδες- 14 Ρεάλ/6 Μπάγερν) κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης και διατηρεί το όνειρό της να βρεθεί ξανά στο Γουέμπλεϊ στον τελικό, όπως και κατά τον θρίαμβο του 2013, απέναντι στην Ντόρτμουντ (2-1).
 Στην «Allianz Arena» -όπου θα διεξαχθεί ο τελικός της  διοργάνωσης του 2025-, θα βρεθούν δύο αντιμέτωπες από τους κορυφαίους συλλόγους στην Ευρώπη και στον κόσμο. 
 Λαμβάνοντας υπόψη και αυτόν του 2024, η Μπάγερν και η Ρεάλ θα έχουν παίξει στους 29 από τους 69 τελικούς (11 για τους Γερμανούς και 17 για τους Ισπανούς προς το παρόν). 
 Η Μπάγερν φτάνει στον 21ο ημιτελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών /Champions League με αυτόν,  τον 13ο από αυτούς στην εποχή του Champions League. 
 Μόνο μία ομάδα είναι καλύτερη  και αυτή είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Η ισπανική ομάδα έφτασε σε αυτό το στάδιο για 33η φορά, με την 17η εμφάνισή της στους «τέσσερις» του Champions League.
 Οι δύο σύλλογοι έχουν αναμετρηθεί 26 φορές, σχεδόν πάντα στη φάση των νοκ άουτ, αλλά περιέργως ποτέ στον τελικό σε ουδέτερο έδαφος.

 Η μοναδική ευκαιρία
 «Σίγουρα έχουμε την ευκαιρία μας. Δεν θέλω να πω την παραδοσιακή φράση «Είναι 50/50», αλλά είναι 50/50», είπε ο αθλητικός διευθυντής της Μπάγερν, Μαξ Έμπερλ, μετά τη νίκη του Μονάχου το Σάββατο επί της Φρανκφούρτης στο πρωτάθλημα.
 Η Ευρώπη παραμένει η μοναδική ευκαιρία για να κερδίσει ένα τρόπαιο αυτή τη σεζόν για την Μπάγερν, η οποία στερήθηκε τον τίτλο για πρώτη φορά από το 2013 από την Μπάγερ Λεβερκούζεν, ενώ στο Κύπελλο Γερμανίας βρέθηκε εκτός από το φθινόπωρο (από τη Σάαρμπρουκ).
 Παράλληλα η Μπάγερν εξακολουθεί να αναζητά τον προπονητή που θα διαδεχθεί τον 
Τόμας Τούχελ στο τέλος της σεζόν, αναγκασμένος από τη διοίκηση των Βαυαρών να εγκαταλείψει τον πάγκο το καλοκαίρι του 2024, δώδεκα μήνες νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί, λόγω μιας σειράς αρνητικών αποτελεσμάτων τον Φεβρουάριο. Το όνομα του Ραλφ Ράνγκνικ, Γερμανού προπονητή της Αυστρίας, έχει κυκλοφορήσει επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες στον γερμανικό Τύπο.
 Αντιμετωπίζοντας τη Ρεάλ Μαδρίτης, σχεδόν σίγουρη για την κατάκτηση του τίτλου της La Liga και αποφασισμένη να κερδίσει το 15ο ευρωπαϊκό στέμμα, ο Τούχελ είναι επιφυλακτικός απέναντι σε έναν αντίπαλο που μπορεί να επιταχύνει σε κλάσματα του δευτερολέπτου. 
 «Αν κοιτάξουμε τα γκολ τους και σταματήσουμε 10 δευτερόλεπτα πριν, δεν τους βλέπουμε πάντα να έρχονται», προειδοποίησε ο Τόμας Τούχελ.
 «Τα δύο παιχνίδια είναι σαν τελικοί και η προσέγγισή μου θα είναι σαν να ετοιμάζομαι για έναν τελικό. Πολλά μπορούν να συμβούν. Θα δώσουμε τα πάντα σε αυτά τα 90 λεπτά για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Χρειαζόμαστε μια απόλυτη κορυφαία ατμόσφαιρα και μέγιστη υποστήριξη για να περάσουμε φάσεις στις οποίες υποφέρουμε Πρέπει να δουλέψουμε με τους θεατές για να δημιουργήσουμε μια ατμόσφαιρα που μας δίνει ένα μικρό πλεονέκτημα», πρόσθεσε.

