Το δυο στα δυο έκανε η ΑΕΛ κόντρα στην ΕΘΑ

Δεύτερη στη σειρά νίκη για την Payabl. EKA ΑΕΛ, καθώς κέρδισε εκτός, την ΕΘΑ

Στη δεύτερη συνεχή της νίκη, έφθασε απόψε η Payabl. EKA ΑΕΛ, καθώς στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία για τη 2η αγωνιστική της 1ης φάσης για το Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Basket League, κέρδισε στην αίθουσα «Τ. Παπαδόπουλος – Ελευθερία» τη γηπεδούχο ΕΘΑ με 84-57.

Δυο στα δυο μετράει πλέον η ομάδα της Λεμεσού, ενώ η ομάδα της Έγκωμης, παρουσιάζει το αντίστροφο απολογισμό, καθώς δεν έχει νίκη στις δυο μέχρι τώρα αναμετρήσεις της.

Κορυφαίος για τη νικήτρια, ήταν ο Flowers, o οποίος σημείωσε 33 πόντους, έχοντας 5/9 τρίποντα, ενώ αξιολογήθηκε με βαθμό 48! Από πλευράς ΕΘΑ, ξεχώρισε ο Donzo, που σημείωσε 23 πόντους.

Η ΑΕΛ ξεκίνησε δυναμικά στην αναμέτρηση και βρίσκοντας με ψηλά ποσοστά στόχο, προηγήθηκε στην αρχή με 17-4, απέναντι σε μιαν ΕΘΑ, που ως το σημείο εκείνο, αδυνατούσε να βρει ρυθμό, πέραν του ότι ήταν και άστοχη.

Στη συνέχεια όμως, η γηπεδούχος βελτίωσε το ανασταλτικό της κομμάτι και βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση, μείωνε σταθερά τη διαφορά και απόρροια αυτού, ήταν η δημιουργία ενός σερί 10-2 και έτσι, τι σκορ πήγε στο 19-14, πάντα για την ΑΕΛ, που προηγήθηκε στο 10λεπτο με 21-14.

Αν και το παιχνίδι πήγε σε ΄πιο αργό ρυθμό στις αρχές της 2ης περιόδου, εν τούτοις η ΕΘΑ για πρώτη φορά, κατάφερε να ισοφαρίσει (25-25), κάτι που έγινε λίγο μετά το 13`, ενώ στα μισά της 2ης περιόδου, προσπέρασε, επίσης για πρώτη φορά (29-27).

Με τον Donzo, να αποτελεί συνεχή απειλή για το καλάθι της ΑΕΛ, η ΕΘΑ προηγήθηκε με 34-29, αλλά στη συνέχεια η ΑΕΛ αντέδρασε και με 7-0 σερί, προσπέρασε με 36-34.

Μετά από ένα συναρπαστικό πρώτο ημίχρονο, κατά την ολοκλήρωση του, το σκορ ήταν στο 41-39 για την ΑΕΛ.

Έχοντας καλύτερο ρυθμό, μέσα από την αμυντική της συνοχή, η ΑΕΛ κυριάρχησε στο πρώτο 5λεπτο της 3ης περιόδου, για να προηγηθεί με 51-41, δηλαδή με +10.

Η ΕΘΑ δυσκολευόταν να βρει λύσεις και έτσι στη συνέχεια, η τιμή της διαφοράς ανέβηκε στο +20 (63-43), πάντα για την ομάδα της Λεμεσού και παρότι ήταν ακόμα νωρίς, η κατάσταση δυσκόλευε για την ομάδα της Έγκωμης.

Όλα αυτά και ενώ στο 30`, η ΑΕΛ προηγήθηκε με 70-46, με συνολικό σερί 29-7 για την ΑΕΛ στο τρίτο κομμάτι της αναμέτρησης.

Όπως φάνηκε εκ των υστέρων, η 3η περίοδος ήταν και το βαρόμετρο επί του οποίου κρίθηκε η αναμέτρηση, καθώς στην 4η περίοδο η ΑΕΛ όχι μόνο συντήρησε τη διαφορά σε ψηλά επίπεδα, αλλά την ανέβασε και άλλο (82-49 στο 36`) ,

Τελικά η ομάδα της Λεμεσού, πήρε τη νίκη με σκορ 84-57.

Τα δεκάλεπτα: 14-21, 39-41, 46-70, 57-84.

ΕΘΑ (Κυριάκος Γιαγκουλής):

Pryor 7 (1), Deloney 7 (1), Ν. Νεοφύτου 3(1), Donzo 23 (3), Mohamed 6, Λουκά 8, Παρασκευά, Βατυλιώτης, Καραμπατάκης 3 (1), Μιλτιάδης, Σ. Νεοφύτου, Βασιλείου.

Payabl. EKA ΑΕΛ (Κάλια Παπαδοπούλου):

Givance 10 (2), Bickerstaff 15, Molson 15, Χριστοφίδης 2, Flowers 33 (5), Μάρκου 3 (1), Δημητρίου, Μονιάτης, Κωνσταντίνου, Σάββα, Γεωργίου 6, Watts.

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Οκτωβρίου 2024 - 09:40

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.