Συλλήψεις χούλιγκαν για τη δολοφονία στου Ρέντη, μετά από ολονύχτια επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Συλλήψεις ατόμων που εμπλέκονται με το οπαδικό κίνημα πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης για τη δολοφονία του αστυνομικού του ΜΑΤ, Γιώργου Λυγγερίδη, τον Δεκέμβριο έξω από το κλειστό του Ρέντη.

Η έρευνα εξελίσσεται σε Αθήνα και Πειραιά και στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται 50 τουλάχιστον οπαδοί, κυρίως του Ολυμπιακού. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει προσαγωγές και συλλήψεις, με την επιχείρηση να αναμένεται να ολοκληρωθεί το απόγευμα. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στη Γ.Α.Δ.Α και στη συνέχεια στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Κατά τις ίδιες πηγές θα επιληφθεί η Εισαγγελία Αθήνας και όχι η Εισαγγελία Πειραιά, για την αποφυγή επεισοδίων και επειδή στην Αθήνα υπάρχουν περισσότερες αστυνομικές δυνάμεις.

Ο Γιώργος Λυγγερίδης έφυγε από τη ζωή στις 27 Δεκεμβρίου, μετά από σκληρή μάχη που έδωσε για 20 ημέρες, έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του. Ο 31χρονος είχε δεχθεί ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από το κλειστό του Ρέντη, κατά τη διάρκεια του ντέρμπι «αιωνίων», Ολυμπιακός–Παναθηναϊκός, για το League Cup στο βόλεϊ.

Προ ημερών είχε κυκλοφορήσει η φήμη πως η δικογραφία για την υπόθεση είχε κλείσει με μοναδικό κατηγορούμενο τον 18χρονο που πέταξε τη φωτοβολίδα, ωστόσο διαψεύστηκε. Πηγές ανέφεραν πως η ανακρίτρια προχώρησε σε αυτή την δικονομική ενέργεια, προκειμένου να μην παρέλθει χρόνος και αποφυλακιστεί στο 18μηνο ο 18χρονος, χωρίς να έχει γίνει η δίκη του, καθώς εκκρεμεί η έρευνα για την αποκάλυψη των υποκινητών και ηθικών αυτουργών.

Η δολοφονία Λυγγερίδη οδήγησε αρχικά στο κλείσιμο των γηπέδων της Super League για δύο μήνες, ενώ αποτέλεσε την αφορμή για τη δημιουργία του νέου αυστηρού αθλητικού νόμου και βαρύτερων ποινών για περιστατικά βίας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Για ευρείας κλίμακας επιχείρηση που έχει οδηγήσει στην προσαγωγή δεκάδων ατόμων και σε κατασχέσεις πειστηρίων κάνει λόγο η ΕΛ.ΑΣ. στην πρώτη επίσημη ενημέρωσή της σχετικά με τις συλλήψεις που γίνονται από τα ξημερώματα για τη δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη στα επεισόδια που έγιναν στις 7/12/2023 έξω από το κλειστό του Ρέντη.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει:

«Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ευρείας κλίμακας επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους αθλητικούς χώρους της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού αστυνομικού την 7-12-2023 σε αθλητική διοργάνωση στο Ρέντη. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί προσαγωγή δεκάδων ατόμων καθώς και μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και οχήματα, ενώ έχουν κατασχεθεί διάφορα πειστήρια».

sport-fm.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Απριλίου 2024 - 13:39

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.