 Οι Μαδριλένοι απέκλεισαν την πρωταθλήτρια Ευρώπης  Μάντσεστερ Σίτι, στους προημιτελικούς, με αυτόν τον τρόπο και αποτελούν ένα τελευταίο και τεράστιο εμπόδιο για τη Μπάγερν προς το Γουέμπλεϊ, όπου κέρδισε το 5ο αστέρι της το 2013 σε έναν 100% γερμανικό τελικό εναντίον της Μπορούσια Ντόρτμουντ, ένα ριμέικ του οποίου είναι επίσης εφικτό.
 «Δείξαμε τη στάση και τη δέσμευση που απαιτεί αυτή η φανέλα στα προημιτελικά κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι. Αυτή είναι μία πολύ ιδιαίτερη διοργάνωση για εμάς και πάντα προσφέρουμε κάτι που ο κόσμος δεν περιμένει να παράγουμε .Είμαστε ακόμα εδώ», τόνισε ο Ιταλός προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης Κάρλος Αντσελότι.

 Ο Κέιν και ο Μπέλιγχαμ
 Φτάνοντας στη Βαυαρία για να ξεκλειδώσει το ρεκόρ του, ο Χάρι Κέιν (ήδη 42 γκολ αυτή τη σεζόν, συμπεριλαμβανομένων 7 στο Champions League) ονειρεύεται να το κάνει  στο Λονδίνο την 1η Ιουνίου, αλλά θα πρέπει πρώτα να επικρατήσει τον συμπαίκτη του στην εθνική Αγγλίας, Τζουντ Μπέλιγχαμ, ο οποίος επιδιώκει τον ίδιο στόχο για την πρώτη του σεζόν στη Μαδρίτη.
 Η ισπανική εφημερίδα «Marca» αφιερώνει σήμερα (29/4) επίσης την πρώτη της σελίδα στον Κέιν γράφοντας, «άλλο ένα τέρας που θα αντιμετωπίσει ο Αντόνιο Ρούντιγκερ», αφού περιόρισε τον Έρλινγκ Χάαλαντ και μετά τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. 

Ντόρτμουντ και Παρί ΣΖ  βρίκονται ξανά μετά τους ομίλους
 Μία ημέρα μετά (Μ. Τετάρτη/ 1.5) Ντόρτμουντ και Παρί Σεν Ζερμέν συναντιόνται ξανά, αυτή τη φορά για τα ημιτελικά. Νωρίτερα μέσα στη σεζόν, είχαν βρεθεί αντιμέτωπες στον 6ο όμιλο της κορυφαίας διοργάνωσης. Αυτές οι αναμετρήσεις μπορεί να άφησαν την Ντόρτμουντ με την αίσθηση του τι θα μπορούσε να κάνει, ηττήθηκε 2-0 από την Παρί ΣΖ στο «Parc des Princes» πριν την ισοπαλία (1-1) εντός έδρας. 
 Η Ντόρτμουντ είχε ήδη προκριθεί πριν από αυτή την τελευταία αναμέτρηση την 6η αγωνιστική, όταν πήρε το προβάδισμα σε ένα παιχνίδι στο οποίο η ήττα για την Παρί Σεν Ζερμέν θα σήμαινε αποκλεισμό, δεδομένης της νίκης της Μίλαν στη Νιούκαστλ. 

 Ο 5ος ημιτελικός της Ντόρτμουντ και η...ιστορία της Παρί ΣΖ
 Αυτός είναι ο πέμπτος ημιτελικός της Ντόρτμουντ σε Κύπελλο Πρωταθλητριών /Champions League, αλλά ο πρώτος της από τότε που απέκλεισε τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2013, γνωρίζοντας ότι η επανάληψη του τελικού εναντίον της Μπάγερν εκείνης της χρονιάς θα μπορούσε να συμβεί ξανά εάν η συμπατριώτισσά της περάσει επίσης. 
 Η Παρί Σεν Ζερμέν, μοναδική από τις τέσσερις χωρίς τα κορυφαίο ευρωπαϊκό στέμμα, θα βρεθεί στον τέταρτο ημιτελικό του Champions League, αφού δεν κατάφερε να φτάσει σε αυτό το στάδιο στην εποχή του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.
 Η Ντόρτμουντ έχει χάσει μόνο έναν από τους προηγούμενους οκτώ εντός έδρας αγώνες της στους ημιτελικούς της UEFA (5 νίκες, 2 ισοπαλίες). 
 Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει κερδίσει μόνο έναν από τους πέντε τελευταίους αγώνες της στα ημιτελικά του Champions League. Ωστόσο, τα κατάφερε στη μοναδική  διπλή αναμέτρηση διοργάνωσης της UEFA εναντίον της Ντόρτμουντ (3-2 στο σύνολο της φάσης των «16» του Champions League 2019/20).

