Στεπίνσκι: «Είχα πρόταση από Ιταλία, προτίμησα Ομόνοια, είμαστε καλύτερη ομάδα από τον ΑΠΟΕΛ, το πιστέψαμε» (vid)

Ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην εκπομπή της Ομόνοιας «Total Green» παραχώρησεψες ο Μάριους Στεπίνσκι, από την Πολωνία όπου και βρίσκεται. Μίλησε μεταξύ άλλων για τη μετεγγραφή του από τον Άρη, την πρόταση και την προσαρμογή τους στους πράσινους, ενώ αναφέρθηκε ιδιαιτέρως και στη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ.

Όσα δήλωσε ο Μάριους Στεπίνσκι:

Οι διαφορές του να αγωνίζεσαι στην Ομόνοια από τον Άρη: «Είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Κύπρο. Στον Άρη δεν έχουμε πολλούς φιλάθλους ενώ στην Ομόνοια με αναγνωρίζουν αρκετοί και οι απαιτήσεις είναι περισσότερες. Όλα πάνε καλά, τα μεγέθη είναι πολύ μεγαλύτερα εδώ, το απολαμβάνω μέχρι τώρα και μου είχε λείψει να παίξω μπροστά σε τόσο κόσμο. Και στον Άρη είχαμε ψηλούς στόχους και πήραμε το πρωτάθλημα. Η πίεση είναι μέρος του ποδοσφαίρου και πρέπει να το διαχειριζόμαστε. Μου αρέσει η πίεση».

Για το μεγάλο τραυματισμό που είχε και εάν θα τον βοηθήσει η καλοκαιρινή προετοιμασία: «Βλέπω πάντα παιχνίδι με παιχνίδι. Θέλω να είμαι προετοιμασμένος ψυχολογικά και δεν θα αναφερθώ ποτέ σε προσωπικούς στόχους. Έχουμε στόχους ως ομάδα και πρέπει να τους πετύχουμε. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης πάντα. Δεν ανησυχώ έχω επανέλθει σε πλήρη αγωνιστικό ρυθμό. Έμαθα τους συμπαίκτες που και εκείνη εμένα και όταν θα έχουμε και την προετοιμασία θα βελτιωθώ ακόμα περισσότερο».

Πως έγινε η μετεγγραφή στην Ομόνοια; «Για δύο μήνες δεν ήμουν χαρούμενος στον Άρη λόγω του ότι δεν έπαιζα πολύ και μίλησα με τον μάνατζερ μου για το ενδεχόμενο μετεγγραφής. Με ήθελε και στο παρελθόν η Ομόνοια. Ήρθα και ως αντίπαλος και μου άρεσε η ατμόσφαιρα. Είχα πρόταση από ομάδα της Ιταλίας αλλά επέλεξα την Ομόνοια».

Για το νικηφόρο αποτέλεσμα απέναντι στον ΑΠΟΕΛ: «Όταν είσαι σε μία τέτοια ομάδα ο στόχος είναι πάντοτε να νικάς. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και να δουλεύεις σκληρά. Να δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό σε κάθε αγώνα. Δεν θέτουμε εμείς τον στόχο αλλά η ιστορία μας το επιβάλλει. Γι’ αυτό μετά τη νίκη κόντρα στο ΑΠΟΕΛ δεν άλλαξε κάτι, ούτε από την ήττα απέναντι στην ΑΕΚ».

Οι παράγοντες που έφεραν τη νίκη απέναντι στον ΑΠΟΕΛ: «Το πιστέψαμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα από τον ΑΠΟΕΛ. Η πίστη και η προσπάθεια στον αγωνιστικό χώρο έφερε τη νίκη στο ντέρμπι».

Για το ρόλο που προτιμά να έχει μέσα στο γήπεδο: «Προτιμώ να είμαι περισσότερο στο κουτί και να περιμένω μπαλιές στην περιοχή για να σκοράρω. Στην ομάδα έχω ποιοτικούς συμπαίκτες που μπορούν να με βοηθήσουν να τελειώνω τις φάσεις. Θέλω να τελειώνω τις φάσεις».

Πόσα τέρματα πιστεύεις ότι πρέπει να σκοράρει σε μία σεζόν ένας επιθετικός; «Τα 15-20 γκολ για έναν επιθετικό είναι καλός αριθμός για ένα ποδοσφαιριστή εάν έχεις την υγεία σου και αγωνίζεσαι συνεχώς».

Για την προσαρμογή του στην ομάδα: «Με βοήθησαν πολύ οι συμπαίκτες που λόγω του ότι ήρθα στα μέσα της σεζόν. Είμαι ευγνώμων που με υποδέχθηκαν θερμά και τους ευχαριστώ».

Για τον επόμενο αγώνα απέναντι στην Πάφος FC: «Πρέπει να ξεκουραστούμε τώρα που υπάρχει η διακοπή. Να εκμεταλλευτούμε τον χρόνο που μας δίνεται και να δούμε τον επόμενο παιχνίδι με προσοχή όπως πάντα».

Αγωνίστηκες στην Εθνική Πολωνίας, έχεις στόχο μία νέα κλήση; «Θεωρώ εάν έρθει ποτέ η κλήση στην Εθνική θα έρθει μέσω της Ευρώπης. Σε άλλη περίπτωση είναι δύσκολο να έρθει αυτή η ευκαιρία».

Για τους αγώνες κυπέλλου απέναντι στον Άρη: «Είναι παιχνίδια με ιδιαιτερότητες. Πλέον παίζω στην Ομόνοια και θα είναι πολύ ενδιαφέρον αγώνες. Ελπίζω ο κόσμος να το απολαύσει περισσότερο με τις νίκες που πρέπει να κάνουμε».

Για τον πανηγυρισμό του: «Δεν ήταν η πρώτη φορά αφού το έκανα και σε άλλα παιχνίδια. Στο δεδομένο παιχνίδι ήταν η κατάλληλη στιγμή να το κάνω και το έκανα».

Ένα μήνυμα στον κόσμο: «Χάνουμε μαζί νικάμε μαζί. Να είναι δίπλα μας ότι και να γίνει και πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να μας δίνουν την ώθηση για να μπορούμε να αποδίδουμε».

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Μαρτίου 2024 - 08:14

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.