Dakar 2024, 3η ειδική: Έχασε το προβάδισμα ο Sainz από τον Al-Rajhi. Ο Moraes κέρδισε την ειδική

Ο Yazeed Al-Rajhi τέθηκε επικεφαλής του Ράλι Ντακάρ 2024 αφήνοντας στην δευτερη θέση τον Carlos Sainz με τον καθώς ο Lucas Moraes να κερδίζει την 3η ειδική διαδρομή.

Με ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό πέρασμα από την ειδική Al Duwadimi προς Al Salamiya που κάλυψε 438 χλμ., μια μάχη εξελίχθηκε ανάμεσα στους Moraes της Toyota, του Mattias Ekstrom της Audi, του Al-Rajhi της Overdrive και του υπερασπιστή του τίτλου Nasser Al-Attiyah με για το Prodrive.

Σε λίγο περισσότερο από 100 χιλιόμετρα στην διαδρομή κυρίως σε χωματόδρομους είχε το πλεονέκτημα ο Moraes, αλλά ο Al-Attiyah μείωσε την διαφορά μπαίνοντας επικεφαλής κατά τέσσερα δευτερόλεπτα μέχρι το σημείο ελέγχου των 352 χιλιομέτρων.

Ο οδηγός του Κατάρ φάνηκε να έχει σίγουρη την πρώτη του νίκη σε ειδική στη φετινή διοργάνωση όταν το προβάδισμά του αυξήθηκε στα 22 δευτερόλεπτα έναντι του Μοράες στο προτελευταίο σημείο αναφοράς, αλλά ο Βραζιλιάνος έκανε ένα εντυπωσιακό σπριντ μέχρι το τέλος της ειδικής για να πάρει αυτός την πρώτη του νίκη στο Ντακάρ κατά εννέα δευτερόλεπτα μπροστά από τον Ekstrom.

Ο Al-Attiyah κατέληξε τελικά στην τέταρτη θέση, 1’:33’’ από τον Moraes, καθώς ο Al-Rajhi κατέλαβε την τρίτη θέση και μαζί την πρωτιά στην γενική. Η πτώση στην απόδοση του του Al-Attiyah οφειλόταν στο γεγονός ότι υπέστη εκτεταμένη ζημιά σε ένα από τα ελαστικά του.

GDUgSLFWEAIsUF3.jpg

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο τοπικός ήρωας των Σαουδάραβων να προηγείται της γενικής κατάταξης κατά 29 δευτερόλεπτα από τον δεύτερο Sainz, ο οποίος τερμάτισε την ειδική στην έκτη θέση για την Audi, που παραλίγο να αναποδογυρίσει το RS Q e-tron του.

GDV2xyUXYAAHRTu.jpg

«Δεν ήταν η τέλεια ειδική για εμένα, έχασα περίπου πέντε λεπτά και μετά πήγαινα γρήγορα, ήμουν πίσω από τον Mattias [Ekstrom] και κόντεψα να ανατρέψω το αυτοκίνητο», εξήγησε ο Sainz μετά τη διαδρομή. "Είχαμε σπασμένο ελαστικό και έπρεπε να σταματήσουμε για να επαναφέρουμε τον ανιχνευτή πρόσκρουσης μεταξύ άλλων."

Με τη νίκη του ο Moraes ανέβηκε στην τέταρτη θέση για την Toyota, καθώς ο πρωταθλητής του Ράλι Ντακάρ, Al-Attiyah, έφτασε στην πέμπτη θέση με διαφορά 10m49 από την πρώτη θέση.

Μόλις χθες ο Stephane Peterhansel σημείωσε την ιστορική, 50η νίκη στην καριέρα στο Ράλι Ντακάρ, ο Γάλλος είναι έκτος με το τρίτο Audi, μπροστά από τον Mathieu Serradori της Century και τον Romain Dumas της Rebellion.

Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του Ράλι Sebastien Loeb, που εξακολουθεί να αναζητά τον πρώτο του θρίαμβο στο Ράλι Ντακάρ, είναι ένατος για την Prodrive και ο Vaidotas Zala με Mini ολοκλήρωσε την πρώτη δεκάδα.

Τελευταία Ενημέρωση: 09 Ιανουαρίου 2024 - 09:25

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.