Ολυμπιακοί 2024: Πάει Παρίσι η Σοφία Ασβέστα!

Και το κυπριακό τζούντο θα είναι παρών στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, μετά την προκριση της εξαιρετικής Σοφίας Ασβεστά.

Η Σοφία Ασβέστα, ένα από τα λαμπρότερα αστέρια του Κυπριακού τζούντο, έκλεισε επίσημα τη θέση της στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024. Η ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τζούντο (IJF) επιβεβαίωσε ότι η Ασβεστά κατατάσσεται στην 28η θέση της ολυμπιακής κατάταξης, ένα αποτέλεσμα που την κατηγοριοποιεί στην Continental quota και της εξασφαλίζει τη συμμετοχή στο Παρίσι.

Η ολυμπιακή πρόκριση της Ασβεστά αποτελεί κορύφωση ενός δύσκολου διετούς ταξιδιού, το οποίο ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2022 και περιελάμβανε αμέτρητες ώρες προπονήσεων, αγώνες και ταξίδια. Η τελική ανακοίνωση των συμμετεχόντων για το τζούντο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού αναμένεται να γίνει στις 23 Ιουνίου οπού κλείνει επίσημα ο κύκλος των προκρίσεων.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ομοσπονδιακού μας προπονητή στο άθλημα, Χρίστου Χριστοδουλίδη:

Η επιτυχία έρχεται σε αυτούς που ξέρουν να περιμένουν και να έχουν υπομονή.

We have a dream Paris2024… το έλεγα εδώ και καιρό…. Το παλέψαμε μαζί με όλα τα παιδιά…

Φτάσανε όλοι πολύ κοντά να προκριθούν, Πέτρος, Γιώργος, Ζανέτ, Γιάννης, Κρουσανιωτάκης,, Κυπριανός.

Ό,τι κάνατε δεν πήγε χαμένο, αντιθέτως χτίσατε σε γερές βάσεις για την συνέχεια σας στην αθλητική σας σταδιοδρομία. Είμαστε δίπλα σας για την συνέχεια σε εσάς και στα υπόλοιπα πιο νεαρά παιδιά.

Οι προσπάθειες σας τεράστιες, μοναδικές και οικογενειακές.

Το Τζούντο μας θα είναι παρών στην Ολυμπιάδα 2024 με την Πρωταθλήτρια μας Σοφία Ασβεστα.

Ευχαριστούμε την ίδια πάνω από όλα, την οικογένεια της, το Σωματείο της και όλους όσους την βοήθησαν στο να είναι παρών στο Παρίσι.

Η Σοφία απόδειξέ ξεκάθαρα ότι οποίος δουλεύει και δίνετε 100% σε αυτό που ονειρεύεται, αργά ή γρήγορα , θα τα καταφέρει.

Η Σοφία άνοιξε το δρόμο στους υπόλοιπους Κυπρίους Τζουντοκα να πιστέψουν ότι το 2028 στο Λος Άντζελες θα είμαστε παρών με ομάδα!!

Η Sofia Asvesta θα είναι παρών στο Παρίσι όχι μόνο για να συμμετέχει αλλά και για να διακριθεί!!!

Σε ευχαριστούμε Σοφάκι!!

Η Σοφία Ασβεστά, η κορυφαία Κύπρια αθλήτρια του τζούντο, ανακοίνωσε με ενθουσιασμό την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι. Η ανακοίνωση έγινε μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου η Ασβεστά μοιράστηκε τον αγώνα και τις προκλήσεις που χρειάστηκε να ξεπεράσει για να φτάσει στην κορυφή του παγκόσμιου τζούντο.

Με μια εντυπωσιακή επίδοση σε 11 διαγωνισμούς μέσα σε πέντε μήνες και ταξίδια σε 14 χώρες, η Ασβεστά αντιμετώπισε τις δυσκολίες με σθένος και αποφασιστικότητα. «Ήταν μια περίοδος που η φυσική και η ψυχική κόπωση ήταν το μεγαλύτερο εμπόδιο», εξομολογήθηκε η Ασβεστά. Παρά την πίεση και τις αντιξοότητες, βρήκε τη δύναμη να συνεχίσει χάρη στην αμέριστη υποστήριξη που έλαβε από το περιβάλλον της.

Το συναισθηματικό βάρος της ανακοίνωσης επικεντρώθηκε στην ευγνωμοσύνη που ένιωθε προς τους ανθρώπους που τη στήριξαν στον δύσκολο αυτό δρόμο. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στους γονείς της, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πορεία της. «Ο πατέρας μου εργάζεται ασταμάτητα για να μπορώ να συμμετέχω στους αγώνες, ενώ η μητέρα μου είναι ο βράχος μου σε κάθε βήμα», ανέφερε με συγκίνηση.
Επιπλέον, ευχαρίστησε θερμά τη θεία της Έλλη, η οποία αν και δεν είχε σχέση με τα αθλητικά, αφιέρωσε ώρες μελετώντας το τζούντο για να την κατανοήσει καλύτερα. Σημαντική ήταν και η συμβολή της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τζούντο και των προπονητών της εθνικής ομάδας, οι οποίοι τη συνόδευσαν σε κάθε τουρνουά και την υποστήριξαν αδιαλείπτως «Οι προπονητές μου ήταν πάντα εκεί, σε κάθε νίκη και κάθε ήττα, να μοιράζονται μαζί μου τις χαρές και τις λύπες», τόνισε.

Τέλος, η Ασβεστά δεν παρέλειψε να αναφερθεί για την προπονητική σχολή της στην Κύπρο στην Christodoulides Judo Academy αλλά και την πόλη Τουάπσε, τον τόπο όπου ξεκίνησε την σπουδές της και τώρα βρίσκετε εκεί για το τελικό στάδιο τις προετοιμασία της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τόνισε χαρακτηριστικά «Η Τουάπσε είναι η πόλη όπου βρίσκει γαλήνη η ψυχή μου», είπε, εκφράζοντας τη βαθιά σύνδεσή της .

Με αυτή την πρόκριση, η Σοφία Ασβεστά όχι μόνο κατακτά ένα ονειρεμένο εισιτήριο για το Παρίσι, αλλά επίσης επιβεβαιώνει την αφοσίωση, τη δύναμη και την ψυχική αντοχή που απαιτούνται για να φτάσει κάποιος στην κορυφή του παγκόσμιου αθλητισμού.

Τελευταία Ενημέρωση: 29 Μαΐου 2024 - 09:26

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.