Θεοχάρους: "Είμαστε πεισμωμένοι, φοράμε παντελόνια"

Στον Super Sport μίλησε ο διευθυντής της Πάφου, Χάρης Θεοχάρους εκφράζοντας πολλά παράπονα για τη διαιτησία.

Αναλυτοικά οι τοποθετήσεις του:

«Σίγουρα ήταν ανεπιθύμητο το αποτέλεσμα του αγώνα. Θέλαμε τη νίκη, έτσι ώστε να αυξήσουμε τις ελπίδες μας για τους στόχους μας, αυτές είναι εκεί, καθώς μαθηματικά δεν έχει τελειώσει κάτι στο πρωτάθλημα. Θα τις «κυνηγήσουμε» μέχρι εκεί που μπορούμε. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα θέλαμε ως ομάδα. Μπορώ να πω ότι αδικηθήκαμε από το αποτέλεσμα. Η Ομόνοια ήταν καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο, όμως εμείς ήμασταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο. Κάποια πράγματα δεν ήταν σωστά στον αγώνα, αυτό μας προβληματίζει άλλη μία φορά. Πολλά πράγματα δεν βγήκαν».

Ποια πράγματα δεν πήγαν όπως έπρεπε; Ποια τα παράπονα της Πάφος FC: «Πολλά πράγματα δεν βγήκαν στον αγώνα όπως έπρεπε. Η διαιτησία δεν ήταν ότι καλύτερο για όλους, άφησε και τις δύο ομάδες με το παράπονο στο σύνολο του αγώνα. Δεν άφησε το ματς να εξελιχθεί σε καμία περίπτωση, με διαρκή σταματημό. Η διαιτησία και το VAR δεν ήταν σωστοί στα πέναλτι. Το ένα που δόθηκε και το ένα που δεν δόθηκε στην ομάδα. Δεν πιστεύουμε ότι ήταν παράβαση, ήταν πέναλτι. Για να εξηγούμαστε σωστά, ήταν πέναλτι στον αγώνα υπέρ μας, αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Ας αλλάξουν κάποια πράγματα. Τα έχω με τον διαιτητή, το VAR και μερικά ΜΜΕ. Γιατί δεν έστειλε τον διαιτητή στο VAR ο υπεύθυνος; Δεν μπορώ να το καταλάβω, γιατί δεν το έκανα να καλύψει τα νότα του.

Υπάρχουν και άλλοι που έχουν τις ευθύνες στο άθλημα. Όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο, μιλάμε για όλους, εμπλέκονται και τα ΜΜΕ σε αυτό. Να ξεκινήσω με κάτι απλό. Βλέπω τους πάντες να συζητούν για την παράβαση που πήρε η Ομόνοια και ότι αστόχησε ο Μπέζους. Τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά εάν δινόταν το καθαρό πέναλτι υπέρ της Πάφου. Δεν ήταν μοιραίος ο παίκτης της Ομόνοιας, αλλά η διαιτησία. Καθόρισε το αποτέλεσμα η διαιτησία, εάν έδινε το πέναλτι στο 39΄ δεν ξέρουμε την εξέλιξη του αγώνα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν δόθηκε αυτό το πέναλτι υπέρ μας.

Για να προλάβω κάποιους, δεν φαντάζομαι να βγουν κάποιοι και να πουν ότι το χέρι ήταν κοντά στο σώμα, ήταν έξι με επτά μέτρα μακριά. Δεν βρήκε στο σώμα η μπάλα. Όταν τελείωσε ο αγώνας, βρήκα στο διάδρομο τον κ. Θεουλή και του εξέφρασα τα παράπονα μου σε ήρεμο τόνο. Του είπα: “κ. Θεουλή μας αδικήσατε στο πέναλτι”. Μου λέει, “Χάρη διαφωνώ, η μπάλα βρίσκει στο κορμί του παίκτη και μετά στο χερί του ποδοσφαιριστή”. Σημαίνει ότι έχει χάσει τη φάση πλήρως. Σε δεύτερο χρόνο κτυπάει στο πόδι του ποδοσφαιριστή. Έχει χάσει το VAR τη φάση, αλλά και τα ΜΜΕ. Το πέναλτι που δόθηκε εις βάρος μας, εκτός του είναι εξ επαφής, ο παίκτης της Ομόνοιας, οδηγεί το χέρι του ποδοσφαιριστή μας προς την μπάλα. Αν το δείτε θα καταλάβετε ότι είναι είναι τα πράγματα. Τα ΜΜΕ είναι επιλεκτικά, να σας πω κάτι εκεί στη Λευκωσία. Δεν γίνεται αλλοίωση εικόνας, όταν περνάει η εικόνα από το τούνελ. Η Primetel μας έδειξε δεκαεπτά φορές το πέναλτι της Ομόνοιας. Η δική μας φάση; Δεν πειράζει, γνωρίζουμε και εκείνοι πως συμπεριφέρονται. Περιμέναμε μία ώρα μετά το παιχνίδι και τίποτα, εάν μπορούσαν, το συγκεκριμένο λεπτό θα το εξαφάνιζαν από τη μετάδοση. Να σας πω κάτι, η Πάφος FC μπορεί να ήταν φτωχός συγγενής, αλλά πάντοτε παντελόνια φορούσε και τώρα που δεν είναι σε αυτή την κατάσταση, πάλι παντελόνια φοράει.

