Ματσάρες για να συμπληρωθεί τα καρέ του κυπέλλου κόκα κόλα: Ανόρθωση - 'Αρης και Απόλλων - ΑΕΚ στις 19:00

Συμπληρώνεται απόψε το καρέ της 4άδας του κυπέλλου κόκα-κόκα. Δύο μεγάλα ντέρμπι, με την Ανόρθωση να υποδέχεται τον Άρη στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και τον Απόλλωνα να φιλοξενεί την ΑΕΚ στο στάδιο «Άλφαμέγα», σέντρα σε αμφότερα στις 19:00.

Στον απόηχο του χθεσινού "χαρτοπόλεμου" ανάμεσα σε ΑΕΚ και Απόλλωνα, σχετικά με τον ορισμό του Μενέλαου Αντωνίου ως διαιτητή της σημερινής αναμέτρησης, οι δύο ομάδες στρέφονται σήμερα στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Με πάθος, δίψα για πρόκριση και αποφασιστικότητα.

Ισορροπία στα μεταξύ τους παιχνίδια καθώς από τον Απρίλιο του 2021 και έπειτα μετρούν από πέντε νίκες και μία ισοπαλία. Στον θεσμό του κυπέλλου, πιο πρόσφατη αναμέτρηση ο τελικός του 2018 με νίκη της ΑΕΚ 2-1. Οι "γαλάζιοι" με σύμμαχο την έδρα, παίζουν απόψε "τελικό", καθώς η μοναδική διέξοδος για διάκριση στη φετινή χρονιά, είναι ο θεσμός του κυπέλλου. Ο Πάμπλο Ματσίν θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον Μπακένγκα, όλοι οι υπόλοιποι είναι στη διάθεση του.

Η πιθανότερη 11άδα :
Λέουβενμπεργκ, Εκπολό, Νταρίκουα, Σάντος, Μαλεκκίδης, Χάμπος, Αρτεάν, Βαλμπουενά, Σαγκάλ, Κοστάκε (Κολ), Μάρκες.

Δυνατά στο κόλπο σε διπλό ταμπλό βρίσκεται η ΑΕΚ, που κάνεει εκπληκτική πορεία υπό τον Ραν Μπεν Σιμόν. Εκτός πλάνων του Ισραηλινού τεχνικού είναι ο ασθενής Φακούντο Σάντσες και ο τραυματίας Άνταμ Γκιούρτσο.

Η πιθανότερη 11άδα :

Πίριτς, Ντιουνκού, Γκαρσία, Μιλίτσεβιτς, Ρομπέρζ, Πονς, Λέδες, Ντίμερς, Τόνγκια, Φαράζ, Σολ.

Στη δύναμη της έδρας ποντάρει και η Ανόρθωση, που θα φιλοξενήσει τον Άρη. Παιχνίδι που μοιάζει μονόδρομος για την ομάδα της Αμμοχώστου, καθώς στο παρόν στάδιο βλέπει να είναι κάπως περιορισμένες οι πιθανότητες διάκρισης μέσω του πρωταθλήματος. Θα δώσει τα πάντα με δυναμική, πάθος, για να πανηγυρίσει μια σπουδαία πρόκριση. Επιστρέφει ο Γιάννης Κάργας, και ο Άντερσον Κορέια, που εξέτισαν την τιμωρία τους. Παραμένουν εκτός οι Γουαρίς, Μουσοντά, Γκερέρο, Κίκο και Αρτυματας.

Η πιθανότερη 11άδα : Δεν αναμένεται ότι ο Νταβίντ Γκαγιέγο θα προχωρήσει σε πολλές αλλαγές. Ο Κορέια είναι σίγουρα η μία και θα επιστρέψει στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Ουαγκέ να μένει στο δεξί και τον Αρμπολέδα στο τέρμα.
Το ερωτηματικό αφορά το κέντρο της άμυνας. Αν θεωρήσουμε σίγουρο τον Μαρμούκ, τον οποίο ο Ισπανός προπονητής έδειξε να εμπιστεύεται σταθερά, την άλλη θέση διεκδικούν τρεις ποδοσφαιριστές, οι Κάργας, Κορρέα και Μακούν.
Στη μεσαία γραμμή θα διατηρηθούν οι Τεχέρα και Τιουνέ, ενώ ο Περέα, μετά και την πολύ καλή του απόδοση στο ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ αγωνιζόμενος πίσω από τον Καστέλ, αναμένεται να διατηρηθεί στην συγκεκριμένη θέση, όπως φυσικά κι ο τελευταίος στην κορυφή της γραμμής κρούσης.
Σε μία τέτοια περίπτωση, θα διατηρηθούν στα άκρα οι Τσίκο και Φερέιρα.

Ο Άρης πήρε τον "αέρα της Ανόρθωσης" την οποία κέρδισε εκτός έδρας στα τρία τελευταία παιχνίδια, ωστόσο κάθε ματς είναι διαφορετικό και γνωρίζουν άπαντες γνωρίζουν ότι θα βρουν απέναντι τους μια ατσάλινη Ανόρθωση, με μεγάλη δίψα για πρόκριση. Ωστόσο επικεντρώνονται στα δικά τους και θέλουν να επανέλθουν στις επιτυχίες, αντιδρώντας μετά την ήττα από την Ομόνοια, ώστε να πάρουν μια μεγάλη πρόκριση. Εκτός πλάνων είναι οι Μπράουν, Μποάκι και Στρούτσκι, ενώ είναι αμφίβολη η συμμετοχή του Σανέ.

Η πιθανότερη 11άδα : Βανά, Μπρόνσον, Καζού, Ουρόσεβιτς, Γιανγκό, Νίκολιτς, Σόκε, Μαγιαμπέλα, Σεμέδο(Σαβό), Γκομίς, Κακόριν.

Ραδιοφωνικά και οι δύο μεγάλες αναμετρήσεις από το 4ο πρόγραμμα, στους 88,2

Τελευταία Ενημέρωση: 29 Φεβρουαρίου 2024 - 08:02

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.