Η Liberty Media αγόρασε το MotoGP για 4 δισεκατομμύρια Ευρώ.

Η Liberty Media ιδιοκτήτης της F1 αγοράζει και το MotoGP σε μια συμφωνία μαμούθ αξίας τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο όμιλος πολυμέσων των ΗΠΑ, ο οποίος ανέλαβε τον έλεγχο της F1 το 2017, αγόρασε το πρωτάθλημα μοτοσικλετών από την ισπανική Dorna Sports, η οποία κατέχει το MotoGP από το 1992. Η συμφωνία θα οδηγήσει τη Liberty στο να αποκτήσει περίπου το 86% της Dorna, με τη διοίκηση της Dorna να διατηρεί την υπόλοιπη επιχείρηση. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί επίσημα μέχρι το τέλος του έτους. Ο Greg Maffei, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Liberty Media, δήλωσε ότι η εταιρεία είναι «ενθουσιασμένη» που επεκτείνει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο και πρόσθεσε: «Το MotoGP είναι ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα με πιστούς, ενθουσιώδεις οπαδούς, συναρπαστικούς αγώνες και ένα οικονομικό προφίλ που δημιουργεί εξαιρετική ευκαιρία για αύξηση. «Η επιχείρηση έχει σημαντικά πλεονεκτήματα και σκοπεύουμε να αναπτύξουμε το άθλημα για τους οπαδούς του MotoGP, τις ομάδες, τους εμπορικούς συνεργάτες και τους μετόχους μας». Ο διευθύνων σύμβουλος της Dorna, Καρμέλο Εζπελέτα, δήλωσε ότι η Liberty έχει «απίστευτο ιστορικό στην ανάπτυξη αθλητικών γεγονότων». «Είμαστε περήφανοι για το άθλημα που έχουμε αναπτύξει και αυτή η συναλλαγή αποτελεί απόδειξη της αξίας του αθλήματος σήμερα και των δυνατοτήτων ανάπτυξής του», πρόσθεσε ο Ezpeleta. Η πρώτη σεζόν MotoGP πραγματοποιήθηκε το 1949 με μόλις έξι γύρους αγώνων, αλλά τώρα έχει εξελιχθεί σε ένα υπερθέαμα 20 γκραν πρι, καλύπτοντας πέντε ηπείρους.

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Απριλίου 2024 - 19:07

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.