Απίθανος Παναιτωλικός, «έσπασε» το αήττητο της ΑΕΚ με τεράστια νίκη (1-0) στο Αγρίνιο

«Φρένο» έβαλε ο Παναιτωλικός στην ΑΕΚ στο Αγρίνιο. Η εκπληκτική ομάδα του Γιάννη Πετράκη με «χρυσό» σκόρερ τον Μιγκέλ Λουίς στο 73' υποχρέωσε την Ένωση στην πρώτη εφετινή της ήττα (1-0), ενώ παράλληλα μπορεί να μην έριξε από την κορυφή, αλλά αυτό είναι πολύ πιθανό να γίνει το βράδυ της Κυριακής (6/10) σε περίπτωση νίκης των Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ ή, ενός εκ των δύο, σε ΟΑΚΑ και Λιβαδειά αντίστοιχα.   

Ο Παναιτωλικός απέδειξε ότι όχι μόνο δεν ήταν τυχαίο το «διπλό» απέναντι στον ΟΦΗ, αλλά και το 0-0 με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης», αντίθετα, επιβεβαίωσε τη δυναμική που έχει η ομάδα στο εφετινό πρωτάθλημα απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Απόψε ήταν η ΑΕΚ, η οποία αν και προερχόταν από τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού, δεν μπόρεσε να φύγει ούτε με το βαθμό της ισοπαλίας από το Αγρίνιο και παρότι «φωνάζει» για τη διαιτησία και την φάση του 26ου λεπτού, από τη στιγμή που δεν έκανε γκολ τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν δικαίως δεν πήρε απολύτως τίποτα.  

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο πρώτο 45λεπτο, προσπάθησε είτε από τα πλάγια, είτε από τον άξονα να βρει κενούς διαδρόμους για να σκοράρει, είχε τις στιγμές της, αλλά το γκολ δεν ήρθε. Η πιο «καθαρή» ευκαιρία για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα σημειώθηκε στο 9ο λεπτό με τον Πινέδα... φάτσα με την εστία να αστοχεί. Ο Πιερό στο 17' και πάλι ο Πινέδα στο 32' βρέθηκαν με καλές προϋποθέσεις στην περιοχή του Παναιτωλικού, ωστόσο, δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Τσάβες. Το ίδιο συνέβη και στο 43' με τον Παντελάκη να βάζει την τελευταία στιγμή την κόντρα στο σουτ του Ρότα και η μπάλα να φεύγει κόρνερ.

Η φάση που σίγουρα θα συζητηθεί σημειώθηκε στο 26'. Ο Περέιρα βρέθηκε στη μικρή περιοχή έτοιμος να σκοράρει και στην προσπάθειά να περάσει τον Τσάβες έπεσε στο χορτάρι από μαρκάρισμα του γκολκίπερ των γηπεδούχων με τον διαιτητή Πουλικίδη να βρίσκεται πολύ κοντά στη φάση και να δείχνει «παίζετε». Οι παίκτες και ο πάγκος της ΑΕΚ ζήτησαν επίμονα πέναλτι, όπως τουλάχιστον, φάνηκε με «γυμνό μάτι». Η φάση ελέγχθηκε από το VAR, που απεφάνθη πώς δεν υπήρχε παράβαση και το ματς συνεχίστηκε κανονικά.

Το ημίχρονο έκλεισε με μία ξαφνική αντεπίθεση του Παναιτωλικού και τον Ντίας να μπαίνει στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο. Με τη σπουδαία επέμβαση του Στρακόσα στο βολέ του Λομόνακο ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο (48'), ενώ τρία λεπτά μετά η ΑΕΚ «απάντησε» με το χαμηλό σουτ του Πινέδα να στέλνει τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τσάβες (κόρνερ).

Απίθανη ευκαιρία έχασε ο Πιερό στο 62' για να βάλει μπροστά στο σκορ την ΑΕΚ. Το σουτ του Κοϊτά από αρκετά πλάγια μετατράπηκε σε ιδανική ασίστ για τον φορ από την Αϊτή, μόνο που η προβολή που έκανε έμοιαζε περισσότερο με απόκρουση, αστοχώντας απελπιστικά εξ επαφής! Στο 70' ο Στάγιτς με σωτήρια προβολή δεν επέτρεψε στον Λιούμπιτσιτς να σκοράρει από το πέναλτι.

Κι ενώ η ΑΕΚ «έψαχνε» το γκολ, στο 73', με τον Βίντα εκτός για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ο Παναιτωλικός άνοιξε το σκορ με το καταπληκτικό τελείωμα του Λουίς από την ασίστ του Μαυρία (1-0). Η ΑΕΚ πίεσε για την ισοφάριση, άφησε κενούς χώρους στην άμυνά της και στο 87' λίγο έλλειψε να το πληρώσει, με τον Στρακόσα να κάνει σωτήρια επέμβαση στο σουτ του Μάϊντεβατς. 

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Πουλικίδης 
Κίτρινες: Στάγιτς, Σιέλης, Πέρες, Μπακάκης - Πιερό, Περέιρα, Πινέδα, Αμραμπατ

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Σιέλης, Παντελάκης, Στάγιτς, Μαυρίας (90'+1 Μπακάκης), Νικολάου (59' Λουίς), Πέρες, Λιάβας, Μπουζούκης (58' Ρόα), Ντίας (71' Μπελεβώνης), Λομόνακο (71' Μαϊντεβατς)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Ρότα (75' Αμραμπατ), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος (75' Χατζισαφί), Σιμάνσκι (65' Λιούμπιτσιτς), Περέιρα, Κοϊτά, Ελίασον (65' Γκαρσία), Πινέδα (75' Γκατσίνοβιτς), Πιερό

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Οκτωβρίου 2024 - 21:50

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.