"Τρέχουν" οι εξελίξεις για τον νέο κόουτς, δεν "παίζει" μόνος του ο Νταμπράουσκας

Στη μετά Σωφρόνη εποχή και επισήμως εισήλθε από σήμερα η Ομόνοια, μετά από 11 μηνες.

Οι «πράσινοι» ευχαρίστησαν τον Κύπριο κόουτς, εξήραν τη προσφορά του και έκαναν αποδεκτό ότι δεν βαραίνουν μόνο αυτόν οι ευθύνες, επέλεξαν όμως να λύσουν τη συνεργασία των δύο πλευρών, σε μία προσπάθεια «να ταρακουνηθεί η ομάδα και να προσπαθήσει να ανακάμψει». Πάντως το πιστεύουν στο «Ηλίας Πούλλος», ότι αν και δύσκολος, είναι ακόμη εφικτός ο στόχος του πρωταθλητισμού, άλλωστε αυτό αποδεικνύει εν πολλοίς και η χθεσινή τους απόφαση.

Το προφίλ του νέου κόουτς

Πλέον στην Ομόνοια καλούνται να γυρίσουν μια σημαντική σελίδα. Δε θα αργήσουν να προκύψουν οριστικές εξελίξεις, καθώς «τρέχουν» οι διεργασίες, άλλωστε στόχος είναι μέχρι το ερχόμενο Σάββατο να συμφωνήσουν με το νέο προπονητή, ώστε να μπορέσει να βρεθεί στο ΓΣΠ και να παρακολουθήσει το παιχνίδι με την Δόξα, ή και να βρεθεί ο ίδιος να κοουτσάρει στο πάγκο.

Οι προπονήσεις επανήρχισαν σήμερα, υπό το μέχρι πρότινος συνεργάτη του Αυγουστή, Μάριο Νικολάου, μαζί με το υπόλοιπο σταφ.

Ο Γέσπερ Γιάνσον, και ο Σίμος Ταραπουλούζης, κατά κύριο λόγο, έχουν επωμισθεί το μεγάλο βάρος, εξεύρεσης του νέου τεχνικού των «πρασίνων». Στις προσωπικές συνεντεύξεις, που άρχισαν χθες, με τους προπονητές που είναι στη short list, συμμετέχει 5αμελής ομάδα, ανάμεσά τους και τα ηγετικά διοικητικά στελέχη, ήτοι ο πρόεδρος και ο αναπληρωτής πρόεδρος. Οι εν λόγω συνεντεύξεις να σημειώσουμε παίζουν σημαίνοντα ρόλο, πέραν ασφαλώς του βιογραφικού, ενός εκάστου.

Εχουν τεθεί συγκεκριμένα κριτήρια, καθορισμού του προφίλ του νέου προπονητή που θα προσληφθεί για να πιάσει άμεσα δουλειά στο «Ηλίας Πούλλος».

Η εμπειρία σε ομάδα ή ομάδες με πρωταγωνιστικούς στόχους κατάκτησης τίτλων είναι ένα από τα βασικά κριτήρια που τέθηκαν. Το γεγονός ότι θα πρέπει να ταιριάζει με τη γενικότερη φιλοσοφία της Ομόνοιας κυρίως σε ότι αφορά στην ανάδειξη νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών είναι επίσης κάτι βασικό. Από κει και πέρα θα πρέπει να περιμένουμε ένα «σύγχρονο ποδοσφαιρικά κόουτς», που να μπορεί να προσαρμόζεται και να δουλεύει με το ρόστερ του, έχοντας την ικανότητα να το βελτιώνει τόσο σε ομάδικό επίπεδο όσο και ατομικό.

Εξελίξεις αναμένονται ανά πάσα στιγμή και πιθανολογούμε ότι στα αμέσως επόμενα 24άωρα το θέμα θα έχει ολοκληρωθεί.

Ο Νταμπράουσκας και οι άλλοι

Ισχύει ότι στη μικρή λίστα είναι και το όνομα του Λιθουανού κόουτς, τέως του ΟΦΗ, Valdas Dambrauskas.

Ο 47άχρονος κόουτς έχει αξιολογηθεί θετικά, αρέσει στους ιθύνοντες, αλλά δε «παίζει» μόνος. Υπάχουν εξίσου αξιόλογοι τεχνικοί, από Σκανδιναβία μεριά, αλλά και από Γερμανία και Αυστρία.

Εξελίξεις αναμένονται ανά πάσα στιγμή.

Τελευταία Ενημέρωση: 09 Ιανουαρίου 2024 - 12:20

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.