 Οι πιο παραγωγικοί και το  «Κίτρινο Τείχος»
 Οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε ήταν οι πιο παραγωγικοί στη φάση των νοκ άουτ αυτή τη σεζόν, σημειώνοντας δέκα γκολ σε εντυπωσιακές εμφανίσεις στις αναμετρήσεις τους με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ και την Μπαρτσελόνα, αλλά η Ντόρτμουντ φύλαξε τις καλύτερες εμφανίσεις της για το «Κίτρινο Τείχος» της, καταρρίπτοντας PSV Αϊντχόφεν και Ατλέτικο Μαδρίτης μπροστά στους οπαδούς της για να φτάσει ως εδώ. 
 Χωρίς αμφιβολία από όλους τους αντιπάλους που έχει αντιμετωπίσει η Ντόρτμουντ στη φετινή σεζόν στο Champions League, η Παρί Σεν Ζερμέν έχει προκαλέσει τα περισσότερα προβλήματα. Θα φανεί αν έχει αφομοιώσει τα διδάγματα από τις δύο συναντήσεις της στη φάση των ομίλων.
«Αντιμετωπίζουμε την Παρί. Το πρώτο μας παιχνίδι εναντίον της δεν ήταν καλό. Στο δεύτερο παιχνίδι, προσαρμοστήκαμε καλύτερα σε αυτές και ήμασταν πιο κοντά στη νίκη. Νομίζω ότι είμαστε καλύτερη ομάδα σήμερα από ό,τι ήμασταν απέναντί τους στη φάση των ομίλων», είπε ο Γερμανός προπονητής της Ντόρτμουντ Έντιν Τέρζιτς

 Με φόρα από την ανατροπή της Βαρκελώνης και τον 12ο τίτο στη ligue 1
 Η Παρί Σεν Ζερμέν-από τη μεριά της-φρέσκια από την ευφορία της ιστορικής ανατροπής στη Βαρκελώνη, καθώς και από τη χαρά της εξασφάλισης του 12ου τίτλου της στη Ligue 1, μπορεί να στρέψει την προσοχή της σε αυτή την ισοπαλία με ανανεωμένο σθένος και αισιοδοξία. Υπό τον Λουίς Ενρίκε οι Παριζιάνοι έχουν επιδείξει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα, ωριμότητα και οξυδέρκεια από τις προηγούμενες σεζόν. 
 «Το καλύτερο συναίσθημα όταν είσαι παίκτης ή προπονητής είναι να βλέπεις ότι η δουλειά σου κάνει τους ανθρώπους χαρούμενους. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από αυτό. Δεν μπορείς να αγοράσεις αυτό το συναίσθημα. Η αίσθηση ότι παίρνεις κάτι ξεχωριστό για τον σύλλογο Είναι υπέροχο τώρα πρέπει να ανταπεξέλθουμε στον ημιτελικό και να προσπαθήσουμε να φτάσουμε στον τελικό», τόνισε ο Καταλανός προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν Λουίς Ενρίκε.

 Το πρόγραμμα των πρώτων ημιτελικών αγώνων:

 Μ. Τρίτη 30/4 

 22:00 Μπάγερν Μονάχου-Ρεάλ Μαδρίτης


 Μ. Τετάρτη 1/5

 22:00 Ντόρτμουντ-Παρί Σεν Ζερμέν                                    


 Τρίτη 7/5

 22:00 Παρί Σεν Ζερμέν-Ντόρτμουντ


 Τετάρτη 8/5

 22:00 Ρεάλ Μαδρίτης- Μπάγερν Μονάχου

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Απριλίου 2024 - 10:50

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.