Δεύτερη νίκη της Ολλανδέζας Terpstra και πρωτιά του Ουκρανού Hudyma στον δεύτερο αγώνα του Cyprus Sunshine Cup

Η Ολλανδέζα Anne Terpstra και ο Ουκρανός Oleksandr Hudyma τερμάτισαν πρώτοι στις κατηγορίες αντρών και γυναικών αντίστοιχα στον αγώνα της Τόχνης, τον δεύτερο που διεξάγεται στο πλαίσιο του Cyprus Sunshine Cup 2024 και είναι ενταγμένος στο παγκόσμιο καλεντάρι της της Διεθνούς Ένωσης Ποδηλασίας (UCI).

Η Anne Terpsrta διατήρησε στην κατοχή της την πορτοκαλί φανέλα της πρωτοπορίας του Cyprus Sunshine Cup 2024 και θα τρέξει με αυτή και στον αυριανό (25/02) αγώνα «Αυξέντεια» που θα γίνει στο Δάσος του Μαχαιρά, καθώς είχε κερδίσει και τον αγώνα της πρεμιέρας ο οποίος πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Αμαθούντα.

Στους άνδρες στην πρωτοπορία παραμένει ο Ισραηλινός Gil Ly Gonen, νικητής στον αγώνα της Αμαθούντας και δεύτερος στη σημερινή κούρσα.

Aπό κυπριακής πλευράς η Κωνσταντίνα Γεωργίου μετά την έκτη θέση στην Αρχαία Αμαθούντα τερμάτισε στην έκτη στην Τόχνη με χρόνο 1:26:46.55, ενώ στην κατηγορία των αντρών ο Χριστόδουλος Άχας με 1:31:21.48 ήταν 16ος.

Τις απονομές των επάθλων στους νικητές του σημερινού (24/02) ο κοινοτάρχης της Τόχνης, Παντελής Χαραλάμπους, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Γιώργος Γεωργίου και Κωνσταντίνος Κασάπης.

Ίδια τριάδα

Πέραν από την Anne Terpstra η οποία θριάμβευσε για δεύτερο αγώνα στη διοργάνωση, την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν η συμπατριώτισσά της Lotte Koopmans, ως δεύτερη, και η Jitka Cabelicka από την Τσεχία, ως τρίτη. Οι δυο αθλήτριες στον πρώτο αγώνα στην Αρχαία Αμαθούντα είχαν τερματίσει αντίστροφα, δηλαδή η Jitka Cabelicka ήταν δεύτερη και η Lotte Koopmans τρίτη.

Η Anne Terpstra, η οποία τερμάτισε με χρόνο 1:19:53.38, δήλωσε μετά τον τερματισμό ότι λάτρεψε τη διαδρομή στην Τόχνη με τα συνεχόμενα ανεβάσματα και κατεβάσματα. «Λατρεύω απόλυτα αυτή τη διαδρομή. Είναι διασκεδαστική, όλα τα μονοπάτια είναι πάνω και κάτω. Απαιτεί πολλή συγκέντρωση, αλλά αυτό ακριβώς αγαπώ και μου ταιριάζει». Κάνοντας σύγκριση με τον αγώνα στην Αμαθούντα ανάφερε ότι: «Στην Αμαθούντα ήταν λίγο πιο κατηφορικό, πιο απότομο, σωματικά ήταν πιο δύσκολο. Σε κάθε διαδρομή η θέα είναι διαφορετική. Οι διαδρομές έχουν μεγάλη ποικιλομορφία και αυτό τις κάνει ωραίες». Η Jitka Cabelicka ολοκλήρωσε την προσπάθειά της σε 1:20:40.59, ενώ η Lotte Koopmans σε 1:22:35.33.

Αλλαγή στο βάθρο

Στην κατηγορία των ανδρών ο Ουκρανός Oleksandr Hudyma και ο Ισραηλινός Gil Ly Gonen είδαν πρώτοι την καρό σημαία και στον δεύτερο αγώνα του Cyprus Sunshine Cup 2024, με τον πρώτο να αναδεικνύεται νικητής αυτή τη φορά, με τη βοήθεια και των συμπαικτών του, όπως ανάφερε στις δηλώσεις του.

«Ήταν δύσκολη διαδρομή με τακτική, αλλά τα πήγαμε καλά. Όλη η ομάδα. Ήμασταν δύο αθλητές από την Ουκρανία, οπότε μπορέσαμε να συνεργαστούμε» ανάφερε ο νικητής του σημερινού αγώνα.

Ο Oleksandr Hudyma ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 1:20:32.52, με τον Gil Ly Gonen να φτάνει στον τερματισμό μετά από 14 δευτερόλεπτα (1:20:56.92). Νέο πρόσωπο στο βάθρο, σε σχέση με τον αγώνα στην Αμαθούντα, ήταν ο Ουκρανός Dmytro Titarenko που ήρθε τρίτος, σε κοντινή απόσταση από τους πρωτοπόρους με χρόνο 1:21:09.31.

Συνέχεια με τα «Αυξέντεια»

Η δράση στο Cyprus Sunshine Cup 2024 θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (25/04) με τον αγώνα «Αυξέντεια», σε μια διαδρομή που χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά το 1997 στη μνήμη του ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου, ενώ ανακατασκευάστηκε πλήρως το 2011.

Ο αγώνας στη θρυλική πίστα της Μάντρας του Καμπιού στο Δάσος του Μαχαιρά είναι ένας από τους τρεις ανεξάρτητους αγώνες Cross – Country (XCO) Ολυμπιακού τύπου, τρεις κατηγορίας «1» της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και παράλληλα αποτελεί τον πρώτο αγώνα του Κυπέλλου Κύπρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (ΚΟΠΟ) για το 2024.

Ο κάθε γύρος της πίστας, η οποία είναι από τις πιο γνωστές στον κόσμο, είναι μήκους 6,1χλμ, με την ανάβαση σε κάθε γύρο να φτάνει τα 185μ. Το πρόγραμμα θα αρχίσει στις 09:30πμ με τον αγώνα των αρχάριων και θα ακολουθήσουν στις 11:00πμ ο αγώνας γυναικών και στις 1:00μμ ο αγώνας των αντρών. Οι απονομές θα γίνουν στις 3:00μμ.

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Φεβρουαρίου 2024 - 19:05

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.