Με εγκεφαλικό οίδημα νοσηλεύεται Ισπανός αναβάτης μετά από πτώση

Ο Ισπανός αναβάτης, Κάρλες Φαλκόν νοσηλεύεται σε «σοβαρή κατάσταση» από εχθές (7/1), καθώς μετά από πτώση στην δεύτερη ειδική διαδρομή του Ράλι Dakar-2024 9σ.σ. στις πόλεις Αλ Χενακίγια και Αλ Ντουβαντίμι) υπέστη κάταγμα στον σπόνδυλο C2, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των διοργανωτ5ών και της ομάδας του.

«Εχει εγκεφαλικό οίδημα, αλλά αυτό το κάταγμα είναι που ανησυχεί περισσότερο τους γιατρούς», σχολίασε η Κάρλα Πρατ, υπεύθυνη επικοινωνίας της ομάδας Twintrail Racing Team στο ισπανικό δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι Teledeporte, προσθέτοντας ότι ο Φαλκόν θα υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση σε νοσοκομείο του Ριάντ.

Οπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου των διοργανωτών «στο 448ο χλμ. της σημερινής ειδικής, στις 3:52 μ.μ. ο Ισπανός αναβάτης μοτοσικλέτας, Κάρλες Φαλκόν (Νο 135)​έπεσε θύμα πτώσης. Αμέσως υπήρξε ενημέρωση από έναν πιλότο που τον ακολουθούσε κι ένα ελικόπτερο έσπευσε στην περιοχή, για τις πρώτες βοήθειες στον τραυματισμένο μοτοσικλετιστή. Η κατάσταση της υγείας του, θεωρείται σοβαρή, ενώ νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Al-Duwadimi».

Τελευταία Ενημέρωση: 08 Ιανουαρίου 2024 - 09:55

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.