Στα "χαρακώματα" ΑΕΚ και Άρης

Καλά κρατεί ο απόηχος του χθεσινού, επεισοδιακού όπως εξελίχθηκε μετά το τέλος, του αγώνα στην "ΑΡΕΝΑ". Στα "χαρακώματα", με σοβαρές καταγγελίες, εκατέρωθεν.

Σοβαρές καταγγελίες από τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου του Άρη, Κώστα Παπαδόπουλου αναφορικά με όσα συνέβησαν μετά τη λήξη του χθεσινού ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ στην «Αρένα». 'Εκανε λόγο για επίθεση από ανθρώπους της ομάδας της Λάρνακας, με αρνητικό πρωταγωνιστή τον πρόεδρο της, Άντρο Καραπατάκη. Διαψευδει η ΑΕΚ, που καταγγέλει χειρονομίες από 'Αλβες, ειρωνία από τον εκπρ.τύπου και έντονη κριτική για τον κόουτς Σπιλέφσκι.

Όσα δήλωσε ο Κώστας Παπαδόπουλος:

Για την ανακοίνωση και την θέση της ΑΕΚ: «Είναι η μοναδική φορά που αναγκαστήκαμε να βγάλουμε ανακοίνωση. Το γεγονός και μόνο, δείχνει την σοβαρότητα του συμβάντος. Λυπάμαι να παρατηρήσω πως συνεχίστηκαν οι μυθοπλασίες από πλευράς ΑΕΚ. Έκανε λόγο ο Κυριάκος Δημητρίου για άσεμνη χειρονομία του Βανά. Τον ξέρετε πολύ καλά. Είναι ένας άμεμπτος χαρακτήρας. Είναι πάντα σοβαρός και μετρημένος. Μας το έλεγε μετά με παράπονο τί συνέβηκε. Υπάρχει και βίντεο σχετικό. Εγώ τον συνόδευα στα αποδυτήρια».

Για επίθεση από παράγοντες της ΑΕΚ: «Μας την έπεσαν άνθρωποι της ΑΕΚ. Μας έσπρωχναν καροτσάκι να μας βάλουν στα αποδυτήρια. Πρωταγωνιστές υψηλά στελέχη της ΑΕΚ που μας έλεγαν πράγματα που δεν μπορούν να ειπωθούν. Είναι παραδεκτά τα όσα συνέβησαν. Αν αυτή είναι η ιδέα τους για φιλοξενία, απέχει πολύ από αυτό που έπρεπε να είναι».

Για το συμβάν στα αποδυτήρια και για τον Άνδρο Καραπατάκη: «Ο πρόεδρος της ΑΕΚ ήταν από τους πρωταγωνιστές. Ήρθαν 10 άτομα και μας πήραν καροτσάκι στα αποδυτήρια λες και ήμασταν φυλακή».

Για τις κατηγορίες της ΑΕΚ πως ήταν υπεράριθμοι στον πάγκο του Άρη: «Στη Λεμεσό δεν θα γινόταν ούτε θα γίνει ποτέ τέτοιο πράγμα. Τι εννοεί ο Κυριάκος Δημητρίου ότι ήμασταν υπεράριθμοι στον πάγκο; Να πηγαίναμε μόνο με τον προπονητή μας κι ένα βοηθό; Σε καμιά περίπτωση δεν προκλήθηκε το οτιδήποτε από εμάς. Ο Αλεξέι Σπιλέφσκι άκουσε τα πάντα από τις κερκίδες και προς τιμήν του δεν αντέδρασε. Ήταν μία από τις καλύτερες συμπεριφορές του παρά τα όσα άκουσε από τις εξέδρες».

Τη δική της θέση εξέφρασε η ΑΕΚ για όσα συνέβησαν μετά τη λήξη του χθεσινού ντέρμπι με αντίπαλο τον Άρη. Ο εκπρόσωπος Τύπου των κιτρινοπράσινων, Κυριάκος Δημητρίου. 'Εκανε λόγο για στρατιά 40 ατόμων από τους φιλοξενούμενους στα αποδυτήρια, με τους παράγοντες της ομάδας της Λάρνακας να δέχονται αισχρές βρισιές.

Όσα δήλωσε ο Κυριάκος Δημητρίου:

Για την ισοπαλία με τον Άρη: «Μας αφήνει εντελώς πικρή γεύση. Εμείς νιώθουμε ότι καθαρά απωλέσαμε 2 βαθμούς. Μια ομάδα έπρεπε να κερδίσει χθες αν έπρεπε να υπάρχει νικητής. Μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Σκοράραμε νωρίς, φέραμε το ματς στα μέτρα μας και δεν μας απείλησε καθόλου ο αντίπαλος. Πλέον βλέπουμε τον αγώνα με την Ομόνοια».

Για τη συνέχεια: «Ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να κερδίσουμε. Αυτό που δεν πετύχαμε χθες θα το επιδιώξουμε με την Ομόνοια».

Για τα όσα συνέβησαν μετά το τέλος: «Θα απαντήσω… Πρώτα από όλα, καταδικάζουμε κάθε είδους ρατσισμού. Αλλά δεν μπορεί όποιος παίκτης ξεφεύγεις στις αντιδράσεις του να επικαλείται στον ρατσισμό. Δεν χρειαζόμαστε επίσης μαθήματα ιστορίας από τους ανθρώπους του Άρη. Ο Βανά Άλβες έκανε άσεμνη χειρονομία προς την Νότια κερκίδα όπου υπήρχαν και παιδιά. Ήρθαν με μια στρατιά 40 ατόμων στα αποδυτήριά με παράγοντες. Οι δικοί μας παράγοντες ήρθαν να κατευνάσουν τα πνεύματα και έχει δέχθηκαν αισχρές βρισιές από τους παράγοντες του Άρη».

Για τις δηλώσεις Σπιλέφσκι: «Δεν είναι ανάγκη να μας πει ο κύριος Σπιλέφσκι για τις συμπεριφορές των φίλαθλων σε κάθε γήπεδο και κάθε διάσκεψη. Έχει καταντήσει κουραστικός με το να ασχολείται με τους φίλαθλους. Εχθές έδωσε μπράβο στη διαιτησία. Για μια διαιτησία που δεν απέβαλε τον Μουσούντα. Καλή διαιτησία είναι όταν ευνοείται ο Άρης;».

Λήξαν το όλο θέμα: «Εμείς βάζουμε τελειά στο ότι έγινε. Έχουμε μάθει να μην σκύβουμε το κεφάλι. Έχουμε ακόμα οκτώ τελικούς».

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Μαρτίου 2024 - 14:36

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.