Ισοφάρισε το παγκύπριο ρεκόρ η Κουλιτσένκο

Η Λεοντία Καλλένου έχει πλέον συγκάτοικο στην κορυφή του γυναικείου κυπριακού άλματος σε ύψος! Πριν από λίγο η Ελένα Κουλιτσένκο πέρασε πάνω από το 1,93μ., σε φοιτητικό μίτινγκ στην πόλη Μπάτον Ρουζ της Λουιζιάνα και ισοφάρισε το παγκύπριο ρεκόρ της Λεοντίας Καλλένου. Σύμπτωση το ότι και οι δύο αθλήτριές μας κατέγραψαν την κορυφαία επίδοση στο ύψος γυναικών, φορώντας τη φανέλα του Πανεπιστημίου της Τζιόρτζια!!! Η Καλλένου πέρασε για πρώτη φορά το 1,93μ. στις 13 Μαρτίου 2015, κατακτώντας τον τίτλο της χρυσής πρωταθλήτριας του NCAA στον κλειστό στίβο, ενώ επανέλαβε το ίδιο άλμα και στον ανοικτό στίβο, στις 15 Μαΐου 2015 σε μίτινγκ στην πόλη Στάρκβιλ του Μισισιπή. Η σημερινή επίδοση της Κουλιτσένκο αποτελεί και τη δεύτερη κορυφαία όλων των εποχών για το πανεπιστήμιο της Τζιόρτζια (μαζί με τη Λεοντία Καλλένου), πίσω από το 1,94μ. τής Λιβέρν Σπένσερ από το 2007, ενώ κατέρριψε το ρεκόρ αγώνων και το ρεκόρ σταδίου.

Σε ό,τι αφορά τον σημερινό αγώνα της Ελένα Κουλιτσένκο στη Λουιζιάνα, πέρασε με την πρώτη προσπάθεια το 1,80μ. και το 1,84μ., χρειάστηκε τρίτη προσπάθεια για να υπερβεί το 1,90μ. και με τον ενθουσιασμό και το ταλέντο της πέρασε με την πρώτη πάνω από το 1,93μ.! Ακολούθως έβαλε τον πήχη στο 1,97μ., αφού ήδη είχε κερδίσει τον αγώνα, αποτυγχάνοντας τρεις φορές να τον υπερβεί. Με το άλμα αυτό στο 1,93μ. η Κουλιτσένκο επιβεβαίωσε το όριο του 1,92μ. για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, ενώ κατέγραψε και 1150 βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη. Ωστόσο, εξαιτίας του ότι τα φοιτητικά μίτινγκ των ΗΠΑ είναι στην κατηγορία F της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, δεν προσθέτει βαθμούς από την αξιολόγηση της διοργάνωσης, με την Κουλιτσένκο να έχει ήδη πέντε καλύτερα μίτινγκ από την περσινή εξαιρετική παρουσία της στο διεθνές στερέωμα του στίβου. Αυτήν τη στιγμή η 21χρονη πρωταθλήτριά μας βρίσκεται στη 17η θέση της παγκόσμιας κατάταξης του ύψους με 1215 βαθμούς!

Συγχαρητήρια Ελένα για την ισοφάριση του παγκύπριου ρεκόρ στο ύψος και τη νέα ατομική σου επίδοση. Καλή συνέχεια.

* Στο μεταξύ, στην πρώτη φετινή παρουσία του στον ανοικτό στίβο με το Πανεπιστήμιο UMBC, ο Ιωσήφ - Μιχάλης Παπά κατέκτησε την 1η θέση στη δισκοβολία στο μίτινγκ «Towson Spring Invitational» στο Μέριλαντ, με 53,01μ., έχοντας κατά σειρά: 50,84μ., την άφησε, 52,16μ., άκυρη, άκυρη, 53,01μ.

* Στην πόλη Γκέινσβιλ της Φλόριντα αγωνίστηκε ο Λευτέρης Κοντονικόλα, ο οποίος σαφέστατα χρειάζεται αγώνες στα χέρια του, μετά την περσινή επέμβαση στον ώμο, για να φτάσει στα γνωστά επίπεδά του. Ο Κοντονικόλα κατέλαβε την 5η θέση στον ακοντισμό με 66,44μ., έχοντας κατά σειρά: 59,32μ., 63,39μ., 65,82μ., άκυρη, 66,44μ., 64,89μ.

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μαρτίου 2024 - 21:05

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.