Στον τελικό ο Τραΐκοβιτς, δεν τα κατάφεραν Χριστοφή και Φωτοπούλου

Οι τρεις σίγουροι εκπρόσωποί μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, το οποίο θα διεξαχθεί στη Γλασκόβη τις τρεις πρώτες ημέρες του Μαρτίου, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024, στο «ασημένιο» μίτινγκ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στο Παρίσι. Στην «Άκορ Αρένα» βρέθηκαν ο Μίλαν Τράικοβιτς (60μ. με εμπόδια), η Ναταλία Χριστοφή (60μ. με εμπόδια) και η Ολίβια Φωτοπούλου (60μ.), οι οποίοι πρόσθεσαν σημαντική κούρσα στα πόδια τους, στην προετοιμασία τους για το Παγκόσμιο Κλειστού, ανταγωνιζόμενοι πολύ πιθανούς αντιπάλους τους.

Ο Μίλαν Τράικοβιτς ήταν ο μοναδικός από τους τρεις που κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκρισή του στον τελικό του αγωνίσματός τους, τερματίζοντας μάλιστα στην 3η θέση! Ο αθλητής του Αντώνη Γιαννουλάκη τερμάτισε 2ος στη δεύτερη ημιτελική σειρά σε 7.63, που ήταν ο τρίτος καλύτερος χρόνος των δύο ημιτελικών σειρών. Στον τελικό, ο πρωταθλητής Ευρώπης το 2019 είχε και πάλι σταθερή κούρσα, τερματίζοντας στην 3η θέση σε 7.64, προσδοκώντας ότι τις επόμενες ημέρες θα είναι ακόμα πιο γρήγορος και μέχρι το Παγκόσμιο θα είναι πανέτοιμος για ακόμα έναν τελικό.

Η ατυχία με τα δύο κορίτσια μας, ήταν ότι τοποθετήθηκαν σε εξωτερικούς διαδρόμους, οι οποίοι -όπως διαπιστώθηκε- δεν είναι ιδιαίτερα γρήγοροι, αφού οι κραδασμοί του δαπέδου είναι αποτρεπτικοί για μεγάλους χρόνους. Η Ναταλία Χριστοφή, η οποία το βράδυ του Σαββάτου (10/2) έτρεξε στο «χρυσό» μίτινγκ του Λιεβάν, ταξίδεψε 205 χιλιόμετρα για να βρεθεί σήμερα στο Παρίσι κι έδειξε κάπως κουρασμένη, τερματίζοντας στην 3η θέση της πρώτης ημιτελικής σειράς με 8.25 (χθες έκανε 8.11), που ήταν ο 8ος καλύτερος χρόνος από τις δύο σειρές κι έμεινε εκτός τελικού, αφού η «Άκορ Αρίνα» διαθέτει μόνο 6 κεντρικούς διαδρόμους. Άλλη μία μικρή ατυχία για την αθλήτρια του Αλέξανδρου Σταυρίδη, είναι πως υπήρχε άκυρη εκκίνηση και στη δεύτερη φορά έφυγε αργά από τον βατήρα.

Για την Ολίβια Φωτοπούλου ο πρώτος διάδρομος ήταν πάρα πολύ δύσκολος, αφού παρά το ότι έδειξε να φεύγει καλά, το δάπεδο δεν τη βοήθησε στο να καταγράψει επιθυμητό χρόνο. Η αθλήτρια του Κώστα Βογιατζάκη τερμάτισε στην 6η θέση της δεύτερης ημιτελικής σειράς σε 7.38 και κατετάγη συνολικά 12η, έχοντας κάνει ήδη φέτος 7.27.

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Φεβρουαρίου 2024 - 09:02

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.