Κένυα: Κυρώσεις σε 44 αθλητές από την υπηρεσία αντιντόπινγκ

Αρκετές δεκάδες αθλητές, συμπεριλαμβανομένου του δρομέα μεσαίων αποστάσεων, Μίκαελ Σαρούνι,  δέχθηκαν κυρώσεις από την Κενυάτικη υπηρεσία αντιντόπινγκ (Adak), μια χώρα όπου εντοπίζονται τακτικά θετικά κρούσματα.

Συνολικά, σε 44 αθλητές, συμπεριλαμβανομένων αθλητών Στίβου, ποδοσφαιριστών και κολυμβητών, επιβλήθηκαν χθες (5/2) κυρώσεις, από ένα έτος έως ισόβιο αποκλεισμό από τα αθλήματά τους.

Στην Κένυα, τα κρούσματα ντόπινγκ γίνονται τακτικά πρωτοσέλιδα. Σε περίπου εκατό αθλητές έχουν επιβληθεί κυρώσεις τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο Μίκαελ Σαρούνι, ένας 29χρονος  δρομέας στα 800 μέτρα, τιμωρήθηκε για τέσσερα χρόνια, κυρίως επειδή ζήτησε από άλλο άτομο που του έμοιαζε να υποβληθεί σε τεστ ντόπινγκ στη θέση του, κατά τη διάρκεια των αγώνων επιλογής της Κένυας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. στο Ναϊρόμπι, τον Ιούνιο του 2022.

Εκείνος αρνήθηκε ότι κλήθηκε από τους υπεύθυνους των ελέγχων. Είχε ανασταλεί προσωρινά από τον Ιανουάριο του 2023.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2024 - 17:52

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.