Γράφει ιστορία ο Stéphane Peterhansel μετά την 50η νίκη καριέρας σε ειδική διαδρομή.

Νικητής της δεύτερης ειδικής του Ράλι Ντακάρ είναι ο Στεφάν Πετερανσέλ ο οποίος έγραψε έτσι ιστορία με την 50η νίκη του σε ειδική διαδρομή ειδικής διαδρομής. Ο Γάλλος ισοφάρισε το ρεκόρ για τις περισσότερες νίκες σε ειδικές διαδρομές του Άρι Βάτανεν. Βρίσκεται ένατος με το ηλεκτρικό AUDI Etron.

GDO8XHqWsAAaRSv.jpg

Δεύτερος στην ειδική των 665 χιλιομέτρων ήταν ο σπουδαίος Σεμπάστιαν Λοεμπ με το μπάκι του Μπαχρέιν ο οποίος βρίσκεται στην τρίτη θέση γενικής.

GDP_tULWsAA86wD.jpg

Τρίτος στην διαδρομή και τέταρτος γενικής ο Αμερικανός Σεθ Κουιντέρο με ΤΟΥΟΤΑ Hilux της Gazoo racing.

Ο Νάσερ Αλ Ατίγια τερμάτισε στην τέταρτη θέση της ειδικής μετά την χθεσινή του εμφάνιση η οποία του στοίχησε 25 λεπτά. Ανέκαμψε όμως σήμερα και βρίσκεται στην έβδομη θέση.

Στην πρωτοπορία του αγώνα μετά τις δύο πρώτες ειδικές διαδρομές είναι ο Κάρλος Σάινθ με το AUDI Etron ο οποίος χθες στην πρώτη ειδική του αγώνα ήταν δεύτερος πολύ μπροστά από τους κυριότερους αντιπάλους του. Ακολουθεί ο Γιαζίτ Αλ Ράχι από την Σαουδική Αραβία με ΤΟΥΟΤΑ και μόλις ενάμισι λεπτό πίσω από τον Ισπανό Θρύλο του ράλι.

GDOpboWXsAEfsoG.jpg

GDQTUmrXUAEfUX5.jpg

Στις μοτοσικλέτες ο Χοσέ Ιγνάσιο Κορνέγιο Φλορίμο με Honda ήταν ο νικητής της δεύτερης ειδικής διαδρομής με αποτέλεσμα να ανέβει στην δευτερη θέση γενικής πίσω από τον Ρος Μπράντς, τον νικητή της πρώτης μέρας.

Ο Λουτσιάνο Μπεναβίδες με την εργοστασιακή Husqvarna και το νούμερο ένα στην μοτοσικλέτα του ήταν δευτερος στην ειδική σήμερα, βρίσκεται όμως 5ος, 17 λεπτά πίσω από τον πρώτο.

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Ιανουαρίου 2024 - 19:53

Πηγή: Τηλεόραση ΡΙΚ

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.