Με 33 αθλητές/τριες η Κύπρος στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα που αρχίζει την Τετάρτη (23/10)

Η Παγκόσμια Γυμνασιάδα που θα διεξαχθεί στο Μπαχρέιν από τις 23 μέχρι τις 31 Οκτωβρίου είναι προ των πυλών και 33 Κύπριοι αθλητές (κάτω των 18 ετών) είναι πανέτοιμοι για μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της αθλητικής τους πορείας.

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο της ΕΑΚ Ανδρέα Ανδρέου, στον Περσικό Κόλπο, σε ένα από τα πιο μικρά κράτη της Ασίας, η κυπριακή αποστολή ευελπιστεί σε διακρίσεις και επιτυχίες, με την ελπίδα πως αυτή η διοργάνωση θα αποτελέσει το έναυσμα για τους αθλητές μας στην προσπάθεια που θα κάνουν για να επιτύχουν σημαντικές διακρίσεις.

Η κυπριακή αποστολή θα εκπροσωπηθεί σε εφτά αθλήματα με 33 αθλητές, ενώ στην αποστολή θα υπάρχουν ακόμη 21 άτομα (προπονητές, συνοδοί, μέλη τεχνικής επιτροπής, κριτές).

Το απόγευμα (16:30) της Τετάρτης αναχωρεί η αποστολή για το Μπαχρέιν και η άφιξη είναι προγραμματισμένη για τις 19:30.

Αναλυτικά οι αθλητές/τριες που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στους αγώνες είναι:

Στίβος (14 αθλητές/τριες): Ευάγγελος Πετάσης, Λάμπρος Χριστοφίδης, Μάρκος Αντωνιάδης, Σουαρέι Σ Μπαμπά, Κυπριανός Λιασής, Σαρκής Ανταρίκ Αστζιάν, Ραφαέλα Αριστοτέλους, Μαριλίζα Πιττάκα, Αλέξανδρος Γκαμραουί, Γκρέις Τσίσομ Ιχεάκα, Κυριάκος Καϊττάνης, Μαρίνα Χατζηκώστα, Ανθή Αποστολίδου, Μαρία Τζασμίν Κανακάντι

Ενόργανη Γυμναστική (6 αθλητές/τριες): Πέτρος Γόγος, Στυλιανός Βασιλειάδης, Ελεάνα Παναγιώτου, Εύα Διονυσίου, Καλυψώ Παπαϊωάννου, Παντελία Σωτηρίου

Ρυθμική Γυμναστική (2 αθλήτριες): Μαρία Σοκόλοβα, Εκατερίνα Σάροβα

Κολύμβηση (4 αθλητές/τριες): Αλέξης Ιακωβίδης, Ιωσηφίνα Τζιοβάνι, Μιχαηλδήμη Προκοπίου, Ιβάν Κίσελεβ

Τζούντο (3 αθλητές/τριες): Αδαμαντία Χριστοδουλίδου, Μαρίνα Αζίνου, Στέφανος Λαζαρίδης

Πυγμαχία (1 αθλητής): Σπύρος Βέλιος

Ταεκβοντό (3 αθλητές/τριες): Πρόδρομος Άγγελος Χατζηκωστής, Αντώνης Σοφοκλέους, Χρυσιίδα Χαραλάμπους

Αρχηγός της αποστολής είναι η επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής Θεότη Ππούρου, εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας ο Σπύρος Αντωνέλλος, Προϊστάμενος Τομέα Αθλητισμού και Πολιτισμού Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, φυσιοθεραπευτής ο Κώστας Κωνσταντίνου, ρεπόρτερ ο Ανδρέας Ανδρέου, ενώ ως συνοδοί, προπονητές και κριτές συμμετέχουν οι ακόλουθοι: Γεώργιος Γεωργίου, Κωνσταντίνος Χατζηνικολάου, Μαρία Ιωάννου, Ελπίδα Μιχαήλ, Τατιάνα Ουλάνοβα, Ηρόδοτος Γεωργάλλας, Γιώργος  Μυλωνάς, Πολύδωρος Πολυδώρου, Ρένος Κολοκοτρώνης, Απόστολος Παρέλλης, Πέτρος Χατζηκωστής, Θεόδωρος Μανδρίδης, Τατιάνα Ιβάνοβα Γεωργιάδου, Άννα Τσουβάεβα, Λουίζα Αυγουστή, Έλλη Ευαγγελίδου Κονιαράκη και Νικολέττα Ιγνατίου.

Συνολικά, 69 χώρες θα λάβουν μέρος στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα, με τους διοργανωτές να υποδέχονται 3.500 περίπου αθλητές και άλλες 2.000 άτομα τα οποία θα είναι συνοδοί, προπονητές, κριτές, μέλη των τεχνικών επιτροπών και δημοσιογράφοι.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των αγώνων, στις 23 Οκτωβρίου είναι η άφιξη των αποστολών, ενώ την επομένη είναι πρεμιέρα των αγώνων και η Τελετή Έναρξης. Μεταξύ 25-26/10 αναμένεται η δράση των αγώνων, στις 27/10 ακολουθει Cultural Day / Nations Night. Συνεχίζεται στις 28-29/10 η δράση από τους αγώνες και στις 30 Οκτωβρίου είναι η τελευταία μέρα των αγώνων και η Τελετή Λήξης.

Πριν δύο χρόνια (14-22/5/2022), στη Νορμανδία η Κύπρος τα πήγε περίφημα. Οι αθλητές διακρίθηκαν, καταφέρνοντας να κατακτήσουν 12 μετάλλια. Συγκεκριμένα 3 χρυσά με τους Βαλεντίνα Σάββα, Ιωσήφ Κεσίδη και Λάιλα Αμπντουλατόφ, 6 αργυρά με τους Αιμιλία Κολοκτρών, Μάριο Μακρή, Σεσίλια Άνθια, Πέτυρο Χριστοδουλίδη, Άννα Χατζηλοΐζου και Χριστιάνα Έλληνα, αλλά και τρία χάλκινα με τους Άννα Χατζηλοΐζου, Γιάννη Αντωνίου και Νικολέτα Χρυσάνθου. 

Αξιοσημείωτη ήταν και η παρουσία της κυπριακής αποστολής στην Τραπεζούντα το 2016 με τη συγκομιδή των 13 μεταλλίων. Πρόσωπο της αποστολής, τότε αναδείχθηκε ο αθλητής της Ενόργανης Γυμναστικής, Ηλίας Γεωργίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Οκτωβρίου 2024 - 19:07

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.