Ματσίν: "Έχω ξεκάθαρη εικόνα για το πως θέλω να παίζουμε"

Ο προπονητής του Απόλλωνα παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό του αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ.

Ο Πάμπλο Ματσίν σημείωσε μεταξύ άλλων πως θα γίνουν αλλαγές από το πρώτο κιόλας παιχνίδι των γαλάζιων κόντρα στον πρωτοπόρο.

«Πρώτα να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία και χαρά! Απόψε είναι το ντεμπούτο μου στον πάγκο αυτής της ομάδας και έχω καλό προαίσθημα. Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, παίζουμε με την προπορευόμενη ομάδα του βαθμολογικού πίνακα με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και αυτό είναι μεγάλο κίνητρο. Παίζουμε στο σπίτι μας και με την υποστήριξη των οπαδών μας πιστεύω ότι έχουμε καλές πιθανότητες.

Πριν συνεχίσω θέλω να ευχαριστήσω τον προηγούμενο προπονητή για την καλή δουλειά που πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα. Οι ποδοσφαιριστές είχαν σπουδαία συμπεριφορά και αισθάνομαι ότι προπονηθήκαμε πολύ καλά τις τελευταίες ημέρες. Προσπαθήσαμε να περάσουμε νέα στοιχεία στο παιχνίδι μας αλλά είναι πολύ νωρίς. Εύχομαι ότι οι οπαδοί θα απολαύσουν αυτό το παιχνίδι και θα προσέξουν ότι αλλάζει η συμπεριφορά της ομάδας. Οι παίκτες μου έδειξαν ότι μπορούν να καταλάβουν αυτά που θέλουν να τους περάσω. Η κύρια ιδέα που θέλω να έχουμε ως ομάδα είναι η ισορροπία. Να είμαστε δυνατοί και στις δύο περιοχές.

Η δουλειά μου χωρίζεται σε δύο τομείς. Ο ένας της ψυχολογίας και της αυτοπεποίθησης και ο δεύτερος της τακτικής και σε ότι έχει να κάνει με το αγωνιστικό μέρος. Πιστεύω ότι για τις πρώτες ημέρες είναι πιο σημαντικό να δουλέψουμε στην ψυχολογία και την νοοτροπία των ποδοσφαιριστών. Ήθελα να τους εξηγήσω μερικές βασικές αρχές του τρόπου που θέλω να παίζουμε και να τους βοηθήσω να ανακτήσουν την αυτοπεποίθησή τους.

Έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές και κατά τη γνώμη μου δεν αποδίδουν με βάση την ποιότητα που διαθέτουν. Ένας σημαντικός λόγος που δεν φτάνουν στο μέγιστο της απόδοσής τους, κατά τη γνώμη μου, είναι η ψυχολογία. Εγώ μπορώ να τους βοηθήσω πως να παίξουν, αλλά από εκεί και πέρα αυτοί παίζουν ποδόσφαιρο και με τις νίκες και τα θετικά αποτελέσματα θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η αυτοπεποίθησή τους. Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας αποτελείται από μικρές λεπτομέρειες, όπως το μαρκάρισμα, το όβερλαπ, την κάλυψη χώρων, τη συγκέντρωση και άλλα στοιχεία τακτικής. Το κλειδί είναι να υπερέχεις σε αυτές τις μικρές λεπτομέρειες.

Για να καταφέρω να περάσω αυτά που θέλω, χρειάζομαι χρόνο, ωστόσο με το πιεστικό πρόγραμμα που έχουμε αυτό το μήνα, προφανώς και θα είναι δύσκολο. Όπως έχω πει πριν, αρχικά εστιάσαμε στην ψυχολογία και σιγά σιγά θα τους μεταφέρω και τις βασικές αρχές του παιχνιδιού που θέλω να παίζουν και θα εφαρμοστούν στους αγώνες. Κάθε φορά θα ενσωματώνεται και κάποιο καινούριο στοιχείο.

Θα γίνουν κάποιες αλλαγές στα πρόσωπα αλλά και στον τρόπο παιχνιδιού από τον πρώτο αγώνα και σιγά σιγά θα γίνουν κι άλλες. Έχω ξεκάθαρη εικόνα για το πως θέλω να παίζουμε, αλλά για να φτάσουμε εκεί χρειαζόμαστε δουλειά και η δουλειά χρειάζεται χρόνο. Αρχικά πρέπει να προσαρμοστώ εγώ με αυτά που έχουμε και την ποιότητα των ποδοσφαιριστών που υπάρχουν στο ρόστερ και σταδιακά θα πάμε και στις μεγάλες αλλαγές. Δεν μπορώ να καθορίσω τον χρόνο που χρειάζεται για να φτάσουμε εκεί που θέλω, καθώς εξαρτάται από τους ποδοσφαιριστές και από τα αποτελέσματα."

Τελευταία Ενημέρωση: 02 Ιανουαρίου 2024 - 13:39

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.