Νέο Παγκύπριο ρεκόρ από την Ολίβια Φωτοπούλου

Η Ολίβια Φωτοπούλου ήταν αυτή που ξεχώρισε από τις κυπριακές συμμετοχές της δεύτερης ημέρας του 38ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου, το οποίο ολοκληρώθηκε την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας του Πειραιά.

Η γρηγορότερη Κύπρια αθλήτρια έτρεξε τα 200μ. σε 23.23, συντρίβοντας το δικό της παγκύπριο ρεκόρ 23.44, που πέτυχε πέρσι στο ίδιο γήπεδο. Για την αθλήτρια του Κώστα Βογιατζάκη το σημαντικότερο δεν είναι το παγκύπριο ρεκόρ στον κλειστό, αλλά το ότι έδειξε αρκετά γρήγορη και φέτος, στην έναρξη μίας πολύ απαιτητικής χρονιάς, με τους μεγαλύτερους στόχους να έρχονται το καλοκαίρι και είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να μπει στη λίστα «Στον Δρόμο για το Παρίσι», αφού χρειαζόταν μία κούρσα στα 200μ. για να συμπληρώσει τις απαιτούμενες πέντε και να μπει στην παγκόσμια κατάταξη. Και αφού είδε ότι τα πόδια της είναι γρήγορα αυτήν την περίοδο, το επόμενο διάστημα θα αφοσιωθεί στα 60μ., ούτως ώστε να πάει πανέτοιμη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στις αρχές Μαρτίου στη Γλασκόβη, κυνηγώντας ό,τι καλύτερο.

Στη διάρκεια της δεύτερης ημέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου (ή μικρής πίστας) συμμετείχαν συνολικά 13 Κύπριοι αθλητές και αθλήτριες, εκτός συναγωνισμού, κάνοντας καλή προετοιμασία για το επόμενο διάστημα και τον ανοικτό στίβο. Από τα αποτελέσματα ξεχωρίζει το 10:00.14 της 18χρονης Αλίσια Σόφι Χάι Φίνις στα 3.000μ., που αποτελεί νέο παγκύπριο ρεκόρ κάτω των 20 ετών (Νεανίδων), με τη Μερόπη Παναγιώτου να είχε την καλύτερη επίδοση με 10:06.33 από το 2012. Μοναδική προϋπόθεση για να μην ισχύσει το ρεκόρ, είναι να μην αναγνωριστεί ως Κύπρια αυτήν την περίοδο η Φίνις, έχοντας υποβάλει τα απαραίτητα έγγραφα για την απόκτηση της κυπριακής υπηκοότητας.

Σε εξαιρετική κατάσταση δείχνει να βρίσκεται ο Γιώργος Χωραττά, ο οποίος κατέρριψε δύο φορές την ατομική του επίδοση την Κυριακή και έγινε μόλις ο τέταρτος Κύπριος αθλητής που τρέχει τα 200μ. κλειστού κάτω από τα 22 δευτερόλεπτα. Σε ένα αγώνισμα το οποίο δεν υπάρχει πια στις διεθνείς διοργανώσεις, ο αθλητής του Ανδρέα Στεφάνου έτρεξε το πρωί σε 22.10 και το βράδυ σε 21.90, φτάνοντας στην 3η θέση όλων των εποχών στα 200μ., προδιαθέτοντας για πολύ καλούς χρόνους στον ανοικτό στίβο.

Δελτίο Τύπου

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Φεβρουαρίου 2024 - 09:16

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.