Χριστοδουλίδης: "Δικαιωματικά οι Ανορθωσιάτες φέρουν τον τίτλο του πιο ιστορικού σωματείου"

Παρουσία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκου Χριστοδουλίδη πραγματοποιήθηκε χθες η επετειακή εκδήλωση της Ανόρθωσης για την 25η Μαρτίου και την 1η Απριλίου.

Ο κ. Χριστοδουλίδης στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το σύνθημα “Ανόρθωσης” ενέπνευσε του Βαρωσιώτες, τότε που η Κύπρος βρισκόταν υπό Αγγλική κυριαρχία. Από την ίδρυσή της, η Ανόρθωση αποτελεί κρησφύγετο για τα ιδανικά. Στους Ανορθωσιάτες ανήκει ένα μεγάλο κάδρο των αγωνιστών της ΕΟΚΑ και δικαιωματικά φέρουν τον τίτλο του πιο ιστορικού σωματείου της πατρίδας μας. Η ΕΟΚΑ αποδεικνύει ότι ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε, η πατρίδα μας παραμένει εδώ και μισό αιώνα τουρκοκρατούμενη και αν θέλουμε πραγματικά να τιμούμε τους αγώνες, πρέπει να διαφυλάξουμε την ενότητα και την ομοψυχία για να ελευθερώσουμε τον τόπο μας».

Στη συνέχεια ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε και στο θέμα των γηπέδων των προσφυγικών σωματείων: «Με τον Πρόεδρο του ΚΟΑ θα συνδράμουμε ουσιαστικά για το γήπεδο, επειδή θέλω να είμαι σωστός θα συνδράμουμε για τα προσφυγικά γήπεδα. Ως κυβέρνηση και πολιτεία, τιμώντας το παράδειγμα των αγωνιστών μας, θα καταβάλουμε τις προσπάθειές μας για την απελευθέρωση του τόπου μας. Προχωράμε με σχεδιασμό, σταθερά βήματα και πολιτικό πείσμα για να πετύχουμε τον στόχο μας. Έχουμε υποχρέωση και καθήκον, να μιλάμε στα παιδιά μας και στη νέα γενιά για τους αγώνες, τις θυσίες της ΕΟΚΑ για να υπάρχει σήμερα η Κύπρος μας».

Στην όλη εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Γεώργιος, ο Πρέσβης Ελλάδος Ιωάννης Παπαμελετίου και ο πρόεδρος του ΚΟΑ Γιάννης Ιωάννου.

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Απριλίου 2024 - 10:02

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.