Ας το ακούσουν οι υπεύθυνοι εκεί στην Λευκωσία. Η αλήθεια είναι πως προσωπικά, έχω βαρεθεί να προσπαθήσω να πείσω τους ιδιοκτήτες ότι έγινε ανθρώπινο λάθος άλλη μία φορά. Πως θα τους πω, ότι δεν είμαστε ελέφαντες; Αυτό έγινε με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ με ντόπιους διαιτητές. Αδικία για τον κόσμο της ομάδας, που μας ζητούν για καταγγελία της διαιτησίας. Θα μας πουν ότι η μπάλα βρήκε στο σώμα και ήταν κοντά του, όπως είπε ένας αναλυτής της διαιτησίας, άλλο φρούτο και αυτό. Καθηγητές της διαιτησίας, που όταν δούλευαν δεν υπήρχε ούτε τέταρτος διαιτητής. Έχουν κάνει πρακτική από τότε που έχουν σταματήσει για να γνωρίζουν πως λειτουργεί το VAR; Μήπως έχουν πάρει πτυχίο ως καθηγητές διαιτησίας; Ας μας εξηγήσουν και αυτοί, ήταν πέναλτι καθαρό υπέρ μας. Δεν σας ντρέπομαι, ήταν πέναλτι υπέρ της Πάφος FC. Είδα 40 φορές τη φάση και ήταν πέναλτι υπέρ της Πάφος FC. Ανοικτό το χέρι στο πέναλτι της Ομόνοιας, αλλά ο παίκτης των «πρασίνων» οδηγεί τη μπάλα στο χέρι του παίκτη μας. Ας δεχτώ ότι ήταν αυστηρή υπόδειξη. Στο τέλος της ημέρας, ένα πέναλτι που ήταν αυστηρό δόθηκε, γιατί στη δική μας περίπτωση δεν καλέστηκε ο ξένος διαιτητής στο VAR; Ας μου εξηγήσει κάποιος…».

Περίμενα ξένο VAR, κάνατε κάτι; «Τι να κάνουμε δηλαδή; Για ποιον λόγο οι ιδιοκτήτες της ομάδας να μην σκέφτονται οτιδήποτε; Τι μπορούμε να κάνουμε; Θα παίξει οποιονδήποτε ρόλο η κίνηση μας; Τα ΜΜΕ ενημέρωσης πρέπει να παίρνουν θέση σε κάποια πράγματα. Ήταν ένα «καθαρό» πέναλτι και με αυτό καλούνται να ξεκινήσουν. Δεν ήταν καλή η διαιτησία, έπνιξε ένα πέναλτι υπέρ της Πάφος FC».

Για τη συνέχεια: «Δεν έχουν μειωθεί οι ελπίδες για έξοδο στην Ευρώπη μέσω του πρωταθλήματος. Οι διαφορές είναι μικρές και υπάρχουν αρκετοί βαθμοί να προλάβεις την Ευρώπη, αλλά και το πρωτάθλημα όπως σκέφτονται οι πιο ρομαντικοί. Αν κερδίζαμε θα ήμασταν κοντά, ώσπου υπάρχουν ελπίδες εμείς θα είμαστε εκεί, ενάντια σε όλους».

Για τον Ικόκο και τον τραυματισμό του: «Έχει ενοχλήσεις, θα περάσει από MRI, υπάρχει μυϊκός τραυματισμός και θα φανεί το μέγεθος του προβλήματος».

Είστε πεισμωμένοι για τη συνέχεια; «Σίγουρα είμαστε πεισμωμένοι ως ομάδα. Οι φίλοι της ομάδας έχουν αγανακτήσει με όσα βλέπουν κάθε φορά. Δεν είναι μιά φορά εις βάρος της Πάφος FC. Τι μπορούμε να κάνουμε άλλο; Θα δείτε ότι η Επιτροπή Διαιτησίας θα μας πει ότι ήταν κοντά το χέρι στο κορμί του ποδοσφαιριστή. Θα το δείτε στη συνέχεια».

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Απριλίου 2024 - 20:11

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.