Τέθηκε σε λειτουργία η Πλατφόρμα Αυτοαποκλεισμού στο στοίχημα

Η Εθνική Αρχή Στοιχηματισμού ανακοίνωσε την εφαρμοφή της Πλατφόρμας αυτοαποκλεισμού.

Η πλατφόρμα παρέχει τη δυνατότητα στον παίκτη να ελέγξει την στοιχηματική του δραστηριότητα και να αυτοαποκλειστεί, είτε προσωρινά είτε επ’ αόριστον, από όλους τους παρόχους διαδικτυακού στοιχήματος που δραστηριοποιούνται νόμιμα εντός της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο παίκτης αναγνωρίζει ότι η ενασχόληση του αρχίζει να επιφέρει αρνητικές συνέπειες στην ζωή του και μπορεί να χρησιμοποιήσει το εργαλείο του αυτοαποκλεισμού για αποτελεσματικότερο έλεγχο της στοιχηματικής του δραστηριότητας. Η διαδικασία εγγραφής στην πλατφόρμα είναι δωρεάν και εξαιρετικά απλή και ο κάθε παίκτης μπορεί να αποκλείσει εαυτόν από όλους τους παρόχους στοιχηματικών υπηρεσιών κάνοντας εγγραφή στο https://www.exclusion.cy/

Σε δηλώσεις της, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση της πλατφόρμας, η Πρόεδρος της Αρχής, κα. Ιωάννα Φιάκκου, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την έναρξη της λειτουργίας της Πλατφόρμας, αναδεικνύοντας ότι «πρόκειται για ένα ισχυρό εργαλείο για κάθε παίκτη, με στόχο την προαγωγή της υγιούς στοιχηματικής συμπεριφοράς και της προστασίας των ευάλωτων ομάδων. Η εν λόγω πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης των στρατηγικών επιδιώξεων της Αρχής για τη διασφάλιση της προστασίας των παικτών και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου, καθώς και της Στρατηγικής Ασφαλούς Παιχνιδιού 2022-2025. Αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της ΕΑΣ για την προστασία των παικτών και τη δημιουργία ενός βιώσιμου και δίκαιου περιβάλλοντος για τον τομέα του στοιχήματος.».

Επισκεφθείτε την Εθνική Πλατφόρμα Αυτοαποκλεισμού στο https://www.exclusion.cy/

Τελευταία Ενημέρωση: 20 Φεβρουαρίου 2024 - 14:07

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.