Καθοριστικός ΜακΚίσικ στο τέλος οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη επί της Μονακό!

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την 4η διαδοχική νίκη και 11η στο σύνολο στη Γιούρολιγκ

Το μεγάλο τρίποντο του Σακίλ ΜακΚίσικ στα 22 δευτερόλεπτα ήταν το «βαρόμετρο» της νίκης του Ολυμπιακού, με 75-73, επί της Μονακό στο ΣΕΦ, για την 19η αγωνιστική της Euroleague.

Ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, στο οποίο οι Μονεγάσκοι είχαν την πρωτοπορία στο μεγαλύτερο μέρος, κατέληξε σε «θρίλερ» στην 4η περίοδο, με "happy end" για τους Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την 4η διαδοχική νίκη και 11η στο σύνολο, κάνοντας το δύο στα δύο στην έδρα του και άφησε τη μαχητική Μονακό με μία νίκη λιγότερη ( στο 10-9).

Κι αν ο «ήρωας» του Ολυμπιακού ήταν ο ΜακΚίσικ, MVP ήταν ο Τόμας Ουόκαπ, με 9 πόντους, 9 ασίστ και 7 ριμπάουντ!

Ο Μουσταφά Φαλ υπήρξε καθοριστικός στη ρακέτα, με τον Μπαρτζώκα να βλέπει πως ο Μιλουτίνοβ δεν μπορούσε να σταματήσει τον Τζαιτέ και να ρίχνει τον Γάλλο διεθνή στη θέση του Σέρβου σέντερ στα μισά της 4ης περιόδου. Ο Κέινααν τέλειωσε το ματς με 16 πόντους, 14 πρόσθεσε ο Πίτερς (3/3 τρίποντα) και 8 ο Παπανικολάου. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν έριξε στο παρκέ τον Ναζ Μήτρου Λονγκ, ενώ εκτός δωδεκάδας άφησε τον Λουκ Σίκμα. 

Στους 10 πόντους (και 7 ασίστ) κράτησε η άμυνα του Ολυμπιακού τον Μάικ Τζέιμς (1/6 τρίποντα), με τον Μαμ Τζαιτέ να είναι ο πρώτος σκόρερ των Μονεγάσκων, με 14 πόντους. Χωρίς τους Τζόρνταν Λόιντ και Ματ Στράζελ παρατάχθηκε η Μονακό στο ΣΕΦ. 

Τον αγώνα παρακολούθησε δια ζώσης ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης.

Τα δεκάλεπτα: 17-21, 34-36, 56-58, 75-73 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Ιανουαρίου 2024 - 09:53

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.