Εκκίνηση για συνολικά 20 πληρώματα από πέντε χώρες στο Ράλλυ Κύπρος

Την εκκίνηση στο 51ο διεθνές Ράλλυ Κύπρος, για συνολικά 20 πληρώματα από πέντε χώρες, έδωσαν την Παρασκευή ο Πρέσβης του Κατάρ στην Κύπρο Α.Ε. Yousef Sultan Laram και ο Δήμαρχος Λευκωσίας Χαράλαμπος Προύντζος. Ο αγώνας, που ξεκίνησε από το κέντρο της Λευκωσίας, θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, με την στέψη του Πρωταθλητή Μέσης Ανατολής, μιας και ο αγώνας είναι ο τελευταίος του Πρωταθλήματος.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση των διοργανωτών, τον χώρο της εκκίνησης βρέθηκαν εκατοντάδες φίλοι του μηχανοκίνητου σπορ, οι οποίοι έχουν ένα σταθερό ραντεβού με το διεθνές Ράλλυ Κύπρος, που διοργανώνεται από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αυτοκινήτου από το 1970.

Σημειώνεται ότι το αγωνιστικό κομμάτι του Ράλλυ Κύπρος ξεκινάει το πρωί του Σαββάτου με τρεις ειδικές διαδρομές στην περιοχή της Ασίνου που θα επαναληφθούν το απόγευμα. Το μεσημέρι και αργά το απόγευμα θα γίνει σέρβις στο Service Park, πλησίον του αρχηγείου αστυνομίας (λεωφόρος Κυρηνείας). Την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου η δράση εξελίσσεται στις περιοχές Σκαρίνου, Λευκάρων, Λυθροδόντα και Γερίου με τον αγώνα να ολοκληρώνεται με την Visit Qatar Power Stage στο Γέρι στις 15:43.

Στον αγώνα συμμετέχουν οι διεκδικητές του Μεσανατολικού Πρωταθλήματος Ράλλυ, Abdulaziz Al-Kuwari (49β) και Nasser Al-Attiyah (35β) από το Κατάρ, αμφότεροι οδηγώντας Skoda Fabia R5, αλλά και ο Ιορδανός Shaker Jweihan (37β) με Mitsubishi Lancer Evo IX. O Jweihan έχει εξασφαλισμένο τον τίτλο στην κατηγορία MERC 2.

Λαμβάνουν επίσης μέρος οι πρωταγωνιστές του εγχώριου Πρωταθλήματος Ράλλυ, Σίμος Γαλαταριώτης (60β) με Volkswagen Polo GTi R5, Παναγιώτης Γιάγκου (48β) με Hyundai i20, Γιώργος Νέστορος (30β) με Mitsubishi Lancer Evo X και Κώστας Ζήνωνος (21β) με Citroen DS3 R5. Κάθε ημέρα του Ράλλυ Κύπρος αποτελεί ξεχωριστό αγώνα του Παγκύπριου Πρωταθλήματος με συντελεστή 1.5.

Με ένα Skoda Fabia R5 στα χρώματα του Κατάρ συμμετέχει ο Rashid Al-Muhannadi ενώ από το Λίβανο έφτασε ο διεκδικητής του τίτλου στην κατηγορία MERC 4 Shadi El Fakih που οδηγεί Peugeot 208. Ο Πέτρος Παντελή οδηγεί στον εθνικό μας αγώνα το Renault Clio Rally3 που του χάρισε πέρσι τον τίτλο του Πρωταθλητή Μέσης Ανατολής στην MERC 3.

Τελευταία Ενημέρωση: 18 Οκτωβρίου 2024 - 20:51

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.