Σπουδαίες επιδόσεις στο Λιεβέν

Παρά το γεγονός ότι δεν σημειώθηκε κάποιο παγκόσμιο ρεκόρ, οι επιδόσεις στο διεθνές μίτινγκ κλειστού στίβου στο Λιεβέν ήταν εξαιρετικές.

Αήττητος στα 60 μέτρα με εμπόδια για δέκα χρόνια, ο Αμερικανός, Γκραντ Χολογουέϊ «άγγιξε» δικό του παγκόσμιο ρεκόρ (7.29) στον τερματισμό ενός αγώνα πολύ υψηλού επιπέδου.

    Ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής, κάλυψε την απόσταση σε επτά δευτερόλεπτα και 32 εκατοστά, επικρατώντας για 65η (!) διαδοχική φορά στο αγώνισμα της «μίας ανάσας» και ισοφάρισε την δεύτερη καλύτερη επίδοση στην καριέρα του.

    «Προσγειώθηκα πριν από δύο ημέρες, για να έλθω εδώ και να τρέξω γρήγορα, είμαι χαρούμενος», σχολίασε ο διάσημος σπρίντερ και πρόσθσε: «Εκανα 7.39 στην προκριματική σειρά και 7.32 στον τελικό, είναι πολύ κοντά οι επιδόσεις».

    Στο ίδιο μίτινγκ, ξεχώρισε και ένα άλλο αστέρι του αθλητισμού, η Ολλανδή, Φέμκε Μπολ, η οποία επικράτησε στα 400 μέτρα μεε 49.63, βελτιώνοντας την καλύτερη επίδοση της χρονιάς στον κόσμο, μια εβδομάδα μετά την εξαιρετική κούρσα της στο Μετς (49.69).

    «Ηθελα να βελτιώσω τα πράγματα σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα και από εκεί, θα συνεχίσουμε να κτίζουμε», τόνισε η κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στον κλειστό στίβο και παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 400 εμπόδια το περασμένο καλοκαίρι.

    Παράλληλα, στα 3000 μέτρα γυναικών, η Γκουντάφ Τσεγκάι από την Αιθιοπία, έφθασε κοντά στην κατάρριψη του παγκοσμίου ρεκόρ κλειστού στίβου που κατέχει η συμπατριώτισσα της, Γκενζέμπε Ντιμπάμπα εδώ και 10 χρόνια (8:16.60).

    Κυνηγώντας το ρεκόρ σε όλη την διάρκεια του αγώνα, τελικά το έχασε στις λεπτομέρειες, αφού τερμάτισε σε 8:17.11.

Τελευταία Ενημέρωση: 11 Φεβρουαρίου 2024 - 11:38

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.